Spróbuj usunąć map.rwm. Wyłącz kompa, uruchom ponownie i próbuj. Może przejdzie ta tura.
Wersja do druku
Spróbuj usunąć map.rwm. Wyłącz kompa, uruchom ponownie i próbuj. Może przejdzie ta tura.
kapituluje... różne kombinacje, nawet 5 tur wstecz.... i to samo .
Może jakiś event wyskakujący w tej turze mi coś krzaczy?
To 1194 rok na oko, nie wiem czy jest tam jakiś ważny event. Masz jakiś plik logs? Zmieniałeś coś w plikach? Jeśli grasz w Megasubmoda II to czy wgrałeś patch nr 1 ???? do Megasubmoda II. Jak grasz w II, to wrzuć patcha, może wtedy save przejdzie.
Edit link do Instalki z Megasubmem i patchem: viewtopic.php?f=367&t=12871
Edit II: Osobiście obstawiam, że nie wgrałeś patcha nr 1 do Megasubmoda II. W katalogu głównym moda powinien być katalog logs, zobacz czy go masz i wyślij mi plik na PW jaki w nim powstał, może coś wyczytam o powodach ctd.
W 78 turze pojawia się Ryszard Lwie Serce, pod warunkiem posiadania przez Anglię Normandii (miasto Rouen). Może grając Anglią brak tej prowincji powoduje błąd a może ktoś oblega to miasto lub jakieś armie stoją w miejscu "lądowania" Ryśka.....
Czy jest jakiś sposób na dodanie księżniczek na początku gry? Chciałbym grając Polską od pierwszej tury mieć księżniczkę lub dwie, np. zamiast dyplomaty. Gdzie znajdę folder/plik w którym można coś takiego zrobić?
Descr_strat w tym pliku możesz spróbować dodać księżniczki, ale zrób jego kopię i usuń map.rwm i nowa kampania konieczna. Może i racja że u Kolegi wyżej coś było z eventem od Ryszarda.
Myślę, że to chodzi o Ryśka, proponuję wgrać na chwilę włoski text, przerzucić turę na nim i wrzucić polski tekst. Rozumiem, że sejwik się wczytuje tylko pójść dalej nie może. Napisz czy działa :D
Dodałem dwie córki Kędzierzawemu, niestety dwoje młodszego rodzeństwa znikło z drzewa rodowego :/ Tak jakby Bolek mógł mieć tylko czwórkę dzieci. Jest jakiś sposób na rozbudowę drzewa co by mógł mieć z szóstkę pociech :D ? W którym folderze mogę poszukać?
Możliwe, że osiągnąłeś limit członków Twojej familii, która wynosi... nie pamiętam ile.
DarthHeavy plik descr_campaign_db w data moda, wejdź w niego używając edytuj i znajdź linijkę: <max_number_of_children uint="4 obecnie jest tam 4 jako maksymalna liczba dzieci. Nie wiem czy zmiana tego na 6 np. coś nie pomiesza. Zrób kopię pliku, po ew. zmianach usuń map.rwm i zacznij nowa kampanię i daj znać, czy ta 6 dzieci działa.
Zmieniłem i nic to to nie dało, dalej w drzewku pokazuje tylko 4 najstarszych dzieci pomimo że w pliku Descr_strat jest więcej rodzeństwa...może jeszcze w innym pliku trzeba coś zmienić?