Dania ma jakies jednostki nielegalnie na terenie Francji, niewiele to wplywa na nic, ale dla zasady wnosze o jakas rekompensate :P
Wersja do druku
Dania ma jakies jednostki nielegalnie na terenie Francji, niewiele to wplywa na nic, ale dla zasady wnosze o jakas rekompensate :P
Jak nielegalnie skoro to mój sojusznik? :P Gdyby Francja się poskarżyła osobiście, to rozumiem.
Zresztą w następnej turze zejdą z terenu Francji.
Zabroniła ci praw przemarszu, co było warunkiem mojego pokoju z nią parę tur temu :P
Da się zmienić hasło z panelu każdej frakcji. Wystarczy dodać nazwę państwa przed nowym hasłem. Po tym jak się hasło tej frakcji skasuje.
clear_password <faction>
set_password <faction> <pass>
Wiesz, to że dla Ciebie jest oczywiste, że pokonałeś te jednostki jest... oczywiste. Ale jakoś po godzinie zapomniałeś o tym napisać w pokonanych, mimo, że sam je pokonałeś, więc dla mnie nic dziwnego, że nie pamiętał. Ja bym raczej nie pamiętał.
Masz rację w tym, po co jest to prawo. Ale pokonujący ma obowiązek napisać o tym w temacie pokonanych armii. Skoro nic nie ma w temacie, to Twoja strata. Zawsze w regulaminie można dodać, że od 5 jednostek brak ruchu pokonanych armii ma być pilnowany przez pokonanego niezależnie od tego, czy pokonujący coś napiszę, jakkolwiek mnie się to wydaje zbędne. Poza tym, może bym pomyślał o zatrzymywaniu wojsk Sycylii (i ich usuwaniu, jak wspominałeś w 1szym poście) gdybyś był w ciężkiej sytuacji, ale myślę, że specjalnie nie zaszkodzi, jeśli kilka oddziałów milicji zostanie Ci przypominać o pokonanych armiach. :D
Co do tych wojsk duńskich, widzę, że za dużo ich nie ma, a przez Francję nie musiały przechodzić, bo mogły sobie popłynąć statkiem. No, ale zakaz przemarszu to zakaz. Niech Francja lub Dania wypłaci Aragonii 500 rekompensaty.
A co ma jedno do drugiego? Raczej byś nie pamiętał, że ostatnią i ważną inicjatywę na półwyspie ktoś ci zepsuł? To bogaczowi samochód można ukraść, a biedakowi nie? To jakiś kiepski dowcip, co tu czytam. Sądy ziemskie sowietów. Ale niech ci będzie.
Proszę o sprawdzenie, czy faktycznie Węgry pokonały niedaleko włoskiego buta statki egipskie. Twierdzi tak Xardas, ale fakt, że moja flota została na swoim miejscu, wskazuje na coś zupełnie odwrotnego. Ewentualnie moglem je w ostatniej chwili postawic w innym miejscu, ale nie wydaje mi się.
Faktycznie, wygląda na to, że egipska flota w ogóle nie zmieniła miejsca. Ale straciła trzy statki, a gdyby Węgrzy po prostu zadali takie straty w szczęśliwej porażce, to wycofaliby się na północ na Adriatyk. :eek: Nie wygrałem bitwy normalnie, ale jak zrobiłem to z kodem na pełne zwycięstwo, to Egipcjanie wycofali się tak samo na północ.
A nie mogło być tak, że straty zadała mi inna flota, która zniknęła (została pokonana lub rozwiązana), a ta obok stoi sobie tak dla niepoznaki?
Możesz sprawdzić ile Sycylia ma przegranych bitew w swojej turze, a potem przeklikać z tej co wrzucił Xardas, jeśli będzie +1 to duża szansa, że to właśnie to :P