Dużo skryptów, to główny powód. Jeśli grasz na full spróbuj zagrać na medium.
Wersja do druku
Dużo skryptów, to główny powód. Jeśli grasz na full spróbuj zagrać na medium.
a jak to wyeliminowac
Wybierz kampanię lite.
Cytat:
Zamieszczone przez Vorenus
Cytat:
tury chodzą wolno, bo modyfikacja jest oskryptowana jak choinka bombkami na święta, a gra jest robiona z myślą o kompach na jeden procesor, plus dodatkowe obciążenie itd...i efektem jest to, ze na full kampanii tury długo trwają... :mrgreen:
Ok, już wziąłem na lite a teraz mam inny problem w każdym mieście osadzie etc mam dużą nędze co z tym zrobić :(
jeszcze jedno w ktorym roku wchodza te reformy ulepszajace armie bo juz gram dlugo tj.bardzo duzo tur i dalej mam jednostki z okresu republiki hastati principies :(
Duża nędza jest spowodowana tym, że teraz na starcie każde miasto ma ogromną ilość mieszkańców, buduj farmy, pewnie pomoże.
;;;;;15) REFORMS SCRIPT
;riforma Ellenistica
monitor_event FactionTurnStart FactionIsLocal
and I_TurnNumber = 90
set_event_counter re 1
historic_event re
terminate_monitor
end_monitor
;riforma Mariana
and I_TurnNumber = 133
set_event_counter rr1 1
historic_event rr1
terminate_monitor
end_monitor
;riforma Augustea
and I_TurnNumber = 210
set_event_counter rr2 1
historic_event rr2
terminate_monitor
end_monitor
pierwsza reforma jest w 90 turze, kolejna w 133 ostatnia w 210 (wie ktoś, jakie oddziały daje reforma z 90 tury? W custom battle są 4 opcje, reforma hellenistyczna, mariańska, augustiańska i wszystkie okresy.).
jest patch ktory zmniejsza nedze ale jak kopiuje pliki i zamieniam to nie czyta mi juz tej kampani co gralem musze nowa zaczynac czy da sie to jakos zrobic zebym nie musial od nowa kampani zaczynac jak wczytuje kampanie wywala do windowsa i pisze unspecified error and now exit pomoze ktos :(
Jak wgrywasz patch to kampanię musisz zacząć od nowa!Cytat:
Zamieszczone przez Vorenus
Czy mógłby ktoś opisać np. jak wygląda falanga?