FoTs moze i owszem-jednak przy podstawaowym Shogunie KLA nie moge sie z Toba absolutnie zgodzic....Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Wersja do druku
FoTs moze i owszem-jednak przy podstawaowym Shogunie KLA nie moge sie z Toba absolutnie zgodzic....Cytat:
Zależy kto w podstawowym STW2, bo np. twarze avatara były różnorodne (chyba 6), ale część jednostek miało mało rodzajów facjat np. kobiety (chyba miały jedną lub podobne 2, ale może to ta sama z inną fryzurą) lub ashigaru (chyba ze 2 twarze).
Wiesz co to jest SkeletalMesh? Wiesz jak działa zasada socketów na SM'u? Wiesz wogóle jak działa animacja? Bla bla bla.Cytat:
Zamieszczone przez Siwer
A może CA celowo daje nam takie badziewia teraz, są to rzeczy, które zrobili już dawno temu, stwierdzili, że to na prezentacje będzie i nie poprawiali, tylko wrzucają sukcesywnie to co już powiedzmy w lipcu mieli? A teraz to już cudeńko jest, może chcą nas mile zaskoczyć na premierę i jak pokażą finalną wersję to nam kopary poopadają :lol: :lol:
Taki kit to wciskali przy "legendarnym" juz Empire-obiecywali ze to co pokazuja to tylko wczesna wersja gry i ze w finalnej bedzie inaczej,a pozniej sie okazalo ze nie zmienili niczego...W tym przypadku mam takie same obawy....Cytat:
Zamieszczone przez Lord Wełnowór
Na TWC są głębokie analizy - pod tym previewem 90% zachwyconych opinii w stylu "great, awesome!" a jak jakaś dłuższa się znajdzie to gdybanie, że CA potrafi zaskakiwać, bo Macedonii nie było przecież w pierwszej części i że teraz zamiast Partii, Egiptu mogą dać np. Scytów, Daków, Iberów. Nie skumali nawet, że Macedonia była ważną frakcją wówczas i jej pominięcie w RTW było niedopatrzeniem. Teraz robią sensowniej (tak sądzimy), więc nie ma zaskoczenia z Macedonią. Jak ktoś podejmuje cięższy temat - tych niedopatrzeń historycznych i widzimisię CA to od razu go gaszą.
Jutro lub dziś w nocy zamieszczę na TWC temat na temat błędów na tych screenach. Proszę o wyrozumiałość i nie czepianie się "nie podoba ci się to sam zrób lepiej".
Napiszę temat bardzo luźno, bez zdań w stylu "poprawcie to (...)", "zmieńcie to (...)", a jedynie wypunktuję co jest źle, żeby uniknąć najazdu TWC'owskich klakierów.
Jeśli macie swoje uwagi to zgłaszajcie to je dodam w tAmtym temacie. Ja mam już kilkanaście mniejszych lub większych błędów dotyczących m.in. błędnego nazewnictwa przez Lusteda, niehistorycznych elementów, niedopracowań graficznych, braku fizyki itp.
Nie zależy mi na każdej pierdółce, lecz przynajmniej tym, żeby na litość Zeusa jednostek nie nazywać "nosicielami tarcz/włóczni/mieczy" i nie robić elementów fantasy, ale może akurat przy okazji zmienią jakieś mniej istotne rzeczy.
Czemu członkowie EB, RTR, RS2 mogą a profesjonaliści nie potrafią zrobić jednej jednostki poprawnie mając przed oczami kilkadziesiąt obrazków? To było pytanie retoryczne. ;)
Mam nadzieje że posłuchają i naprawią ;)Cytat:
Najbardziej zależy mi na tych nazwach... bo co to ma kurcze być....
Elementów fantasy? Czegoś nie wiem?
SZczerze w to watpie...dla przykladu podam Ci przypadek z Fots.Gracze upominali sie do Lusteda o brak bagnetow.Oczywiscie Lusted najpierw obiecal ze to tylko alfa wersja,pozniej powiedzial ze jest juz za pozno na poprawki i tak zostalo.Na koncu obiecywal iz bagnety pojawia sie w ktoryms patchu-a jak wiadomo nie m ich do dzisiaj.Wyglada to troche smiesznie jak piechota bije sie(zwlaszcza z jezdzcami)-w dodatku animajce sa zrobine tak jakby owa piechota miala bagnety :? ....czesto zadaje ciosy przodem a nie tylko kolba....Cytat:
Zamieszczone przez MichalKruk
No ja też wąpię ale jednak nadzieje mam :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Memnon[pl
Nie grałem w Fots może z miesiąc ale u mnie piechota z bronią palną zawsze walczy mieczem... (nie wiem jak nazywają się te Japońskie miecze, a oddziały europejskie walczyły szablami z dość komicznymi animacjami.)
Edit: Może ktoś na strone tłumaczenie o frakcji Macedonii wrzucić? Bo pare dni minęło a nie widać tego tłumaczenia.
Taka myśl mnie właśnie naszła, że do tych 8 grywalnych frakcji prawdopodobnie dojdzie jeszcze jedna, która będzie jak ród Hattori w Shogunie. W końcu muszą dać jakąś przynętę do kolekcjonerki albo pre-ordera. Pewnie byłoby to jakieś mało istotne państwo, a ktoś pisał, że CA robiło ankietę o Sparcie, więc może to będzie to.
Zastanawia mnie jeszcze jak rozwiążą multi. System awatara bardzo mi się podoba, ale żeby w Rome miał sens musielibyśmy mieć osobnego dla każdej frakcji i mam nadzieję, że tak to będzie wyglądać.