Geno
Może się nie znam, ale wpadł mi do głowy pomysł że część można by jakoś gdzieś wywabić np. podtykając im tłustą zdobycz pod nos, wtedy część opuści obóz co zapewne ułatwiłoby zadanie
Wersja do druku
Geno
Może się nie znam, ale wpadł mi do głowy pomysł że część można by jakoś gdzieś wywabić np. podtykając im tłustą zdobycz pod nos, wtedy część opuści obóz co zapewne ułatwiłoby zadanie
Gerud Żelazna Pięść
Od niedawna jest ich o dziesięciu mniej. Wyjaśnijmy sobie jedno - ich przywódca, łucznik, jest Balrakka. Jeśli Balrakk nie zdoła pomścić Finurra, wtedy jest mój. O to co stanie się z resztą banitów nie dbam.
Gerudzie mam nadzieję, że Wasza chęć zemsty nie spowoduje, ze zrobicie coś nieprzemyślanego za co zapłacą życiem zakładnicy bandytów. Pewnie, ze większość zbirów zasługuje na śmierć, ale musimy to dobrze rozegrać. Mamy na razie zarys planu, jak konkretnie będziemy go realizować?
Gerud Żelazna Pięść
Mieszkańcy Nogrodu też mieli nadzieję, że zapłacicie umówioną cenę warknął w odpowiedzi.
Wszyscy
Te ścierwo jest moje i tylko moje póki oddycham! krzyknął Balrakk znów uderzając dłonią w stół. A skąd wiadomo, że ten strzelec to przywódca? Na pewno trzeba na niego uważać, jednak na szczęście teraz jest ich mniej. Co do pomysłu z przynętą, to kto ma nią być panie Geno? spytała się zaciekawiona Aelin.
Geno
Wystarczy po cichu rozładować mój wóz, rozpuścić wieść że sprzedałem towary z zyskiem i zakupiłem nowe, a potem ruszam w drogę. Jeśli krasnoludy potwierdzą wieść tym, że dobili ze mną skutecznego targu to powinno skusić bandytów. Pustym wozem szybko się oddalę, porzucę go na trakcie jako przynętę i w te pędy powrócę do Was, coby pomóc w odbijaniu przyjaciela.
Beregar
Dobry plan,podoba mi się twój tok rozumowania panie Geno...Tylko,że wóz nie może być pusty,trzeba go wypchać przynajmniej pustymi skrzyniami i zakryć to wszystko płachtą,inaczej bandyci z daleka zorientują się że to podstęp.
Geno
Faktycznie, może źle to ująłem, nie tyle pustym co nie obciążonym, o tak nie obciążonym
Wszyscy
Idealny sposób, a mówiłam, że pozory mylą powiedziała Aelin po czym się zaśmiała Mi tam pasuje, a co powiesz ty Gerudzie? spytał się Balrakk
Gerud Żelazna Pięść
Ja także nie mam nic przeciwko odpowiedział.