Re: PROBLEMY TECHNICZNE Z GRĄ I STEAM
A ja mam taki problem. dziś chciałem sobie włączyć grę ale wyskoczyło mi że empire.exe jest niezgodne z win32. Wyłączyłem kompa i włączyłem go za kilka godz. klikam na ikonę empire al tym razem wyskakuje inny komunikat. A mianowicie że brakuje pliku staem_api.dll czy coś podobnego. Sprawdziłem integralność cache i wszystko ok. Bardzo proszę o pomoc z tym problemem, z góry dzięki.
Witam
Mam pewien dość duży problem z ETW.
Mianowicie: ściągnąłem grę przez system steam. Wszystko wyglądało ok aż do momentu, w którym chciałem włączyć grę. Tutaj pojawia się wspomniany problem. Na ekranie pokazuje się ekran początkowy z informacjami o ETW itp po czym ze stoickim spokojem gra się zawiesza, ekran robi się biały i pojawia się komunikat, że "Wystąpił problem z aplikacją Empire Total War i zostanie ona zamknięta". W googlach znalazłem jedynie informację żeby sprawdzić w steamie "integralność cache gry". Co oczywiście zrobiłem, ale żadnego rezultatu nie uzyskałem.
Czy może to być wina konfiguracji sprzętowej? Co prawda nie posiadam demona prędkości, ale co dziwne 3 miesiące temu ta gra jeszcze działała na tym komputerze. Więc chyba w konfiguracji problem nie leży, ale dla świętego spokoju:
System- Windows XP service Pack 3
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4000+ 2,11 GHz, 1 GB Ram, NVIDIA GeForce 9400 GT 512 mb.
Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?
dla obu panów dla spokoju proponuję sprawdzić sterowniki. Niby to pierdoła, ale jednak ważna ;)
Ja mam to samo ,sterowniki zainstalowałem i też nic a wcześniej chodziło mi bez zarzutu
Cytat:
Zamieszczone przez xcobrax
Witam
Mianowicie: ściągnąłem grę przez system steam. Wszystko wyglądało ok aż do momentu, w którym chciałem włączyć grę. Tutaj pojawia się wspomniany problem. Na ekranie pokazuje się ekran początkowy z informacjami o ETW itp po czym ze stoickim spokojem gra się zawiesza, ekran robi się biały i pojawia się komunikat, że "Wystąpił problem z aplikacją Empire Total War i zostanie ona zamknięta".
Wydaje mi się że problem z wysypującym się empire na starcie może być z nieprawidłową instalacją binkvideo (służącą do odtwarzania filmów) Pewnie jest jakiś sposób reinstalacji tego (może jakieś kodeki psują binka?) ale niestety nie mam obecnie pomysłu
Cytat:
Zamieszczone przez power96
A ja mam taki problem. dziś chciałem sobie włączyć grę ale wyskoczyło mi że empire.exe jest niezgodne z win32. Wyłączyłem kompa i włączyłem go za kilka godz. klikam na ikonę empire al tym razem wyskakuje inny komunikat. A mianowicie że brakuje pliku staem_api.dll czy coś podobnego. Sprawdziłem integralność cache i wszystko ok. Bardzo proszę o pomoc z tym problemem, z góry dzięki.
problem rozwiązany pomógł reinstal gry :D
Zakładałem już jeden taki temat, ale niestety nikt mi nie mógł w stanie pomóc. Postaram się to opisać tak jak tylko potrafię
Kupiłem grę. Instaluje i gram kilka miesięcy. Kupuje nowy komputer. Instaluje na TYM SAMYM koncie steam, po wpisaniu klucza produktu piszę, kod jest juz aktywowany, a w grę se nie mogę pograć.
a ja już chyba po raz kolejny napisze
skoro już aktywowałeś grę to po co ją aktywować jeszcze raz? po prostu instalujesz klikając setup :roll:
Klikam przecież setup to wyskakuje, żeby podać klucz produktu, wpisuje i pisze ze aktywowany.
Wyskakuje mi takie coś
http://img228.imageshack.us/i/beztytuuoyf.png/
a na pewno zalagowałeś się na swoje konto z grą?