Re: Kingdoms Grand Campaign Mod 4.3
Pytałem ile zajmuje Ci mod ???
W poście nr 1 w tym temacie masz linki na TWC, a tam też opis instalacji.
Ja w descr_strat mam to co niżej po patchu 4.3:
; Custom campaign script generated by Romans Campaign Map Editor
campaign imperial_campaign
playable
wales
ireland
novgorod
teutonic_order
lithuania
antioch
jerusalem
norway
scotland
milan
venice
sicily
spain
denmark
poland
hungary
russia
mongols
egypt
france
england
turks
moors
hre
byzantium
;end
;unlockable
end
nonplayable
portugal
papal_states
aztecs
timurids
slave
end
Rozmiar na dysku: 2,51 GB (bajtów: 2 702 790 656)
Zawiera: 8 075 plików, 560 folderów
Mam tą trefną siódemkę i 64bitowy system.
A tak wygląda piękne descr_strat:
[spoiler:1y3rj733]; Custom campaign script generated by Romans Campaign Map Editor
campaign imperial_campaign
playable
england
france
hre
spain
venice
sicily
milan
scotland
ireland
byzantium
russia
moors
turks
egypt
denmark
poland
hungary
jerusalem
lithuania
teutonic_order
portugal
;end
;unlockable
end
nonplayable
papal_states
antioch
aztecs
mongols
timurids
slave
end[/spoiler:1y3rj733]
i jak mówiłem - tu nie chodzi o to, że moge wymienić Państwo za Państwo - Walijczyków, Norwegów, Mongołów oraz Azteków NIE MA ANI DO WYBORU W KAMPANII, ANI WE WŁASNEJ BITWIE - instalowałem i z you tube z poradnikiem glosowym dla debili i z tym tutaj - sciągalem i instalowalem wersje od 3.0 do 4.3 i z pierwszej strony tutaj i z http://www.youtube.com/watch?v=cj6paz9u0S0. Natomiast jesli wkleje twoje descr_strat to zostaje mi 7 Panstw do wyboru i przy dowolnym wyborze wywala do menu
Napisałem wyżej mój mod zajmuje ponad 3.30 GB, mam 2 katalogi text angielski i spolszczony.
Mam Win7 64 bitowy.
Wg mnie nie masz patcha 4.3
Pewnie źle zainstalowałeś 4.3.
Instalacja:
Czyli 3.0 do Twoja ścieżka Medka\mods\kingdoms_grand_campaign_mod
Patch 4.2 do Twoja ścieżka Medka
Patch 4.3 do Twoja ścieżka Medka\mods\kingdoms_grand_campaign_mod.
Podejrzewam, że i 4.3 wrzuciłeś do katalogu głównego Medka co jest nieprawidłowe.
no tak dokladnie jak powinno byc zrobilem - 3.0 i 4.3 maja byc w dodatkowym katalogu - 4.2 wrzucilem do glownego katalogu tak jak w poradniku - zreszta nawet jakby sie nie zainstalowal 4.3 to gdzie brakujace Panstwa, ktore byly w poprzednich czesciach?
Kingdoms Grand Campaign Mod Patch 4.3
INSTALLATION
===========
Before you begin the installation process, if you are using Vista or Windows 7, I strongly suggest that you read this tutorial and implement fix #3 to disable UAC for the M2TW folder only.
You will first need Kingdoms Grand Campaign Mod 3.0 installed. The installer for v3.0 reads the system registry for the path to Kingdoms.exe. It automatically installs the mod using this path. If M2TW Kingdoms was installed using the default path provided by SEGA then the install location will be C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\mods\kingdoms_grand_campaign_mod
Then download and install KGCM patch 4.2 before you install KGCM patch 4.3. They must be installed in the correct order for the new changes to work! Install patch 4.2 to the folder containing your Kingdoms.exe file. The default path is C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War. If this is not you path, then type in the correct path when prompted for the install folder.
Next patch 4.3 must go to ...mods\kingdoms_grand_campaign_mod folder. The default path is C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\mods\kingdoms_grand_campaign_mod. If this is not the correct path then enter the full path to match your installation.
Instalacja:
Czyli 3.0 do Twoja ścieżka Medka\mods\kingdoms_grand_campaign_mod
Patch 4.2 do Twoja ścieżka Medka
Patch 4.3 do Twoja ścieżka Medka\mods\kingdoms_grand_campaign_mod
Masz wyłączone UAC ?
Gra na innej partycji niż Win7?
Może masz niekompletne instalki.
Zainstaluj ponownie Ty masz 2.5 GB ja mam ponad 3.3 GB
UAC wyłączony, jesli musi byc na innej to przed formatem sobie nie pogram... przyznam ze pierwszy raz slysze, że gra nie chodzi bo jest na tej samej partycji co windows
Człowieku, któryś raz trzeci chyba, Ci piszę masz 2.5 GB ja mam około 3.4 GB w tym modzie. Dużo Ci brakuje. Coś nie poinstalowałeś.
Przy wyłączonym UAC, niby można na tej samej partycji ale nie w Program Files.
UAC w Win7 chroni Propgram Files i często mody się instalują niekompletne. I nie działają.
witam, mam taki problem - mój komputer nie rozpoznaje tych plików z pierwszego postu, tzn nie mogę ich otworzyć, pojawia się opcja użycia jednego z programów np. notatnika. Da się z tym coś zrobić?
Jakich plików z pierwszego postu nie rozpoznaje? Nazwy podaj.