Zaznaczasz jednostki w zamku (może być sam generał) i klikasz na wrogą armię, która oblega ten zamek?
Wersja do druku
Zaznaczasz jednostki w zamku (może być sam generał) i klikasz na wrogą armię, która oblega ten zamek?
1. Rozpakowujesz pliki gry unpackerem który jest w folderze gry.Cytat:
Zamieszczone przez klikarzek
2. Na wszelki wypadek robisz backup pliku export_descr_unit, który jest w folderze data.
3. Tam masz wszystko wyjaśnione na początku.
4. Dla każdej jednostki osobno ustawiasz stan osobowy.
W tym pliku jest ustawiona wartość w normalnej skali.
Zasada (na wszelki wypadek) stan osobowy w tym pliku nie może być ustawiony powyżej 60 (w normalnej skali. Wyższe skale mnożą bazową wartość x2 ;) )
UWAGA! Jeśli spieprzy Ci to coś i będziesz musiał robić reinstall to nie do mnie ;)
Edit: Mod napisał o mnie szanowny, czuję się wyróżniony! :D (żart oczywiście :))
Chodzi zeby tylko początkowe oddziały miały mniej ludzi, czy przez całą gre? Co do pytania nr 1 to sie nie da...
Cytat:
Zamieszczone przez klikarzek
Ad.1 W plikach settelment mechanic zmień wartość dla nędzy, niepokojów religijnych.
Prostszym rozwiązaniem jest dodanie w budynkach dodających zadowolenia np: 0 na końcu liczby -> zamiast 5% daje on 50%. Brak możliwości buntów ;)
Ad.2 Tak jak napisał Kuroi.
I nie zapomnij o zachowaniu oryginalnego pliku tak jak Ci napisał Szanowny Obywatel forum ;)
Dzięki, zadziałało. Widocznie tutorial był robiony w czasach kiedy miał być specjalny przycisk do tego celu, i w końcu interface zmieniono a tutoriala nie.Cytat:
Zamieszczone przez Amrod
Nie to jest normalne działanie. W każdej wersji Total Wara tak jest i jest to robione w pełnej świadomości. Gdzie by miał być niby umieszczony jakiś dodatkowy przycisk?Cytat:
Zamieszczone przez steinar
Nie mam pojęcia gdzie miałby być umieszczony, natomiast doradczyni w tutorialu radzi by go przycisnąć :) (zresztą nieważne, drobnostka). Mam natomiast dodatkowe pytanie, zanim wystartuje z kampanią: czy warto zmodyfikować sobie czas trwania tury na tura/jeden rok? Poguglałem trochę w sieci i różne są opinie w tej sprawie. Z tego co zrozumiałem, to warto bo: ma się więcej czasu na kampanię (inaczej można nie zdążyć?), nie warto bo: za szybko budują się budynki w miastach - w relacji do innych wydarzeń gry, za długo trzeba czekać na określone wydarzenia historyczne. Tyle teorii, a jak to wygląda w praktyce?
Nie wiem na co liczysz. Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Tylu ilu użytkowników na forum tyle będzie opinii w tej sprawie.
Np. moim zdaniem warto ustawić 1 rok - 1 tura.
Na jakiś rozstrzygający argument? ;)Cytat:
Zamieszczone przez Grandal
Jeśli lubisz daną frakcję i chęć przeżycia "fabularnej" kampanii tą właśnie frakcją napawa Cię radością to na 1-1 dłużej sobie pograsz i nie jest tak strasznie przyspieszony czas wprowadzenia (dostępności) pewnych budynków/jednostek.
Ja tak zawsze gram (bardzo wielu innych też), a nawet 0.5-1 na hotseat ze znajomym i jest miodzio.