I jest blokwada z tyłu??? plus ta armia z tyłu i jest wtedy wygrana atakując garnizonem? To że mozliwośc jest - sam napisałem. inna sprawa żeby to wykonac w tamtej turze.
Wersja do druku
I jest blokwada z tyłu??? plus ta armia z tyłu i jest wtedy wygrana atakując garnizonem? To że mozliwośc jest - sam napisałem. inna sprawa żeby to wykonac w tamtej turze.
Masz blokadę na wszystkich 6 polach przez które teoretycznie armia mogłaby się cofać (3 po jednej stronie mostu i 3 po drugiej).
Mowa o polach na lewej stronie mostu :?:Cytat:
Poza tym szukam jednostek ktore mogles tam wyslac i... nie widze.
Jedno pole - 17 greckich żeglarzy, drugie pole - 97 milicji miejskiej, trzecie pole - 44 stepowych oszczepników.
Cytat:
Zamieszczone przez Domen
I staraty kilku set ludzi??? przeciez to jest nienormalne... :?
Podeślij tego sava co pokazujesz do któregoś z tej trójki którą wymieniłem. Sprawdzą - będę bardzo wdzięczny.
No sorry, Twoja armia straciła bodajże 1200. A kijowskie prawie 1000.Cytat:
I staraty kilku set ludzi??? przeciez to jest nienormalne...
Ale nie rozumiem - screena że jest zasięg tymi jednostkami na lewą stronę mostu :?:Cytat:
Podeślij tego sava co pokazujesz do któregoś z tej trójki którą wymieniłem. Sprawdzą - będę bardzo wdzięczny.
Jak jest wygrana to różne rzeczy się dzieją, wiele jednostek jest odzyskiwanych, zresztą dopiero co Domen miał podobne wątpliwości w sprawie niemal bezstratnej wygranej Sayeera, nie ufałbym za bardzo w siłę swoich wojsk podczas oblężenia.
Ta wygranie z armią 1500 ludzi ze stratami 120 nie budziło wątpliwości. Tutaj wygrana z armią 2200 ludzi ze stratami 1000 budzi wątpliwości...
To że jest zasięg to ja wiem... i o tym pisałem. Ciekawe czy z tego sava wyjdzie zasieg dla pozostalych jednostek zeby znalazly sie tak gdzie sa. Plus chciałbym żeby oni sprawdzili wynik bitwy. Screen jest ok. ale reszta mi nie pasuje. Począwszy od wyniku, poprzez to ze teraz wszystkie jednostki masz wciepnięte w ta armie. Starczyło im zasięgu żeby wrócic tam gdzie są w 36 turze?
Skoro tak to rozegrałes to dlaczego miałbys nie wysłac i mnie troche potyrać że się czepiam a ty spokojnie mnie rozwalasz ;)
Edit: dla mnie niestety budzi bo wiem jakie tam jednostki siedzialy. A sam screen wszystkie nie udowodni. Nie widzę powodu byś denerwował. Poprostu im podeślij i tyle. Będziesz mógł sie później ze mnie pośmiać.
Nie zachowałem sejwa z samej wygranej.
Ale mam screena z remisu gdzie twoich ginie nawet więcej niż potrzeba do wygrania bitwy, ale moich też ginie za dużo, więc dlatego chyba jest remis (normalnie jak ginie ponad 50% to się zwykle wygrywa - ale akurat w tym sejwie zginęło ponad 50% po obu stronach, i chyba dlatego remis):
http://s9.postimage.org/c71zt4tan/Bez_tytu_u.jpg
W każdym razie nie powinna budzić wątpliwości możliwość wczytania zwycięstwa w tym przypadku, chociaż trochę się namęczyłem.
Przy czym na screenie wyżej w bitwie brały udział tylko jednostki po prawej stronie mostu (te po lewej się nie włączyły).
Najpierw niech sprawdzą tamto zdobycie Sarkelu przez Sayeera - czy było możliwe ze stratami 120 ludzi.Cytat:
Plus chciałbym żeby oni sprawdzili wynik bitwy.
Bo jeszcze się jakoś nie doczekałem sprawdzenia tamtego, od naszego Wielce Pracowitego Kolegium.
Dla mnie niestety budzi, skoro masz remis, to nie wygrana. a Armią która doszła ta duża od południa nie mogłeś zaatakowac. Zrób tak żeby jeden z nich mógł wygrać. Podeślij im takiego sava. O to właśnie w tym chodzi, moja armia walczyła by dosłownie w cholerę jeśli nie mogła uciec. Dlatego są remisy i nie możesz wygrać.
PS: Mówiłem od początku że nie ma możliwości żeby się one włączyły do bitwy skoro atakujesz z fortu...