Re: Pytania o mody. Czyli szukasz,tutaj zapytaj....
Dwa pytania:
1. Jakiego moda polecacie , który osadzony jest w czasach wypraw krzyżowych do MTW2 Kingdoms
2. Jak "odblokować?!" jednostki : Kanonicy Grobu Świętego i Marszałka Joannitów? Krak de Chevaliers mam rozbudowany już w całości. Znajduje się w nim również Siedziba Joannitów (3 poziom) Mam rok 1359
Czy w którymkolwiek trybie gry możliwe jest dowodzenie na polu bitwy dwiema a nawet trzema armiami (tzn. np. sprzymierzeńcami i przeciwnikiem)?
Może jakiś mod albo patch na to pozwala?
Cytat:
Zamieszczone przez jezier
Dwa pytania:
1. Jakiego moda polecacie , który osadzony jest w czasach wypraw krzyżowych do MTW2 Kingdoms
2. Jak "odblokować?!" jednostki : Kanonicy Grobu Świętego i Marszałka Joannitów? Krak de Chevaliers mam rozbudowany już w całości. Znajduje się w nim również Siedziba Joannitów (3 poziom) Mam rok 1359
ad. 1 Polecam tego, dla mnie jeden z najlepszych modów. ;)
viewtopic.php?f=30&t=89
ad.2 Nie wiem ;)
Czy znacie modyfikację zmieniającą ikonki jednostek, działającą zarówno pod Mediewal 2 jak i Kingdoms? Chodzi mi o zmianę która poprawia ich ostrość ale także urealnia wygląd, te bałwanki które "robią" za niektóre oddziały ujmują grze znacznie uroku.
Cytat:
Zamieszczone przez Gnejusz
Czy znacie modyfikację zmieniającą ikonki jednostek, działającą zarówno pod Mediewal 2 jak i Kingdoms? Chodzi mi o zmianę która poprawia ich ostrość ale także urealnia wygląd, te bałwanki które "robią" za niektóre oddziały ujmują grze znacznie uroku.
W modach starają się poprawiać ten niuans gry. Zerknij tutaj, czy o to ci chodziło?
http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=453
Eutyches, dzięki ale nie znam angielskiego, chodziło mi o zmianę tekstur tych widocznych w panelu gry albo jak wolisz menu - np. rekrutacji. Niektóre jednostki zwłaszcza z wczesnego okresu np milicja włócznicza, wyglądają jak ... sami przecież wiecie. Wiem że był totalny reskin jednostek bizantyjskich, może jest podobny ale do wszystkich nacji?
Cytat:
Zamieszczone przez Gnejusz
Eutyches, dzięki ale nie znam angielskiego, chodziło mi o zmianę tekstur tych widocznych w panelu gry albo jak wolisz menu - np. rekrutacji. Niektóre jednostki zwłaszcza z wczesnego okresu np milicja włócznicza, wyglądają jak ... sami przecież wiecie. Wiem że był totalny reskin jednostek bizantyjskich, może jest podobny ale do wszystkich nacji?
zerknij, tutaj, nie musisz znać angielskiego...
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=100746
czy jest jakiś mod przenoszacy nas w lata 1550-1700 około w którym jest oczywiście nasza husarja
Jeśli zależy ci na fajnie zrobionej husarii to powinieneś się zainteresować modem Ренессанс (Renesans): TW niestety na razie w wersji beta, ale da się pograć 8-)
a w przyszłości także i tymi Ogniem i Mieczem 2 II 1648 - Der dreissigjährige Krieg
Zna ktoś może jakiś historyczny mod, przenoszący nas do wczesnego średniowiecza? (lata 1000-1200) Np. czasy gdy Dania podbijała Anglię. Głównie chodzi mi o historyczność, a które lata to mniej ważna sprawa.