A na jakiej Ty grasz?Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Wersja do druku
A na jakiej Ty grasz?Cytat:
To teraz mnie uspokoiłeś, bo będę miał taką samą konfigurację (po kupnie grafy). A kręciłeś procka? Ja mam podkręconego do 3.1 i bardzo ładnie chodzi. Gram na 1440x900 :)Cytat:
Radeon here I come :twisted:
Mam prośbę i pytanko... wiem, że to mały off, ale zapytam... Czy macie jakąś tabelę rozdzielczości dla formatu 16:9? Chodzi o to jakie rozdzielczości ekranu odpowiadają tym proporcjom...
Aaa, widzicie, kolega co ma problemy ma proca od amd, a ja mam intela, podobnie mają jak widzę koledzy. A phenomy nie są oszałamiające wydajnościowo, może to rzeczywiście jakieś problemy z optymalizacją ale pod kątem procków amd.
No nic, ja tam wracam do gry :D
Cytat:
Zamieszczone przez PioterC
1280x1024 i nawet nie widzę potrzeby włączania AA gdyby się dało. Jutro może wrzucę jakieś screeny jak to u mnie wszystko wygląda.
Procek nie kręcony, przymierzam się do kupna jakiegoś i5 niedługo.Cytat:
Zamieszczone przez pretorian
Dziwne w tym wszystkim jest to że w E:TW (choć wiele osób uważa że była niezoptymalizowaną wersją beta) pomijając różne błędy, powroty na pulpit ;) graficznych problemów nie miałem większych, na wysokich detalach kampania jak i bitwy chodziły płynnie, bez żadnych przycięć o N:TW już nie wspomnę, bo to była bajka. Shogun 2 płata mi figle i to nie zależnie czy dam niskie ustawienia, czy większe, to jednostki klatkują i zachowują się dziwnie w różnych momentach bitwy.Cytat:
Zamieszczone przez Kyuzo
core 2 duo 2.00 ghz
8600 GT M
4 GB RAM
Win 7
Na laptopiku wcale dobrze chodzi, o niebo lepiej od Empire i NTW, oczywiście ja tam nie gustuję w "piękności" graficznej, wiec bajery mam wyłączone, to co mnie średnio obchodzi na niskich/średnich, ale jednostki na ultra, cząsteczki i textury na wysokim... i jest spoko. Gram też na małych unitach, ale to nie dlatego, żeby coś cięło tylko takie przyzwyczajenie....
No za zoptymalizowanie duży plus ode mnie!
Łamię się jeszcze nad kupnem Shoguna 2 (mam zamiar kupić jeszcze Wiedźmina 2 a jednak około ćwierć kafla na gry to już lekka przesada), więc postanowiłem sprawdzić dokładnie rzecz najważniejszą czyli wymagania. I tu proszę o pomoc, bowiem na sprzęcie znam się słabo i nie wiem jak moja konfiguracja będzie pracowała z tą grą. Mam:
Athlona II X2 3GHz na rdzeń.
ATI Radeona HD 5770 1GB (nie jestem pewny dokładnego numeru, CCC wyświetla mi tylko 5700 series, ale to prawdopodobnie 5770)
4 GB RAM DDR3
Windows XP SP2.
Panowie, jak myślicie? Odpalić pewnie by odpalił, problem w tym czy w sposób wart ceny ;)
Mam gorszy procesor niż Ty, WIN 7, tą samą grafę i ram, a mam wszystko ustawione na full i nie przycina ; )
Widocznie masz sprzęt z innej galaktyki. Gram w identycznej rozdzielczości co ty a mój sprzęt prezentuje się w ten sposób:Cytat:
CPU: Phenom II X4 B50@ 3,4GHz BE+ Scythe Mugen 2 Rev. B | GPU: Gigabyte HD5850 OC 1GB | RAM: OCZ 2x2GB 1600MHz AMD BE CL8 1,65V
O zabójczej płynności nawet nie ma mowy. Gra działa ci bez "przycin" czy zwolnień? Nie uwierzysz, ale w ponadprzeciętnej(ale też nie ogromnej) bitwie fps przy zoomie potrafi drastycznie spaść. W bitwie o szogunat podczas starcia miałem stałe 10fps. Pomaga jedynie redukcja detali jednostek a i wciąż nie jest różowo. Spowodowane jest to najwidoczniej zaprogramowaniem gry pod 1 rdzeń(chociaż CA twierdzi inaczej) co powoduje, że gra działa prawie tak samo na hd4850 i hd5850, ponieważ potencjał CPU nie jest wykorzystywany.