Jak zmienić dostępną ilość brygad które mogę podpiąć do dywizji?
Wersja do druku
Jak zmienić dostępną ilość brygad które mogę podpiąć do dywizji?
Czasem odkrycie technologii daje dodatkową brygadę do dywizji. A ręcznie domyślnie są max 4. Pograj w mody, w niektórych można nawet mieć 6 brygad :)
gram w black ice :)
A kim grasz?
III Rzeszą
Czytales forum moda? Warto, inaczej zostaniesz zmasakrowany w Rosji :D
Kilka tipow:
1. Polecam budowanie sporej ilosci samolotow transportowych
2. Budowanie jednostek szturmowych do zdobywania miast. Twierdze jak Lenningrad, Moskwa bez nich sa praktycznie nie do zdobycia. Jednostki takie skladaja sie z: piechoty (chociaz najlepiej by byla to piechota zmotoryzowana), ciezkiej artylerii, saperow, dzial szturmowych. Warto miec z 3,4 takie dywizje w takim skladzie i przeznaczac je do "zdobywania" miast. W mojej kampanii chlopaki zajeli:Warszawe, Bruksele, Paryz, Gibraltar, Lenningrad, Moskwe i Stalingrad, Malte i na koncu kanal Sueski i mi sie odechcialo grac ;)
3. Rosja w zimie jest bardzo ciezko do wallki, ma duzo bonusow a Ty wrecz przeciwnie. Wiec trzeba zrobic wszystko, by ich pyknac w miare wczesnie. Ja zakonczylem kampanie w Rosji dopiero w 43, chociaz w sumie moglem wczesniej.
Na razie skończyłem Francję. I mam do wyboru albo rozbudować flotę i na UK albo na ZSRR.
Buduję jednostki szturmowe tylko trochę inne iż Twoje. U mnie piechota, ciężka artyleria, saperzy, działa szturmowe, czołgi piechoty.
Jeszcze jedno: bardzo ważne jest zapewnienie sobie przewagi ognia jak się atakuję Rosję. Twórcy moda chcieli jakoś odwzorować przewagę rosyjskich czołgów i tzw panzerschreck przed nimi, no to wsadzili parametr przebijalności pancerza do moda. Jeżeli twoja piechota nie przebija pancerza w walce z ruskimi czołgami to dostaje niezły oklep. Dlatego jak prawie wszystkie swoje dywizje piechoty i część pancernych (które jeszcze nie miały) wzmocniłem brygadą zmotoryzowanych dział przeciwlotniczych - co przy odpowiedniej technologii w 41r, daje nam armaty flak 8.8 do dyspozycji :D
acht coma acht :)
Nie będzie co zbierać z ruskich czołgów :)
Witam. Mam pytanie. Czy opłaca się budować umocnienia na granicy polsko rosyjskiej ? Do tego działa przeciw pancerne. Przez te kkilka lat da sie wybudować na całej wschodniej granicy do 2 poziomu. Czy może lepiej budować tylko na jakiś poszczególnych odcinkach? A może w ogóle się nie opłaca? Plan jest taki aby budować umocnienia i działa oraz wejść do osi. Prosze o odpowiedz :)