dobra trudno niech mi sie wylacza ale co mam zrobic zeby te nowe sterowniki zadzialaly? zebym nie musiala kombinowac przy kazdym wlaczeniu komputera?
Wersja do druku
dobra trudno niech mi sie wylacza ale co mam zrobic zeby te nowe sterowniki zadzialaly? zebym nie musiala kombinowac przy kazdym wlaczeniu komputera?
Odinstaluj stary sterownik. Po odinstalowaniu sterownika, bez resetowania kompa, użyj Driver Sweeper'a żeby pozbyć się wszystkich resztek. Następnie zainstaluj nowe sterowniki. Powinno pomóc.
no wlasnie probowalam dzis wczesniej ale nie wyswietlaly mi sie stery ati tylko nvidia. to te usunac?
Usuń wszystkie sterowniki do grafiki. Nie wiem czy te sterowniki nvidia są od grafiki ale jeśli miałaś wcześniej kartę nvidii to pewnie tak.
ok włączyłam dziś i już jest dobrze:)
Witam, jestem starym wyjadaczem MTW... znowu naszła mnie wielka ochota an starego dobrego medka, niestety MTW2 nie jest taki dobry jak jedynka... zawiodłem się na tym bardzo... :/
No ok odkurzyłem medka gold edition, zainstalowałem go na lapku z Win7 GF8800gt 4gb ramu i procku dual core 2ghz.
Gra się odpala i o dziwo nie mogę zmienić rozdzielczości w opcjach, na mapie bitwy mam 640x300 ?, a na mapie kampanii 800x600
Żadnej rozdzielczości nie mogę zmienić... dziwne ale ok... gra działa więc jest ok...
Odpalam kampanie i ... o zgrozo nie da się grać, FPSu mam około 1-5 !! :O
Skyrim o wiele lepiej mi działał...
Mam odpaloną gre z zgodnością winxp, zresztą sprawdzałem każdą opcje to samo, i administarota.
Nie mam pojęcia co jest, ale tak muli kursor z tym fps 1-2 że nie da się nic robić... ale odkryłem coś, gdy zakryje opcjami jakimiś Minimape europy, to nagle gra dostaje kopa i mam ponad 100fpsu... kiedy znowu ta minimapa jest widoczna gra znowu muli, jak to poprawić ? albo miał ktoś podobny problem? toż to nie grywalne..., a nie mam już takiego starego kompa by to normalnie odpalić...
Sprawdzałem bitwy i poza rażącą niską rozdzielczością bitwy, działa wszystko dobrze.
Sprawdzałęm fixa MTW_Gold_v2.01_CTD_Fix nie pomogło.
Spróbuj tego.
Dzięki, pomogło na problem z rozdzielczością, ale nadal mam tragiczny FPS w kampanii, jest nadal niegrywalna 1 fps... miał ktoś podobny problem ?
Jak już pisałem ma to związek z minimapą europy...
Spróbuj uruchomić debug mode. We właściwościach skrótu dopisz do ścieżki "D" np.: "C:\MTW\Medieval_TW.EXE" D
Powoduje to też uruchomienie gry w oknie co czasami pomaga przy problemach z grafiką.
Musze przyznać, że u mnie to zadziałało na jednym lapiku, spróbuj z tym dopisać "D".