Sugeruję Anglią, lub Sycylią na m/m. Według mnie dla początkującego w sam raz.
Ogólnie każdemu poczatkującemu w Bellum sugeruje na początek ustawić poziom trudności na m/m.
Wersja do druku
Sugeruję Anglią, lub Sycylią na m/m. Według mnie dla początkującego w sam raz.
Ogólnie każdemu poczatkującemu w Bellum sugeruje na początek ustawić poziom trudności na m/m.
Nie wgrałem hotfixa (wgrałem jakiegoś bugfixera i spolszczenie). Robię kilka sejwów o kilka tur, ale i tak przy przejściu z 50 na 51 turę wywala mnie na buntownikach. Gram kampanię Full.
Mógłbyś podpowiedzieć skąd wziąć te megasubmody, hotfixa i skąd usunąć map.rwm bo nie do końca wiem :( .
Pisząc o hotfixie mam na uwadze bugfixera. Link do instalek Megasubmodów: viewtopic.php?f=367&t=12871
A ten map.rwm skąd?
Map.rwm się usuwa z data/world/maps/campaign/custom i z kampanii Full i Light, jest to kilka razy napisane przy Megasubmodzie III.
Rzeczywiście, znalazłem, sorry za takie pytania o pierdoły ale dawno nie grałem dużo pozapominałem. W każdym razie wielkie dzięki za pomoc. Zainstaluje to wszystko i zobaczymy co wyjdzie.
To znowu ja.Mam pytanie odnośnie rozgrywki.Zacząłem kampanie na poziomie średni/średni no i nie zachwyca mnie za bardzo AI ani jeśli chodzi o kompanię ani o bitwy(zdarza się,że wrogi generał bez sensownie szarżuje na całą armię).Podczas instalacji megasubmoda oba dodatkowe AI zainstalowałem.Teraz chciałem odpalić nową kampanię na bardzo wysoki/bardzo wysoki i pograć na feudal full ale wywala mi błąd podczas wczytywania mapy.Czy muszę usunąć teraz cały folder z modem i zainstalować wszystko od początku wraz z megasubmodem żeby normalnie sobie pograć?(pomijając podczas instalacji nowe AI?)
Kolego, coś nie doczytałeś, bo w Megasubmodzie, nie działają kampanie feudalne w ogóle. Aby zmienić ai na oryginalne, wystarczy je pobrać z Dodatków do Megasubmoda III i postąpić tak jak tam jest napisane. Dodatki są w temacie z Instalką Megasubmoda wersje II i III.
Hejka mam pytanie o floty handlowe. Jak dobrze rozumiem warunkiem kluczowym posiadanie jest portu handlowego umożliwiającego rekrutacje floty handlowej. Rozumiem że później wysyłam Generała nad wybrzeże i powinienem mieć możliwość rekrutowania Kogi ( z niebieskim mieszkiem ) jako jednostki Handlowej czy dobrze rozumiem ?
Nie źle rozumiesz. Oto link do poradników do Bellum: viewtopic.php?f=367&t=8785
Jeden jest o flotach handlowych. W skrócie wymagany II poziom nadbrzeża kupieckiego, i rekrutujesz 1 flotę handlową uważaj by w porcie nie było innego statku, bo komp potraktuje flotę handlową wtedy jako wojenną, oraz w turze rekrutacji floty handlowej nie rekrutuj w tym mieście nic poza nią ani wojska ani agenta, tylko jedną flotę handlową w pustym porcie. (Wygląd opisałeś prawidłowo).