Użyj google aby zobaczyć co to jest :) Lub przeczytaj opis aukcji na której to kupiłeś. Z ciekawości znalazłem aż tą aukcję na allegro i wszystko jest napisane.Cytat:
Zamieszczone przez shev441
Wersja do druku
Użyj google aby zobaczyć co to jest :) Lub przeczytaj opis aukcji na której to kupiłeś. Z ciekawości znalazłem aż tą aukcję na allegro i wszystko jest napisane.Cytat:
Zamieszczone przez shev441
marengo to co napisałeś nawet nie najgorzej wygląda. Problem w tym że si tego nie dźwignie, nie ma na to szans. Przypomnij sobie jakie były problemy z wyżywieniem miast kompa.
Wiem, to tylko taka dygresja. Nigdy nie lubiłem czekać w grze na pojawienie się większych armii lub jednostek elitarnych. Jak dla mnie gracz powinien mieć możliwość utworzenia czegoś w rodzaju gwardii - agemy z doświadczonych jednostek, bez konieczności wznoszenia jakichkolwiek budynków. Zaznaczamy kilka z nich i tworzymy oddział doborowy. Pojawia się nowa jednostka weteranów, stare tracą belki doświadczenia wskutek wchłonięcia masy rekrutów. Wprowadzić parę takich mechanizmów do gry i rozgrywka zyskuje na realizmie oraz gameplayu. Idą święta, pomarzyć można... ;)
Ale kilka z tych rzeczy można zaimplementować w miarę bezboleśnie.
Był taki mod do MTW2, bodajże "Deus Lo Voult". Wystawienie armii było prawie darmowe, utrzymanie (dopóki siedzieli po zamkach) - nie tak znowu dużo. Ale wyjście armią poza mury i przeprowadzenie nią kampanii, zwłaszcza oblężenia, to ruina dla budżetu.
Niestety, mam wrażenie, że AI nie dotyczyły te ograniczenia bo spamowało armiami na potęgę - no ale wszystko jest do ogarnięcia
Wpierw co do ograniczeń AI, to znalazłem ciekawy wykres obrazujący bonusy jakie w poszczególnych dziedzinach i na różnych poziomach trudności otrzymują w Rome 2 AI i gracz.
http://s17.postimg.org/amltpwihb/kq5l.png
(link do niego umieszczony jest na tym kanale:
http://www.youtube.com/user/Surrealbeli ... &flow=grid
facet ma świetny głos, zrozumiały angielski, ciekawe monologi, zwykle kończy kampanie - 90 odcinków rodem Juliuszy!, gra na wysokich poziomach trudności i widać, że sprawia mu to przyjemność).
Ja tej bezbolesności nie jestem pewien, przynajmniej na tym etapie funkcjonowania gry, która dalej jest łatana, a mody jeszcze raczkują. Być może z powodu hard-coding, coś takiego nie będzie w ogóle możliwe. Dlatego też nie gram na razie w ostatniego total war'a. Czekam na mody od ekipy RTR i Iutlanda, przynajmniej wersje 1.0 . Liczę na prace JaM'a. Jego mody pod Empie i Napoleona są świetne, mimo niewielkich rozmiarów.
Pod Medieval 2 grałem głównie w Bellum Crucis (tam na początku łatwo można znaleźć się na minusie) i Broken Crescent ( ach te bliskowschodnie klimaty). Chciałbym widzieć w Romku możliwość przestawienia budżetu ze stopy pokojowej na wojenną i odwrotnie, przy oczywiście szybko rozbudowanej armii w czasie wojny.
o to chyba nikt nie pytał : czy można wreszcie spieszyć każdą jednostkę kawaleryjską ?
w każdym momęcie bitwy możesz zsiąść z koni kawalerią.
Z cyklu: Jak rozpętałem wojnę światową :D
Ja (Egipt), Ateny, Sparta, Bitynia, Pergamon, Pont, Rzym, Aksum, Trapezunt, Saba (i może ktoś jeszcze) vs Media Atropatene, Persja, Partia, Drangiana, Sagartia (+ pokonana wcześniej Armenia i może ktoś jeszcze).
Na obrazku poniżej świeżo przejęte miasto należące wcześniej do Media Atropatene. Pora wybić wojska zmierzające w głąb mojego terytorium a następnie ruszać z sojusznikami na wschód.
http://iv.pl/images/90846401534518871331.jpg
Trzymam kciuki bo to prawdziwa perła :)Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Wersja patcha 8.1 beta gotowa do pobrania na steam ;) zabieram się za testowanie Siege AI !