Ja Ci niedługo znów partię tłumaczenia podeślę, a i pytanie przed rewoltą wyskoczył Mi event o braciach Asen i tak właśnie kombinuję, że to ma jedno z drugim związek. Tylko ta takie novum bo ani w 6.2, ani 6.3 się nie wyświetlał.
Wersja do druku
Ja Ci niedługo znów partię tłumaczenia podeślę, a i pytanie przed rewoltą wyskoczył Mi event o braciach Asen i tak właśnie kombinuję, że to ma jedno z drugim związek. Tylko ta takie novum bo ani w 6.2, ani 6.3 się nie wyświetlał.
Dokładnie :) To jest event, tego nie było ani w BC 6.2, ani 6.3 ani w żadnym z dotychczasowych megasubmodów :) Mietek częściowo ten skrypt wykorzystał, ale chyba bez eventu. W pełnym Bulgar Revolt pojawia się event z pytaniem co chesz zrobić i w zależności od podjętej decyzji dzieje się akcja :)
Spoko, rozkminiasz ten event lepiej ode mnie, trochę by trzeba było to opisowo i stylistycznie poprawić, bo opis jest trochę niejasny.
Chodzi Ci o ten opis z pytaniem czy chcesz zapłacić pronoia?
Tak, wiesz nie bardzo wiadomo do czego to się odnosi, ktoś chce kasy, ale nie wiadomo o co biega, no chyba że właśnie ma to być takie tajemnicze. Nie wiadomo też ile tej kasy, ja wybrałem tak i z budżetu nic nie pobrało.
Ok, tłumaczyłem na szybko, poprawię to i uzupełnię, rzeczywiście nie wiadomo o co tam może chodzić.
Historycznie braciom Asen nie zapłacono jako pronoia, więc wszczęli bunt. Raczej o to biega. Raczej jak się zapłaci to buntu nie powinno być albo mniejszy, tak myślę.
W megasubmodzie do 6.3 u Mietka były dwie armie, ja zapłaciłem była jedna, więc chyba działa, jak wino opis poprawi będzie git.
No właśnie jest tak jak pisze Araven, ale ze skryptu wynika, że jak zaakceptujemy (czyli zapłacimy) to odpala się event, a jak nie zaakceptujemy, to event nie odpala się, czyli coś tu namieszane jest. Sam opis przetłumaczyłem chyba poprawnie. Jedynie rozszerzę go, żeby każdy wiedział o co chodzi z tą zapłatą.
U Mietka był event? Może był, ale tu jest więcej tych armii, Mietek trochę okroił ten event, ale za to dał dwa lub trzy w innych regionach.
U Mietka nie było eventu, ale były 2 armie (dodatkowa na Sardikę czy jakoś tak, zamek niedaleko Tarnov), a skoro tu zapłaciłem i była jedna to wywnioskowałem, że zapłata zmniejszyła ilość wrogów bazując na wpisie Aravena.