-
Dokładnie tak jak napisał Artem.pl. Jeszce co do morale. Główne znaczenie ma tu raczej zmęczenie. Odział zmęczony szybciej traci ludzi ,morale i jest bardzie podatny na panikę. Jeśli otoczymy oddział wypoczęty i w dodatku elitarny będzie on się długo bronił mimo poniesionych strat i okrążenia. Co innego jeśli ten sam oddział jest bardzo zmęczony lub wyczerpany a zaatakujemy go z tyłu wypoczętym oddziałem piechoty lub jazdy, wtedy szybko pójdzie w rozsypkę.
Na postawe przeciwnika ma również wpływ tradycja armii jego dowódca , wyszkolenie itp, itp
Co do szarż , najlepiej je przeprowadzać wypoczętym oddziałem, w szyku klinowym i to ponawiając szarże kilkukrotnie.
Jeszce raz powtarzam system bitewny stworzony najpierw przez Selee, a później przez Kama nie jest skopany, rządzi się swoimi prawami , które należy przyswoić a jak nie, to wrócić do poprzednich moich propozycji, bo zespół raczej go nie zmieni :D.
PS. Dla zainteresowanych temat o systemie bitewnym DeI na TWC:
http://www.twcenter.net/forums/showt...nd-Road-so-far
-
Ja mam za to problem taki że Dei jest dla mnie niegrywalne od jakiegoś czasu. Zawsze gdy w bitwie uczestniczą jednostki greckie to zbliżenie kamery do trawy powoduje pokaz slajdów. Dzieje sie tak tylko w przypadku Macedonii, Seleukidów, Egiptu, Epiru... Korzystam z tego submoda na zmniejszenie wariantów wyglądu jednostek ale chyba od przedostatniej wersji Dei nie działa mi poprawnie;/ Zmniejszenie detali nawet na minimalne nie pomaga.
-
Właśnie jak u was z optymalizacją podczas dużych bitew, a mianowicie jak już dojdzie do starcia dużej ilości jednostek? Mnie dramatycznie spadają fpsy i nie wiem jak temu zaradzić. W ustawieniach grafiki grzebałem trochę ale niewiele to daje. Zanim dojdzie do starcia wszystko śmiga płynnie na najwyższych detalach, i nagle zjazd jak już walka w zwarciu rozpocznie sie na dobre. Jakie opcje ustawienia grafiki mają największy wpływ na to, jak najefektywniej to zredukować? Zmniejszyć wielkość jednostek?
-
Zmniejszenie ilości jednostek w oddziale jest najlepszym sposobem ta więcej fpsów. Procki nie wyrabiają. Ogólnie w tej grze zmniejszenie ustawień graficznych czasem jest złym pomysłem ponieważ poszczególne ustawienia czy to średnie czy ultra obciążają albo procesor albo grafike, trzeba eksperymentować. Dobrym pomysłem jest ustawienie jakości wody na niską bo pod mapą bitewną wszędzie jest woda.
-
witam mógłby ktoś podać link do DEI bo ten co jest nie działa , np może być z mediafire bardzo bym prosił ;)
-
W pierwszym poście jest na dole, dziś zaktualizowałem i działa :P Chyba, ze tylko mi działa to pomyśle o czymś innym xD
Ewentualnie wejdz tutaj i pobierz. http://www.twcenter.net/forums/showt...nk-1-04a-Feb-7
W temacie z samymi linkami wkleiłem niekompletny link, przepraszam i już poprawiam.
-
ok dzięki za info zobaczę i dam znać :)
-
Jaki jest preferowany poziom trudności? Tzn taki w którym gra jest najbardziej zbalansowana, pod jaki poziom twórcy robili domyślnie moda? Normalny czy trudny?
-
Poziom normalny jest idealny i mod jest pod niego zbalansowany. Mowa tu o bitwach. Wiem że poziom trudności na mapie kampanii ludzie wybierają trudny a nawet trudniejszy.
-
mam mały problem mam karte GTX 970 i przy ustawieniach zalecanych do gry w geforce experience i na dużych rozmiarze jednostek gra podczas bitwy jak jest wieksze skupisko wojska to gra sie muli chyba przy takiej karcie nie powinno to miec miejsca moze ktos pomoc ?