Skąd można pobrać patch 5.2 ? Trzeba się zarejestrować na ich forum? Bo klikniecie na Update nie działa.
Wersja do druku
Skąd można pobrać patch 5.2 ? Trzeba się zarejestrować na ich forum? Bo klikniecie na Update nie działa.
Ja gdzieś w necie znalazłem ale naprawdę długo szukałem, musisz pokombinować.Cytat:
Zamieszczone przez Araven
A to nie jest tak, że musisz grę zarejestrować u nich na forum, żeby mieć dostęp do najnowszych patchów? Przez pamięć przebija mi się taka informacja.
Możliwe, bo ja się nie zarejestrowałem. Zainstalowałem prawie rok temu i nie grałem nic, poza 30 minutami na początku.
Byłem dzisiaj w stonce, sprawdziłem. To ta złota wersja ze wszystkimi 4 dodatkami. :)Cytat:
Zamieszczone przez adriankowaty
Za dychę. :)
Mam już trzy kopie (w sensie pudełka, żadne haniebne piraty), więc daruję sobie.
Czy ktoś się orientuje jak zostać elektorem?
Event.
Liczą się dobre relacje z cesarzem, prestiż itp. W wypadku eventu na stratę tytułu przez innego władcę, lub podbój jego państwa cesarz mianuje nowego :)
Witam. Mam problem bardziej wydumany, niż realny, no ale do rzeczy :D Mianowicie w EU3 często gęsto bawię się w formowani HRE, lecz ostatnio chodzi za mną, czy nie lepiej nie formować HRE i wybrać jedną z opcji:
A) Zostajemy cesarzem i przepychamy tylko cztery pierwsze reformy, czyli:
-Wezwanie do Reichsreform - cesarz zyskuje: koszt budowy -2%, koszt technologii -2%, prestiż +2% (członkowie HRE otrzymują: koszt budowy -2%, koszt technologii -2%)
-Powołać Reichregiment - cesarz zyskuje: urzędnicy +0.4, umiejętności dyplomatyczne +1, dyplomacji +1 (członkowie HRE otrzymują: urzędnicy +0.2, umiejętności dyplomatyczne -0.5, dyplomaci -1)
-Reforma Hofgerichtu - cesarz zyskuje: tradycja kulturowa +5%, niesława +0.1 (członkowie HRE otrzymują: tradycja kulturowa -5%)
-Gemeiner Pfennig - cesarz zyskuje: globalny modyfikator podatku: +25% (członkowie HRE otrzymują: globalny modyfikator podatku: -5%)
B) Jesteśmy w HRE, ale robimy wszystko, aby nie zostać cesarzem i mamy wtedy stały bonus, czyli:
-Integralność Cesarstwa - wszyscy członkowie HRE (po za cesarze) otrzymują bonus: Ryzyko buntu narodowego -3, Modyfikator kosztu stabilności -10%, Modyfikator ogólnej siły ludzkiej +10%, koszt technologiczny -10%).
Jak widać ten jeden bonus daje stały bonus, który działa dopóki w HRE jest 25 księstw.
I teraz pytanie, co według was jest bardziej opłacalne, zostać cesarzem, przepchnąć te 4 reformy i mając zwasalizowanych elektorów, do końca gry siedzieć na którymś z ustrojów monarchicznych, czy raczej nie być cesarzem i korzystać z ustrojów republikańskich oraz tego jednego stałego bonusu?
Ja myślę, że wieczna konkurencja państw wewnątrz HRE zmusza do tego wyścigu po koronę cesarza, w końcu jak nie Ty to Austria czy inne mocarstwa i nagle budzimy się z ręką w nocniku ;)
Przynajmniej u mnie tak się działo ;<