witam,
mam problem z bitwami, otóż kiedy chce je rozegrać na mapie wyskakuje mi błąd i gra zostaje zamknięta;] macie jakiś pomysł co z tym zrobić?
Wersja do druku
witam,
mam problem z bitwami, otóż kiedy chce je rozegrać na mapie wyskakuje mi błąd i gra zostaje zamknięta;] macie jakiś pomysł co z tym zrobić?
Cytat:
Zamieszczone przez Brave
Niestety w obu przypadkach nie pozostaje nic innego jak reinstalka całego SS. W końcu to tylko trzy pliki, które instaluje się w to samo miejsce czyli do folderu Medieval`a. Bez RC/RR to prosta sprawa :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez meelosh
Ważne żeby przed ponowna instalacją usunąć folder Stainless_Steel_6 jeśli po odinstalowaniu moda nadal jest w folderze mods.
Ja ściągnąłem tego moda i powiem ze jest bardzo dobry .. ale ... długość tur wykończy mnie 2-3 min to za dużo . Mam do was pytanie czy można coś z tym zrobić ( przyspieszenie ) będę wdzięczny .:)
Witam
Mam taki problem, kiedy chce uruchomić stainless steel wyskakuje mi że uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się ponieważ nie można znaleść binkw32.dll. przeinstalowywałem moda i nadal to samo, wcześniej mod działał. Problem zaczął się kiedy chciałem zainstalować Stainless steel real recruitment - kiedy zaistalowałem zaczął mi wyskakiwać ten błąd, nawet jak potem instalowałem samo Stainless steel 6.1 i chciałem włączyć
hmm słyszał ktoś coś może o ver.6.3??
Witajcie. Chciałem się zapytać, czy komuś z was również w tym modzie wersji 6.1 , w bliżej nie określonej sytuacji wywaliło błąd w którym członkowie rodziny królewskiej, waszej jak i innych frakcji, po około 120 turach, około trzeciego pokolenia, przestają się żenić ? Dotyczy to również członków rodziny płci żeńskiej. Co najciekawsze brakuje w grze również jakichkolwiek księżniczek, aby obejść automatykę i ożenić dziedzica frakcji czy króla ręcznie. Na szczęście można rekrutować generałów aby zawsze był jakiś regent i żeby nie przegrać przez to całej gry, przez wrednego buga tylko czy aby na pewno o to w tym chodzi ?
A tak przy okazji, ktoś mi powie dlaczego gdy dodać do pliku descr_strat następującą linijkę, frakcji knights_templar, gra nie chce odpalić ?
character Adolf de_Payns, named character, male, age 22, x 337, y 96
traits LoyaltyStarter 1 , MilitaryInclination 1 , NaturalMilitarySkill 4 , Military_Edu 1 , Energetic 1 , GoodAdministrator 1 , Intelligent 3 , Noctophilia 1 , PublicFaith 2 , ReligionStarter 1
army
unit NE Bodyguard exp 9 armour 1 weapon_lvl 1
relative Hugues de_Payns, Antonia, Gottfried de_Payns, Theodericus de_Payns, Isabell de_Payns, Adolf de_Payns, end
Z tego co zauważyłem, gre wysypuje wpis Adolf de_Payns w linijce relative. Czyli nie da się stworzyć pełnoletniego drugiego członka rodziny królewskiej, ale za to da się stworzyć nieletniego członka rodziny królewskiej. Przy czym inne frakcje mają po 2 albo 3 dorosłych członków. Brak w tym logiki. ktoś mi wytłumaczy dlaczego tak ?
Ja z kolei mam inne pytanie....chodzi mi o błąd CTD i niemożność dalszej kontynuacji gry...lubię grać dłuuugie kampanie(nawet powyżej 500 tur) a tutaj słyszę że przy 300 gra się wysypuje i nie można jej kontynuować...Grał ktoś kiedyś naprawdę długą kampanię na SS bez ctd? Nie chcę wcale zaczynac kampani na tym modzie, jeśli ma się i tak wysypać
Pozdrawiam
Jeszcze nie, ale wiem co masz na myśli. Wywalało mnie już z gry z komentarzem "unspecified error" np przy 50 turze. Jedyną metodą na to jest otwarcie konsoli, wpisanie "disable_ai", przeskoczenie kilku tur a później wpisanie "run_ai".Cytat:
Zamieszczone przez sobpiotr
A ja mam problem z trochę innej paczki :P Pobrałem z naszej forumowej biblioteczki 1 cześć tego moda [czyli tzw. part :D ] No i jak chciałem go wypakować do folderu to wyskoczyło mi, że potrzebny nowy wolumin, bo jest za duże to [ nie wiem o co kaman :D ] oraz, że plik coś tam.exe jest uszkodzony, to samo było w modzie Ultimate AI, jest na to jakaś rada ?
Poza tym jak z kinga mam zainstalowanego tylko Americas to będzie działać ? ;)
Wystarczy, że ma się w kingdoms zainstalowaną jedną dowolną kampanie.
Co do problemów z rozpakowywaniem to możne ci miejsca na dysku brakuje ( mało prawdopodobne ;) )
Może wrzuć screen z tym błędem.