Z tym, że szarżują i to dużo mocniej niż jazda do walki w zwarciu ;)
Wersja do druku
Z tym, że szarżują i to dużo mocniej niż jazda do walki w zwarciu ;)
Lol...
O sile jednostek można będzie gadać dopiero po premierze i przetestowaniu ich w praktyce.
Ja mam nadzieje że te jednostki w obrębie jednej kategorii u jednej rasy będą się różnić w stopniu wystarczającym by rozważać użycie wszystkich, a nie tylko minimalnie w statystykach. Jak bym to widział? Na przykładzie zielonych.
Łucznicy:
-Łucznicy Orków - Normalna jednostka
-Łucznicy Dzikich Orków - Lepszy pancerz
-Łucznicy Goblinów - Mniejsza siła ataku od orków ale większa szybkość strzelania, strzały zwykłe i ogniste.
-Łucznicy Nocnych Goblinów - Mniejsza siła ataku od orków ale większa szybkość strzelania, strzały zatrute i ogniste.
Nie chciałbym by wyglądało to jak u rzymian w R2 gdzie mieliśmy multum jednostek piechoty różniących się minimalnie o parę punkcików w poszczególnych statystykach.
Cytat:
O sile jednostek można będzie gadać dopiero po premierze i przetestowaniu ich w praktyce.
Odnośnie jednostek wolno gadać, bo robią na podstawie Warhammer Fantasy Battle, czyli bitewniaka.
Ja od razu mówię przykładowo po tym, co w Call of Warhammer było - tam strzelcy Imperium z łatwością gromili zielonoskórych strzelców.
Nie chciałbym wyjść na grammar nazi ale "szybkość szczelania" :]
Wracając do tematu, to każda armia ma swoje zalety i wady. CA tak ustawi statystyki i cenę jednostek aby gra była względnie wyrównana. Jeśli chodzi o magów to na pewno będą oni znaczącą siłą podczas walki. Jedno dobrze rzucone zaklęcie może przechylić szalę na nasza korzyść. Raczej bym sobie teraz nie zaprzątał głowy tym która armia jest lepsza/słabsza bo tak naprawdę to wszystko okaże się dopiero po premierze.
Powtórzę - oceniam rasy/nacje pod względem lore i jednostek z bitewniaka bez ich statystyk, bo nie znam zasad bitewniaka.
Wracając - mam nadzieję, że będą na tyle dobre te statystyki jednostek, by dało się grać na multi. To dla mnie bardzo ważne, ale nie tak jak single (w tej części).
A tak z innej beczki DLC z elfami/Lustria i ogrami to dwie kolejne części młotka, czy dodatki do pierwszej?
CA chce zrobić z młotka trylogię więc strzelam że kolejna część.
Elfy + Lustria (Jaszczuroludzie) to 1 dodatek samodzielny, łączący się z podstawką (w sensie mapy). Drugi to Skaveni + Królestwa Ogrów.
Z tego co pisaliście to będą 3 części młotka, więc rozumiem,że pierwsza to stary świat z :
I. Imperium
II. Orkowie
III. Chaosem
IV. Krasnoludami
V. Wampirami
+ inne nacje starego świata
Druga część to:
elfy+ Jaszczuroludzie+ inne nacje nowego świat
Trzecia część to:
Skaveni+Ogry+ inne nacje nowego świata
Trzecia część to prędzej:
Skaveni + Królestwa Ogrów + nacje między Starym Światem, a Południowymi Ziemiami i rasy między Górami Krańca Świata, a Górami Lamentu/Nipponem.