Spokojnie możesz zaczynać Megamoda, osobiście myślę, że jak BC7 wyjdzie na gwiazdkę to będzie bardzo dobrze :)
Wersja do druku
Spokojnie możesz zaczynać Megamoda, osobiście myślę, że jak BC7 wyjdzie na gwiazdkę to będzie bardzo dobrze :)
Witam, chciałem się zapytać czy da się jakoś wyłączyć te kary za wojska w polu i prowadzenie oblężeń. Na początku jest to przecież nie do przejścia :P Zaznaczam, że przeszukałem sporą część forum w poszukiwaniu odpowiedzi i znalazłem tylko usunięcie kary za dodatkowe prowincje.
Edit. Jeśli nie ma takiej opcji to mógłbym chociaż prosić o pomoc w usunięciu money scriptu(jeśli dobrze zrozumiałem to on usuwa kare za dodatkowe prowincje), bo wyszukałem tylko link, który
niestety nie działa.
Ahh i chciałbym się jeszcze zapytać czy najnowsza wersja submoda ze zmienionym AI od Pitera zmienia też relacje z malejących na rosnące, o których wiele osób pisało.
Sorka, że tak mędze ale wracam do gry w medka po chyba 2 latach i chciałbym zagrać w coś równie dobrego bądź lepszego niż stainless steal, w którego ostatnio grałem ;)
Na tym polega to utrudnienie. Rozwój później :D
Polecam tyldą "zwracać" sobie kasę, najbezpieczniejszy chyba sposób.
Kary za wojsko w polu i oblężenia, nie są nigdzie usunięte. W Megasubmodzie III, money_script nie ma kar za dużo prowincji. Megasubmod nie zawiera pliku od rosnących realcji, ochajtanie z księzniczką sojusznika i walka ze wspólnym wrogiem to najlepszy sposób na podnoszenie poziomu relacji z sojusznikiem.
A da się to zrobić może jakoś na skróty ? Bo niestety tak się składa, że mam limit, a tak naprawdę potrzebuje tylko usunięcia money scriptu, nic poza tym ;)
Można data/world/maps/campaign/custom i jedna z 4 kampanii. Usuń z campaign_script money_script, potem usuń map.rwm z tej kampanii w której usuwałes skrypt. Nowa kampania konieczna. Zrób kopię campaign_scriptu nim cokolwiek zmienisz.
Wielkie dzięki za pomoc :)
Witam wszystkich! gram w bellum z megasubmodem papiestwem i jest jeden problem , a chodzi o to , że nie moge wywołać krucjaty dlaczego ? przecież to ja jestem papieżem :D ?
Wydaje mi się, że wtedy krucjaty są losowe jak się gra Papiestwem.
No właśnie to największe rozczarowanie jak się gra Papiestwem. Traktuj Rzym jak zwykłe katolickie państwo.