Nie ma sprawy :P
Wersja do druku
Nie ma sprawy :P
Pograłem znowu Partią i stwierdzam że start tej frakcji jest w ogóle niezbalansowany ;/ Nikt nie chce z nami handlować, otoczni przez praktycznie samych wrogów bo Dahowie bardzo szybko padają, na wschodzie baktria, która jest zdecydowanie op w porównaniu ze słabymi państwami na wschodzie i tworzy mega imperium w ciągu kilkudziesięciu pierwszych tur a wojna z nią kończy się klęską ponieważ wystawia masę dobrej jakościowo armii. Makabra
Zaczynałem Partią chyba 6 razy (raz vanilla, pięć razy DeI) i mam podobne spostrzeżenia. Partia ma przechlapane - raz wykończyła mnie Baktria, dwa razy nomadowie z północy, raz Partawa i raz Persja. Albo ja jestem cienki w kawaleryjskich frakcjach, albo rzeczywiście Partią przetrwać do 100. tury to wyczyn (oczywiście mowa o poziomie vh lub legendary).
A ja mm pytanie z innej beczki. Do osób kochających falange macedonska... Wy grając falangą atakujecie przeciwnika czy stoicie w miejscu? A jeśli atakujecie to klikacie na daną jednostkę czy za nią?
Cytat:
Zaczynałem Partią chyba 6 razy (raz vanilla, pięć razy DeI) i mam podobne spostrzeżenia. Partia ma przechlapane - raz wykończyła mnie Baktria, dwa razy nomadowie z północy, raz Partawa i raz Persja. Albo ja jestem cienki w kawaleryjskich frakcjach, albo rzeczywiście Partią przetrwać do 100. tury to wyczyn (oczywiście mowa o poziomie vh lub legendary).
Zmień poziom trudności na hard. W tym modzie faktycznie poziom vh lub legendary dla niektórych frakcji znaczy to co znaczy. Na poziomie vhard faktycznie jest problem z handlem :) i często o powodzeniu rozgrywki decyduje łud szczęścia , jak w życiu.Cytat:
Pograłem znowu Partią i stwierdzam że start tej frakcji jest w ogóle niezbalansowany ;/ Nikt nie chce z nami handlować, otoczni przez praktycznie samych wrogów
Na poziomie nawet normal nikt nie chce z Partią handlować, nawet Partawa, z którą mamy więzy krwi .
Jeśli tak, to faktycznie ta frakcja ma problem z balansem. Mam na dzieję ze KAM zwróci na to uwagę twórcom moda.
Powie mi ktoś jak zaradzić, żeby nazwy wszystkich jednostek były wyświetlane? Mam DeI ze steam workshop i spolszczenie
O ile się orientuję to:
1. Najlepiej zainstaluj DeI z poza Steam, wersja jest bardziej stabilna i ma mniej błędów, według mnie.
2. Za subskrybuj spolszczenie na Steam wrzucone przez Kam'a i powinno pomóc, przynajmniej mnie pomogło.
Natomiast ja mam inne pytanko a mianowicie... Jakie mody pod grafikę polecacie by uzyskać piękniejszą grafikę i lepsze tekstury?
Jak w Rzymie rekrutować późnych hastati, prncipes i triari? To jest ograniczone jakimś okresem czasowym czy coś trzeba wybudować, wynaleźć? Nie mogę nic się doszukać.