3. Wypakowujesz po kolei każdą część programem 7zip - chyba nie bardzo :) One się wypakują same, za jednym razem.
Wersja do druku
3. Wypakowujesz po kolei każdą część programem 7zip - chyba nie bardzo :) One się wypakują same, za jednym razem.
Same to nie bardzo się wypakowują. Ja zaznaczyłem wszystkie 12 i dałem 7zipem, czyli wypakuj tutaj i powstał katalog z 3 plikami. W tym exe. Może wystarczy zaznaczyć tylko pierwsza i też wypakuje wszystko, tego nie wiem. Poprawiłem nieco opis, rzućcie okiem, jak będzie ok, damy do posta nr 1.
Same w sensie takim, że nie klikasz na każdy z osobna :) Ja już nie pamiętam, bo wywaliłem te spakowane, tryzmam na dysku tylko instalkę, ale z tego co kojarzę, to wlazłem do pierwszego pliku, dałem "wypakuj" i poszło. Na pewni nie robiłem każdego z osobna, bo tak się nigdy robić nie powinno.
Ja zaznaczyłem wszystkie, ale może wystarczy tylko pierwszy, zaraz sprawdzę.
Edit: Wystarczy zaznaczyć Part. 001 i 7zip dać Extract here i w około 2 minuty tworzy katalog instalacyjny 2.91 GB.
Czy ktoś wie czy jest możliwość stworzenia unii Polsko-Litewskiej, nie pamiętam czy włosi coś o tym wspominali, ale coś mi się wydaję, że tak. Zresztą w dodatku kingdoms jest taka możliwość, więc jakiejś własnej inwencji twórcze włosi nie musieli wkładać.
Oredenus22 Unię Polsko-Litewską można stworzyć normalnie zawierając sojusz. W kingdoms istnieje możliwość chrystianizacji Litwy poprzez przyjęcie chrztu. Podejrzewam ,że to miałeś na myśli.
Pykam, na nowym spolszczeniu po usunięciu map.rwm ominąłem ctd jaki miałem w 36 turze. mam 76, odziedziczyłem Danię, gram Polską. walczę z Nowogrodem i Kijowem, zniszczyli Litwę.
Gram na ai Pitera 3.8 oraz na submodzie muzycznym Wino, plus mój plik na nieco szybszą budowę. Walki są ciekawe, tekstury nowe generalnie ok. zaczyna mi się podobać.
Czyli po wgraniu spolszczenia błąd zniknął?
Niech robią patcha Włosi, to się zrobi mini submodzika składającego się ze spolszczenia, muzy i AI Pitera. Będzie co robić jesienią :)
Z Rusią Włodzimiersko-Suzdalską, a to w ogóle co innego :P Ruś Kijowska podzieliła się na kilka państw, rozbicie dzielnicowe, jak w Polsce :) Nawet w wwmwe jest Ruś Kijowska i Suzdal jako osobne frakcje ale i tak ta Ruś Kijowska to spore nadużycie historyczne dla potrzeb grywalności, bo to też było sporo niezależnych księstw :)
Tu jakoś mają Kijów. Więc się nie czepiaj. Dobrze wiem jaka tam była sytuacja polityczna. Nie ma rozbicia dzielnicowego w Polsce, to nie ma i na Rusi jak dla mnie.
Księstw tam było kilka, w grze zaś są tylko 2 Rusie, Nowogród i Kijów jak dla mnie. Piszę o grze, nie o historii. Co jest w WWME to inna bajka, się zobaczy jak będzie.
@Wino nie wiem czy błąd zniknął na stałe, na razie jest ok.