Tyle że jak kiedyś grałem w bellum papiestwem to normalnie krucjata odrazu była nie wiem o co chodzi ;/
Wersja do druku
Tyle że jak kiedyś grałem w bellum papiestwem to normalnie krucjata odrazu była nie wiem o co chodzi ;/
Dalej tak jest, że wypowiadając wojnę masz od razu "zbanowanego" z kościoła wroga? :D:D
Krucjaty robią się normalnie, jak zwykłe katolickie państwo, możesz zapłacić za cel.
no jest tak. moim zdaniem jest to bez sensu z tą krucjatą , ja jestem papieżem i ja moge ją wywołać :DCytat:
Zamieszczone przez Dunkel
Nie jestem pewien, ale to chyba w kodzie gry jest jakoś zablokowane. Wnioskuję po tym, że nie przypominam sobie moda, który by taką możliwość wprowadzał. Oczywiście na podstawce medka Papiestwo jest niegrywalne.
Grając danią lubię używać wikingów i chciał bym, żeby byli oni dostępni wszędzie. Wiec mam pytanie co zmienić w pliku descr_buildings. Zakładam, że chodzi o tą linijkę:
recruit_pool "Viking Raiders" 3 0.25 3 0 requires factions { denmark, saxons, } and hidden_resource scandinavia or hidden_resource scozia or hidden_resource lituania or hidden_resource russiacentro or hidden_resource russianord
Czy ma to wyglądać po prostu tak?
recruit_pool "Viking Raiders" 3 0.25 3 0 requires factions { denmark, saxons, }
Tak jak tak zrobisz Wikingowie będą wszędzie rekrutowani, nawet w Afryce, to niehistoryczne ale jak tam chcesz. Usuń map.rwm i zacznij nową kampanię.
Chodzi o tych cienkich jeźdźców? Nie szkoda Ci... no dobra nie wnikam. Skopiuj oczywiście plik przed zmianami.
Nie, chodzi mu o zwykłych pieszych wikingów. Jazda nazywa się w plikach "Scouts".
Tak chodziło mi o pieszych wikingów. W plikach nazywają się oni Raiders. Jakoś bez nich duńskie armie to nie to samo a ściągać ich aż z ojczyzny się nie opłaca. Po za tym nie są aż tak przepakowani, żeby zniszczyć tym balans gry.
Mam mały problem , zainstalowałem Bellum Crucis 6.3 najpierw part 1 , II i bugifixer na kingdoms 1.05 i niemam żadnej ikonki żeby odpalić moda , są pliki z grą ale jak ją odpalić?