Pomyliłeś działy. Czytanie ze zrozumieniem nie jest chyba Twoją mocną stroną ;)
Wersja do druku
Pomyliłeś działy. Czytanie ze zrozumieniem nie jest chyba Twoją mocną stroną ;)
Spokojnie chłopie :)Cytat:
Zamieszczone przez Wojtek7060
Tylko se tak żartujemy ale przyznasz że z twojego screena wiemy tylko że Medku I chłopi mogą pokonać rycerzy( co też wydaje mi się dziwne) ;)
A poza tym jak wspomniał Krzyżak ro zły dział dla takich screenów ;)
Wygrana chłopów wydaje ci się dziwna? Ja powiem tak-po Medievalu 2 nic mnie już nie zdziwi.
1) Ciężka,elitarna jednostka kawalerii szarżując ze wzgórza ,,utyka" już w pierwszym(!) szeregu wroga(i nie są to pikinierzy)
2) Jednostki jak z gier cRPG np. łucznicy z Sherwood :|
3) Podczas oblężeń wróg nie potrafi zajść nas od tyłu bo pcha się na chama przez jedną ulicę zamiast przerzucić kilka oddziałów inną ulicą
4) Medieval 2 uczy nas że standardowym ruchem podczas obrony zamku jest szarża kawalerią przez bramę na wroga
5) Podbicie pół mapy wyłącznie 10 generałami i ich strażą osobistą(co zakrawa o żart)
6) Potężne armie mongołów zostały pokonane dzięki wbiciu pali przed bramą(z wewnętrznej strony) obleganego zamku na które z radością szarżują mongolscy kawalerzyści. A wybicie słabiutkiej piechoty to tylko formalność
7) Pamiętaj królu! Nigdy,przenigdy żaden z generałów cię nie zdradzi ani się nie zbuntuje.
8) Bunty chłopskie nigdy nie miały miejsca(chodzi mi o bitwy z nimi)
To by było na tyle.
A ja powiem tak
to nie ten temat ;)
Co masz do łuczników z Sherwood ? Jeśli takie jednostki kiedyś były to mają prawo znajdować się i w grze. AI komputera leży i każdy to przyznaje, ale komputer to komputer jest tak prawie w każdej grze. Jak używasz 10 generałów w jednej armii to gratuluję pomysłowości... Historyczność w Medku leży... Na armie komputera zawsze jest jakiś sposób, w tym przypadku palisady ale jak nie chcesz to kto Ci każe je stawiać ? ;)Cytat:
Zamieszczone przez Wojtek7060
Btw i to samo co Dawid.
Gram Hiszpanią, około 110 tury doszedłem na północ Włoch. Co się okazało? Bolonia, Wenecja i Wiedeń były pod panowaniem... Sycylii. Nigdy wcześniej mi się nie zdarzyło, żeby Sycylijczycy doszli tak daleko :)
Całe Bałkany (oprócz Konstatynopola) są pod panowaniem Wenecji - Węgrom został tylko Kijów.
Mongołowie podbili cały Bliski Wschód.
Jedynie Konstantynopol został pod panowaniem Cesarstwa Bizantyjskiego.
Save pls - PW.
Mnie zafascynowała polityka zagraniczna Turcji, która - jak sądzę - zawstydziłaby nawet polskich dyplomatów (tych prawdziwych). pomijam, że prośbę o oddanie mi (grałem Egiptem) Mosulu za 2000x5 uznawali rzekomo za bardzo hojną, ale już przy dowolnej wyższej sumie - za wymagającą. to akurat zwykły bug w napisach czy coś. w każdym razie Mosulu za tę kwotę nie dostałem. dostałem go natomiast - i to jest znacznie ciekawsze - "w zamian" za anulowanie sojuszu. jeszcze mi dopłacili. niby da się to od biedy wytłumaczyć - po prostu chcieli mnie dojechać i sojusz im ciążył (ludzie honoru się znaleźli, nie?;). ale wyobraźcie sobie, że mówimy dziś Amerykanom: dobra, budujcie sobie u nas jakie chcecie tarcze, wyrzutnie i inne bazy wojskowe, oddamy wam też te zje*_*ne F16... prosimy tylko o jedno - przestańcie być w końcu naszym sojusznikiem, bo ku*_*ca nas bierze!;) P.S. nie, nie Kubica;)
Pytanie poza konkursem - grasz z Archaon's Loyal Allies?? Albo dyplomacją z DarthModa??Cytat:
Zamieszczone przez tengri
Wracając do tematu - Zabawnie może nie, za to interesująco.. Ja - Mediolan. Krucjata na Antiochię, która jest we władaniu Turków. Przybywam, staję pod miastem, wysyłam gadułę do sułtana z propozycją "dajcie Antiochię, dostaniecie 10k florenów" . Sułtan łasy na złoto to i bez szemrania się zgodził. Ja już zadowolony, że Papa pochwali moje szlachetne czyny i chęć bezkrwawego nawrócenia biednych zbłąkanych owieczek na Drogę Chrześcijaństwa.. a Papa mówi "No Antiochia już nie jest we władaniu Turków to odwołujemy krucjatę". I teraz moje pytanie - WTF ?!?!?!?! Znaczy... rozumiem, że skrypt itp. ale.. no nie spodziewałem się takiej reakcji papy :cry:
poczytaj w instrukcji, kiedy krucjaty się kończą ;)
tengri, fajna sytuacja heh