Kasztelana piłem, ale jakoś mi nie podchodził. Smak jakiś taki zupełnie nie podobny do reszty piw, ale może mi się wydawało po wypiciu kilku warek wcześniej :P
Wersja do druku
Kasztelana piłem, ale jakoś mi nie podchodził. Smak jakiś taki zupełnie nie podobny do reszty piw, ale może mi się wydawało po wypiciu kilku warek wcześniej :P
5.5 zł w Kauflandzie u mnie.Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Tego Zwierzyńca jeszcze niestety nie dorwałem. Kasztelan Niepasteryzowany produkują chyba tylko wiosną, latem i wczesną jesienią? Nawet może być, zwykle ma bardzo zachęcającą cenę (2,20 -2,30 często trafiałem) i ze względu na nią dość często go piję w sezonie.
Paulaner to jeden z moich ulubionych pszeniczniaków (jasny, ciemny już mi tak nie podchodził), taki klasyczny niemiecki pszeniczniak w smaku. Łatwo go znaleźć w hipermarketach i niektórych sieciach supermarketów, cena zwykle 5,5 - 6,5 zł.
W takim razie wybiorę się do hipermarketu ;) Zwierzyńca piłem, bardzo zacne piwo, ale nic nadzwyczajnego :)
Ja tam najczęściej pijam ostatnio zagraniczne piwka :D
Mnie smakuje też piwo Żywe od Ambera.
http://www.eventmapa.pl/images/art/145/max/0.jpg
Na minus niestety cena piwa. Nawet jak na niekomercyjny charakter piwa... cena 4.10 to lekka przesada. :|
Co rozumiesz przez "niekomercyjny charakter piwa"? :P
Rozumiem przez to, że nie jest to chłam pokroju Heinekena, Carlsberga czy innych masowych sikaczy o ohydnym smaku.
Dodatkowo Amber tym piwem nie zawala półek sklepowych, a często gęsto przedstawiciele "wielkich marek" przekładają tak swoje produkty, że butelki w/w piwka stoją wciśnięte w samym kąciku regału. :P
Z tego co wiem jest to celowa polityka firmy dot. tego piwa.
Po prostu kreują je na takie bardziej wyszukane i z górnej półki... swoją drogą to jedno z najlepszych polskich niepasteryzowanych piw. Do tego w przeciwieństwie do większości z nich nie jest konserwowane wit. C (E-300) i dlatego produkcja jest nieco droższa.
Znalazłem Ciechana u siebie w mieście. Jest tylko w jednym miejscu w lokalu. I kosztuje 6 zł... opłaca się wydać? :P