Re: Shogun 2: Total War - DYSKUSJE OGÓLNE
Cytat:
Zamieszczone przez Jarl
Cytat:
że grywalnych klanów za mało (9? Phi! W czym tu wybierać!)
W Starcrafcie są trzy, a jaki zarąbisty! W PRL był tylko ocet i wszyscy byli zadowoleni!
A na Barbarian Invasion byli tylko Berberowie! Ale za to jacy...
Taka liczba może być, a Chińczycy pewnie pojawią się dopiero w dodatku. Bitwy mogą być rzeczywiście lepsze, jak oddziały zostaną jakoś powiększone, ale wątpię, żeby to była aż tak drastyczna zmiana, bo wymagałoby to trochę przemodelowania całego systemu.
Obawiam się, że przez ten skromny rooster i podobieństwa pomiędzy frakcjami Shogun 2 nie nie będzie istniał w multiplayerze. Nie wiem czy do ~2013 roku będzie mi się chciało grać bitwy online w Napoleonie ;).
Cieszy zapowiedź 56000 jednostek podczas bitwy, mam jednak nadzieję, że nie podbije to zbyt drastycznie wymagań sprzętowych. Ehh, gdyby to miał być Rome 2 :(.
Cytat:
Obawiam się, że przez ten skromny rooster i podobieństwa pomiędzy frakcjami Shogun 2 nie nie będzie istniał w multiplayerze.
Dla KO to chyba lepiej jeżeli frakcje są podobne i mają podobne możliwości. Dla bitew online chyba też. Sądzę iż w multiplayerze lepiej jak frakcje stoją na podobnym poziomie a wszystko zależy od taktyki.
Cytat:
Zamieszczone przez Dagorad
Cytat:
Obawiam się, że przez ten skromny rooster i podobieństwa pomiędzy frakcjami Shogun 2 nie nie będzie istniał w multiplayerze.
Dla KO to chyba lepiej jeżeli frakcje są podobne i mają podobne możliwości. Dla bitew online chyba też. Sądzę iż w multiplayerze lepiej jak frakcje stoją na podobnym poziomie a wszystko zależy od taktyki.
chyba nie. . .
Wiem, czepiam sie, ale jak widze, jak wszyscy na kazdej stronie pisza co chwile o kogutach to leze :P
Roster, nie rooster :P
Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Na co zrobisz generalny podział w Shogunie, jeżeli cały czas mówimy o jednej wyspie, o jednej kulturze, o jednym narodzie ? Facet... zejdź na ziemię.
No bez przesady... Będzie wielka różnorodność - samurajowie z katanami, samurajowie noszący katany, samurajowie dzierżący katany, samurajowie walczący katanami i samurajowie wyposażeni w katany :D.
A tak w ogóle to ta cała dyskusja z ripostami Jarla na czele jest tak mega epicka, że brak słów :D.
Cytat:
Zamieszczone przez Palaiologos
Wg mnie RTW jest gorszy od NTW pod każdym względem, podobnie jak od zmodowanego (Broken Crescent) MTW2. I nie tylko wg mnie, więc to co najwyżej spostrzeżenie subiektywne (dla tych, którzy nie lubią epoki prochu).
Jakieś argumenty na potwierdzenie tej tezy, poza żałosnym stwierdzeniem w stylu: ,,Bo ja tak uważam i koniec" :?: :?
Cytat:
:lol: Dlatego najbardziej spektakularne i wymagające taktycznie bitwy na multi to Juliusze vs Scypioni ! Już nie mam siły tego komentować... Idę się zabić, zaraz wracam.
Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Cytat:
:lol: Dlatego najbardziej spektakularne i wymagające taktycznie bitwy na multi to Juliusze vs Scypioni ! Już nie mam siły tego komentować... Idę się zabić, zaraz wracam.
Bym życzył powodzenia ale znowu bym został wyzwany od faszystów i socjopatów.
Cytat:
Wg mnie RTW jest gorszy od NTW pod każdym względem, podobnie jak od zmodowanego (Broken Crescent) MTW2. I nie tylko wg mnie, więc to co najwyżej spostrzeżenie subiektywne (dla tych, którzy nie lubią epoki prochu).
Zauważyliście że wasze coraz to dłuższe wywody i wałkowanie w kółko o tym samym sprawia że pojawia się coraz więcej takich postów?
Cytat:
Jest także co nieco o herosach nowego.
Co nowe info o herosach to tym bardziej sobie wyobrażam przepakowane postaci anime niszczące połowę armii. Dodatkowo ci hirosi sprawiają iż zaczynam się martwić czy ta gra nie będzie bardziej przypominała samouczka z Empire niż wojny totalnej.
Mnie w ogóle zadziwia ten pesymizm i czarnowidztwo Polaków, że źle będzie, że do dupy. . . że się nie uda, że zabiorom :D A prawda jest taka, że każdy Total War miał swoje wady i zalety, wnosił coś ciekawego do serii, no ale każdy miał też wady i aby wyrobić sobie trzeźwe spojrzenie na daną część, musi minąć troche czasu no ale zanim gra wyjdzie i zaraz po premierze można być pewnym, ze na tym forum będą same narzekania. Takie domniemanie, że gra będzie/jest do dupy :)
Ba - nawet dwie ostatnie części, tak chłodno przyjęte wnoszą w kit dużo do serii bo przecież raz, że ładne bitwy morskie, a dwa kampanie online dla dwóch osób. Do tego dochodzą budynki na prowincji - to także udane posunięcie i rozwój mapy kampanii. Punkty handlowe - świetna sprawa. To wszystko to są bardzo fajne pomysły, które będą adoptowane w kolejnych częściach.