Choć nie grałem to czytałem,że jedne ze słabszych jednostek w grze ma Kartagina.Czy to prawda?
Wersja do druku
Choć nie grałem to czytałem,że jedne ze słabszych jednostek w grze ma Kartagina.Czy to prawda?
A ja się dziś rozczarowałem. Bo po cichu liczyłem że dziś odblokują Selków, a tu tylko pacz 3 się zassał.
Selków jak i wszystkie grywalne nacje masz już dostępne w jednym modzie jakby co ;)
Wiem. Ale na razie nie chcę jeszcze modów odpalać. Podstawkę czystą na maksa wypróbować chce, aby mieć z nimi porównanie.
Po drugie jakoś nagrywanie modów na steamie mi nie wychodzi. Empire ze trzy razy reinstalowałem, a później dałem sobie spokój.
Poza tym panowie z ca pisali że coś tych Selków jeszcze nie dokończyli. Najprawdopodobniej to tylko taka gadka. Ale co mi tam mogę zaczekać.
Ale tutaj nie ma co robić reinstala, proste kopiuj wklej i tyle... Serio, w podstawkę nie da się grać, bez modów nie wyobrażam sobie gry w Rome obecnie. Dzięki modom mam lepszy balans, gra chodzi lepiej, mam więcej nacji, nowe jednostki, trochę lepsze AI kampanii itd. To wszystko nie zajmuje nawet 2mb, a zmienia grę całkowicie i nic nie nadpisuje, poza tym na nacje, ale wystarczy zrobić sobie kopię zapasową JEDNEGO pliku. Nawet jak by nie działało to kopiuj wklej i działa.
Zresztą mody możesz zainstalować na obecną kampanię, nic się nie popsuje, a jak coś się nie podoba to usuwamy i wszystko jest po staremu.
Fakt , że można odblokować wszystkie frakcje tylko po co? Nie wiem ja w Rome2 ale we wszystkich poprzednich Totalach frakcje odblokowane ręcznie w plikach gry znacząco odstawały poziomem wykonania od podstawowych - brak drzew technologii ( szkoły ) , niektórych budynków czy innych quesów.
Już wolałbym poczekać i zagrać porządnie wykonanymi od twórców.
Dokladnie, frakcje ktore sa odblokowane modem faktycznie sa grywalne, ale im dluzej sie nimi gra tym wiecej niedorobek wychodzi. Rowniez jestem za tym zeby czekac na oficjalne DLC, zamiast grac na frakcjach homemade.
Jak to po co? Ano po to, żeby mieć największą dostępną liczbę frakcji w grze. Co z tego, że nie wszystkie są jeszcze gotowe? Ktoś każe Ci nimi grać? Bierz te, które już dorobiono. Jeżeli myślisz, że mod na wszystkie nacje to tylko odblokowanie ich w grze to mylisz się, mod rozwija się i dochodzą bonusy, opisy i misje dla tych pomniejszych nacji. Zrobienie tylu nacji to nie takie raz dwa, to wymaga pracy. Jak ktoś woli to niech sobie czeka i łaskawie płaci CA te 20-30 złotych za kilka nacji. Z czasem mod na nacje i tak wyjdzie w pełniejszej krasie. Wystarczy popatrzeć na takiego Darthmoda pod Empire, gdzie pomniejsze nacje mają po kilkanaście jednostek unikatowych. To po prostu wymaga czasu, a CA i tak udostępni z DLC tylko część nacji.
Z PR'owego punktu widzenia raczej bym na to nie liczył. Może wydawać się, że wydanie darmowego DLC'ka obecnie byłoby dobrym pomysłem. Problem w tym, że nie dawniej jak przed tygodniem przeszła przez ich forum nie małą burza w której dużo forumowiczów powiedziała, że jeżeli nie chcą raz jeszcze doprowadzić swoich fanów do białej gorączki to niech lepiej połatają tą grę nim wydadzą płatne DLC. A kolejny pakiet kultur ma się pojawić wraz z Seleucydami. Taka moja teoria jest, że Seleucydzi przez to ukażą się pod koniec miesiąca bo do tego okresu powinni wydać jeszcze z te 2 patche i myślę, że gra będzie już mocniej poprawiona pod wieloma względami. Tym samym i wilk będzie w miarę syty (gra będzie miała już 5 patchy), a owca cała (zapowiedź CA o terminie Seleucydów). Oczywiście Seleucydzi mogą wyjść nawet jutro bo gdyby kierować się logiką to Roman 2 powinien zawitać do nas dopiero na święta.Cytat:
Zamieszczone przez ituriel32
Swoją drogą nie mam rozeznania - Seleucydzi dojdą do grupy państw - sukcesorów Aleksandra Wielkiego? Bo jeśli tak to będzie fajny wybór w tej grupie: Macedonia, Egipt, Imperium Seleucydów. W sumie ich najbardziej unikalną jednostką będą chyba Silvershield Pikemen? (To pytanie do osób posiadających moda na wszystkie frakcje). Jak oni sprawują się względem reszty pikinierów?
Pozdrawiam
Zaktualizowano Encyklopedie, dodając opis Seleucydów i trzech nowych nacji barbarzyńskich: Scytia, Roksolanowie, Massagetowie.Cytat:
Zamieszczone przez Sanvone
http://dsi0fanyw80ls.cloudfront.net/pl/home