Obawiam się że nic z tego,chyba że na minimalnych byś spróbował.
Wersja do druku
Obawiam się że nic z tego,chyba że na minimalnych byś spróbował.
Pójdzie mi na GT 705?
Bardzo mało informacji podałeś, bo sama karta graficzna cudów nie czyni.
Oglądałem w domu na spokojnie i niestety jest więcej rzeczy do których można się przyczepić.
Zgadzam się że w tej bitwie si wygląda najlepiej z wszystkich bitew, ale chaos to specyficzna nacja z powodu braku pieszych strzelców bardzo przyjazna dla kompa nawet bardziej niż truposze, bo piekielne działa odwracają uwagę gracza. Zacznę od:
* Działa
+ Które wymuszają reakcje gracza.
- Ale znowu pozostawione bez obrony...
- Chyba odwracanie uwagi nie powinno być głównym zadaniem dział?
+ Komp zareagował na atak na tyły ale...
- Czym zareagował? Powolnymi trollami i piechotą
- i to aż 3 jednostkami. Łącznie 4 jednostki gonią 2. Serio? Sztuka dla sztuki mnie nie jara.
* Brak strzelców w armii. Dla kompa to korzyść podwójna.
+ Po 1 brak jednostek o słabych statystykach, czyli solidniejsza kompozycja dla si.
+ Po 2 nie ma problemu z ustawianiem się nimi i ich obroną. Co na przykładzie artylerii widać nie jest proste.
- Jak będą wojska z falangą (lub tutejszym jej odpowiednikiem) to gg.
* Jazda, psiaki i wózki.
+ Ładnie związał i zniszczył konie gracza z lewej, ale...
- To gracz mu na to pozwolił, bo późno podesłał włócznie.
- Si nie podesłało piechoty jako wsparcie dla jazdy.
- Po unieruchomieniu jazdy nie uderzył od razu na strzelców i działa lub tyły piechoty. Coś czym się chwalili na pierwszym pokazie Brodacze vs zieloni. Czyli szukaniem luk by wybić wrażliwe oddziały.
- A co robiła jazda imperium na demigryfach?
+ Jedno udane wejście wózków.
* Monstra.
- Szybka strata Giganta - Jak dla mnie to takie słonie i nimi powinno się wyczekać moment wejścia.
- Pogoń trollami za jazdą.
* Piechota.
+ W sumie to ok. Byli, walczyli z wrogiem i go wycieli, ale przy takiej przewadze w jakości i ilości chyba nie mogło być inaczej.
- Jak będą wojska z falangą (lub tutejszym jej odpowiednikiem) to gg.
* Wódz i bohaterowie.
+ Korzystają z czarów.
- Nie podoba mi się to że tak agresywnie się nimi wbijają do walki. Kiedy ich strata ma ogromne konsekwencje.
Halabardników do falangi bym nie porównał. W ogóle prędzej to Wieczna Straż u WE lub Straż Feniksa zasługuje na miano falangi w Warhammerze. Poza tym Chaos ma jedynie 3 jednostki strzeleckie (maruderów konnych z oszczepami i z toporkami do miotania oraz od biedy zaliczyć można maruderów z toporkami). Artyleria (tutaj głównie piekielniki) muszą być chronione, nie być przed - to takie wyrzutnie rakiet, niźli armaty/katapulty, które mogłyby być z przodu przed armią. Co do sprawy z "szukaniem" - zakładam, że każda rasa będzie inaczej myśleć.
Pamiętajmy, że to tylko prezentacja, nie pokaz gry gracza.
Inter Core i-5 - 4460 CPU 3.20 GHz 3.20 GHz
Pamięć 8 G
Windows 7- 64- bitowy system operacyjny
Karta Geforce GT-705
Karta graficzna ile ma GB? Tak to obstawiam minimalne, może nieco więcej.
Karta 1G, chyba tylko przez nią na wysokich mi nie pójdzie, ciekawe czy będą ustawienia średnie?