Re: Polish Kingdom Mod - nowe i poprawione jednostki Polski
HellVard właśnie dlatego więcej frakcji powinny mieć ten pancerz gotycki
Aramegil jeśli mój ostatni post jest nieczytelny (bo naprawdę mi jest trudno się rozczytać :/) to powiem o co chodzi: proszę o pancerz rycerzy gotyckich ale tych spieszonych dla polskich konnych rycerzy jak i spieszonych. Te rzeczy które są w wersji RC + to usprawnienie + umożliwienie rekrutacji polskiej gwardii na mapie kampanii to ja jestem spełniony ^^
Aramegil, bądź łaskaw wydać swego moda w wersji pod podstawkę. Nie wątpliwie będzie ciekawie Szwedów widzieć pod Jerozolimą. Postaraj się też o zmodyfikowanie mundurów arkebuzerom na bardziej XVII-wieczny (i innym formacjom renesansowym też). Niewątpliwie przedłużenie gry do potopu zapełniłoby dziurę w modach, a twój jest zaiste wspaniały.
Cytat:
Zamieszczone przez Blood_187
Dobra, dałem sobie już radę ale musiałem pewien patent zastosować:
c)utworzyć plik teutonic.cfg z linijką "[features] mod mods/teutonic" a następnie plik teutonic.bat z odnośnikiem do kingdoms.exe i teutonic.cfg w treści pliku
d)usunąć pliki .sd z folderu UI z modem
Nie wiem czym to było spowodowane ale zwykłe nadpisanie plików zarówno na wersji spakowanej jak i rozpakowanej powodowało ctd w czasie ładowania i dopiero stworzenie pliku .bat pozwoliło prawidłowo uruchomić mod. Tak czy inaczej dzięki za odpowiedzi ;)
a możesz dokładnie napisać gdzie to powklejać?i co tam napisać,bo mi ładnie startuje ale na ekranie wyboru kampani się kończy,tak naprawdę to działają mi tylko 2 bitwy historyczne do zagrania :?
Ej czemu mi oblężenia nie działają?
Cytat:
Zamieszczone przez dewastator
a możesz dokładnie napisać gdzie to powklejać?i co tam napisać,bo mi ładnie startuje ale na ekranie wyboru kampani się kończy,tak naprawdę to działają mi tylko 2 bitwy historyczne do zagrania :?
Nie ma problemu :)
1.Należy rozpakować kampanię teutonic (czystą bez modów).
DOBRZE JEST ZROBIĆ KOPIĘ FOLDERU TEUTONIC PRZED ROZPAKOWANIEM W RAZIE GDYBYŚMY CHCIELI WRÓCIĆ DO PODSTAWOWEJ WERSJI TEUTONIC LUB ZAINSTALOWAĆ INNEGO MODA POD TĘ KAMPANIĘ. W PRZECIWNYM RAZIE CZEKA NAS REINSTALACJA.
2.Następnie skopiować zawartość folderu teutonic z moda do folderu teutonic rozpakowanego wszystko nadpisując.
3.W głównym folderze z grą (ściśle mówiąc z podstawką tam gdzie są .exe, mods, data itp.) należy utworzyć za pomocą notatnika 2 pliki.
a)plik o nazwie teutonic.bat z zawartością:
kingdoms.exe @teutonic.cfg
b)plik o nazwie teutonic.cfg z zawartością:
[features]
mod = mods/teutonic
[io]
file_first = true
4. Grę uruchamiamy za pomocą pliku wsadowego teutonic.bat, można utworzyć skrót na pulpicie, zmienić ikonkę itp. :D
Mam nadzieję że teraz jest w miarę zrozumiale :)
Cytat:
Zamieszczone przez EliminatorT
HellVard właśnie dlatego więcej frakcji powinny mieć ten pancerz gotycki
No nie wiem czy więcej frakcji powinno mieć ten typ pancerza. Pojawiły się one dopiero w połowie XV wieku i stać było na nie tylko bogatszych rycerzy, tak więc albo powinno się zmniejszyć ilość jednostek posiadających ten pancerz, albo zwiększyć koszt ich rekrutacji i utrzymania (oczywiście jeśli Aramegil chce, by ten mod był choć w miarę zgodny z historią).
Nie sądzę żeby w grze komputerowej trzeba by było dbać o zgodność z historią . w wielu państwach kiedy dochodzę do powiedzmy 230 tury nadal rekrutują feudalnych a gdy sprawdzam który rok bodajże 1480 czy to nie jest połowa XV wieku?
(a poza tym czemu nie możemy podpakować nasz naród w polskim modzie który ulepsza polske 8-)
jeżeli już to zwiększyć koszt utrzymania i rekrutacji
a może zwiększyć czas rekrutacji jednej jednostki powiedzmy że rekrutujemy bodajże polską gwardie. no i musimy poczekać 2 tury zanim polska gwardia się zrekrutuje,mniej więcej taki system jaki jest w call of warhammer.
Cześć wiadomo kiedy wyjdzie wersja pod podstawowego Medka ? Mam zamiar z "nowej" Polski uczynić światowego hegemona ;) W podstawce nasza ojczyzna nie była zbyt dopracowana ,także niecierpliwe czekam na premierę :D No i jeżeli pojawia się Szwecja to następny plus dla twórcy moda ,w końcu będzie można odwdzięczyć się im za "Potop" ;)
No ja też bardzo czekam na premierę. Aramegilu czy jest możliwość zmienienia sobie gwardii generalskiej z wczesnej na późną bo mnie w podstawce irytuje że w 1523 roku mam gwardie odpowiadającą roku 1187
ej może mogę ci w czymś pomóc w kwestii moda ?
kurcze już tyle czekam na tego moda . Ale skoro tyle się go robi to na pewno będę miał w co grać przez następne 600 godzin 8-)