Vira
Dziękuję Angusie za uleczenie, cóż ja bym bez ciebie zrobiła... Musimy porozmawiać jak będzie chwila, tym czasem... Cóż to za łachmaniarz? Skierowała szablę w stronę nowo poznanego, była dość zdenerwowana co spowodowało gwałtowną reakcję.
Wersja do druku
Vira
Dziękuję Angusie za uleczenie, cóż ja bym bez ciebie zrobiła... Musimy porozmawiać jak będzie chwila, tym czasem... Cóż to za łachmaniarz? Skierowała szablę w stronę nowo poznanego, była dość zdenerwowana co spowodowało gwałtowną reakcję.
Haakon
Mag spojrzał na nich z pogardą, w lekkim szoku zaczął do nich przemawiać gdy skończyli wymieniać między sobą pytania.
Skądże. Nie boję się... Odpowiadając na wasze pytania - jestem magiem z Kaewen. Wyruszyłem z kraju w poszukiwaniu wiedzy, mocy czy nawet pieniędzy, czegokolwiek co bym uznał za przydatne w moich... powiedzmy że w planach. Zostałem złapany przez tych brudasów, podczas gdy wędrowałem z kupiecką karawaną. Nie zabili mnie ponieważ uznali mnie za przydatnego. Dokąd mnie chcieli zaprowadzić to nie mam pojęcia... Myśli i zastanawia się czy będzie więźniem kolejnej drużyny czy też zginie tu na miejscu.
Kielon
O jaki wygadany pakunek i jednak nie niemowa
Do patrolu
Co to znaczy niewierny? A pomogliśmy Wam bo mogliśmy hehe
Vira
Nie ufam mu, nie daję wiary żadnemu jego słowu! Zerrikanka dalej trzymała szablę skierowaną w stronę maga. I co czynimy?!
Hasan
Powiedzmy,że po prostu dobrzy z nas ludzie - powiedział wzruszając ramionami. A pakunek jakieś imię ma? I widzę że butnyś mimo że na naszą łaskę zdany.
Haakon
Cóż, taki charakter, taka praca... A na imię mam Haakon. Nie spodobały mu się jak na razie osoby, na które patrzy. Mówi w myślach No pięknie...
Kielon
A co tak na Nas ślepiasz, może Ty sodomita jaki?
Isterin
Mag jak mag. Jam Isterin, może się nam przydasz.
Haakon
Nie jestem sodomitą. A przyglądam się z czystej ciekawości z kim mam do czynienia... Spróbuję się przydać, o ile dacie mi takową szansę.
Dowódca patrolu do krasnoluda
Każdy wyznający inną wiarę niż my to niewierny. dziękujemy wam jednak za pomoc, pustynne psy się rozzuchwaliły a ponoć emir chce rozwiązać Straż Pustyni, do jakie i my należymy.