Zgodziłem się tylko na WK XXVI.
Wersja do druku
Zgodziłem się tylko na WK XXVI.
Ponawiam pytanie do Maharbala:
Proponuje rozwazyc tez punk regulaminu o sprzedazy/oddawaniu miast jak w tym temacie:Cytat:
Do Maharbala:
Cytuj:
b)zakaz zabijania członków rodziny i Papieża(inkwizytorzy nie mają zakazu).
Co z generalami?
Cytuj:
a) Zabrania się przekupywania fortów dyplomatami.
Co z przekupywaniem czlonkow rodzin i generalow?
viewtopic.php?f=200&t=3731&start=20
Wiem ze nieobecni (na generalnym posiedzeniu) nie maja glosu ale wypowiem sie :mrgreen: - zmiana limitu czasu na wykonanie tury spowodowala tylko wieksze opoznienia poniewaz czesc graczy ma w zwyczaju wykonywac tury pod koniec przewidzianego czasu a napomnienia nie maja sensu bo zawsze moga odpowiedziec: spieprzaj dziadu mam jeszcze 2h.
Mimo że to spam to powiem: "zgadzam się z przedmówcą".
Po kolei:
1)Zakaz zabijania członków rodziny i Papieża obejmuje również generałów.
2)Tutaj nie ma zakazu.
3)Jeśli punkt wszedłby do regulaminu w takiej postaci, jakiej był poprzednio dochodziłoby do paranoi takiej, jak w tamtym przypadku(tylko w drugą stronę). Dlaczego Bizancjum nie mogłaby sobie sprzedać takiego Trabzonu Gruzji :?: Dlatego że akuratnie toczy wojnę z Turcją :?: Tak samo powiedzmy Szkocja, nie może sprzedać Francji Nottingham, bo prowadzi wojnę z Egiptem, który przecież teoretycznie może uderzyć na Wyspy :|
Noo, od początku mówię, że ta wasza DAWNA zasada jest cos nietego :D Czyli zostaje tak jak jest, czyli że mogłem sprzedać? :)
Mefisto ustalilismy ze w swietle obecnych zasad mogles sprzedac wiec nie mieszaj ;) Nowe zasady sa nie teges bo mozna robic przekrety na wiele sposobow.
Maharbal poprzedni zapis plus propozycja Marata aby mozna bylo sprzedawac za zgoda MG rozwiazalby sprawe.
Maharbalu, jeżeli mamy zastąpić jedną dziurawą zasade inną, to jaki jest sens?
Mefisto, po raz kolejny mieszasz konkretną sytuacje do rozmów ogólnych. Nie chodzi tu o ciebie.
O i to najlepsze wyjscie, stara zasada z wyjątkiem, gdy MG zgodzi się na wymianę ;)Cytat:
Maharbal poprzedni zapis plus propozycja Marata aby mozna bylo sprzedawac za zgoda MG rozwiazalby sprawe.
Dobrze. Akceptuję taką propozycję.
Sciagnelem sobie moda BC 1.0 czy Ko BC dzialaja na wersji 1.0 czy na 2.0 ?
echh, na takiej jaka jest umówiona w temacie założeniowym... :roll:
Można mieć obie wersje zainstalowane i na obu można grać więc to nie jest problem jeśli gra się w dwie ko na dwóch wersjach.