CBA
ale to nie ja powołuję się na Rozmowy w toku...
Wersja do druku
CBA
ale to nie ja powołuję się na Rozmowy w toku...
Cytat:
Osobiście nie. Ale z widzenia i słyszenia już tak. Wystarczyło popatrzeć na niektóre osoby protestujące przeciw budowie centrum na Woli, albo osoby piszące na http://www.euroislam albo jakimś innym eurodzihadzie.
zanim zaczniecie karac za gloszenie swoich pogladow trzeba korzystac z przywilejow, ktore poki co jeszcze mamy. za jakis czas mumia pewno wprowadzi odpowiednie regulacje w imie postepu.
ja nie wiem co was tak ciagnie do robienia z Polski drugiej Francji czy Anglii...
Co sie tak "pucujecie" do muslimow :shock: :?:
Islam jako tolerancyjna religia :lol: Sorry ale jakos po tym co sie dzieje w Somalii,Nigerii,Indonezji i Pakistanie ciezko jest mi w to uwierzyc.
Co poniektorzy z Was przytaczaja przyklady matematyczno-medyczno-geograficzne(kartograficzne) jako przyklad wyzszosci islamu.Kogo to obchodzi?Po pierwsze dyskutujemy tutaj o religii a nie o dokonaniach cywilizacyjnych okreslonej spolecznosci.Po drugie takie "argumenty" sa dowodem na brak argumentow ;)
Czy system rachowania polepszyl byt arabskiego beduina,chlopa lub mieszkanca Kairu :?: Czy przecietny muzulmanin mial szanse bycia leczonym przez medyka praktykujacego owczesna nowoczesna medycyne :?: Kto oprocz waskiego grona kasty rzadzacej czerpal korzysci handlowe z odleglymi krainami :?:
Po drugiej stronie M.Srodziemnego te same nowinki przyczynily sie do zakonczenia Sredniowiecza i eksplozji Renesansu we wszystkich dziedzinach zycia...i tutaj juz widac roznice kulturowa Zachodu od Wschodu ;)
Gdzie byl 100 lat pozniej islam a gdzie chrzesciajnstwo ;) Ktora cywilizacja zapewnila lepszy zywot oraz lepsze perspektywy na przyszlosc swej populacji :?:
No lecz odchodze od tematu....
Wspolczesny islam to calkowity regres cywilizacyjny we wszystkich mozliwych formach.Czy w/w przeze mnie panstwach istnieje wolnosc slowa,wolnosc przekonan polityczno-religijnych jak i rowniez seksualnych,niezawisle sadownictwo,prawomocny aparat wladzy z prezna administracja dzialajaca wedlug spisanych ustaw i rozporzadzen zatwierdzonych przez pelnoprawny rzad ;) :?:
Czy tez to wszystko jest podporzadkowane jednej ksiedze odczytywanej przez "swietych mezow" i dowolnie przez nich interpretowanej :?:
Kiedys sam glosilem hasla o rownosci pomiedzy ludzmi bez wzgledu na zwlaszcza religie.Podobnie myslacym radze zamieszkac na Zachodzie na okres kilku lat...a potem odgrzebaniu ponizszego tematu na Forum ;)
P.S.Z muzulmanami jest tak ze najpierw osiedla sie jedna rodzina pozniej cala wies zeby nastepnie pojawila sie cala prowincja...zas pozniej jest juz za pozno :?
Myślę, że w tej dyskusji najistotniejszym jest fragment, który przytoczył Eutyches:
Islam jako taki nie zna innego państwa niż państwo wyznaniowe. Gdyż ta religia z władzą świcką jest nierozerwalnie związana.Cytat:
Islam nie jest ani religią, ani kultem - jest pełnym, kompletnym ustrojem.
Z tego by wynikało, że bez zastosowania siły/przymusu, państwo z większością ludności islamskiej nie będzie nigdy państwem tolerancyjnym i gwarantującym wolność jednostce.
Nie będzie też państwem, które stwarzać będzie warunki do rozwoju, gdyż jak wcześniej napisałem, religia to dogmaty, a dogmaty w polityce i gospodarce to stagnacja lub nawet regres. Stąd ciekaw jestem jak się rozwinie sytuacja w Tunezji (może jakieś zakłady? ;) ), choć ja bym optymistą nie był. Ale w końcu jest to naprawdę relatywnie jeden z bardziej "liberalnych" krajów muzułmańskich, więc doświadczenia tunezyjskie moga okazać się bardzo ciekawe. A chciałbym aby mój sceptycyzm okazał się pomyłką, bo źle Tunezyjczykom nie życzę.
@ Zakapior-san
To raczej nie był nius, którym się chwalono i bez szczegółów niestety.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... caid=1ba6a
@ Glaca
Relacja sfiksowanej kobiety, której się wydaje, że jest indonezyjską wieśniaczką, nie staje się z automatu niewiarygodna tylko dlatego, że jest w "rozmowach w toku". Może tylko bardziej żałosna.
Co też i tobie polecam. Brylują tylko w liczbach bezwzględnych. Biorąc pod uwagę, że to pewnie w tym czasie była największa mniejszość narodowa w Londynie (chyba większosć polskich emigrantów przewinęła się przez to miasto), to ten nius ma tyle sensu co stwierdzenie że Islandczycy popełnili w 2007 r. mniej przestępstw niż Niemcy. Innymi słowy jest bez sensu.Cytat:
to doczytaj dokładnie Polacy brylują w grupie IMIGRANTÓW.
Po pierwsze nie mam szczegółowych danych, co badacze w Turcji mieli na uwadze pod pojęciem przemocy. Ale wiem co wymienili jako przykłady tejże przemocy. I nie chodziło tutaj o szlaban na kompa. Może przytoczę: "bicie po twarzy, oczach, głowie, klatce piersiowej, plecach i kolanach. Bicie pięściami, pasem, kopanie oraz chłostę. Ponadto zanotowano tak skrajne przypadki: oszpecanie twarzy kwasem, oblewanie wrzątkiem, gaszenie papierosów na skórze oraz używanie noży i broni palnej".Cytat:
a w Polsce średnio rocznie ok 70000 przypadków. Z tym , że OBOP w 2007 roku opublikował badania na ten temat z którego wyszło, iż procent populacji która doświadcza różnego rodzaju przemocy ze strony rodziny to: 31% - przemoc psychiczna, 17% przemoc fizyczna i 3% przemoc seksualna. Oczywiście, te trzy rodzaje "przemocy" łączą się i wystepują zazwyczaj razem.. Tak, 31% to prawie 1/3 Dobrze, może kończąc temat - jak wyjaśnisz, że we Francji gdzie jest najwieksza mniejszość "mordy honorowe" w praktyce nie występują?
Po drugie jeżeli chcesz sie bawić w przemoc psychiczną to obawiam sie, że z dużym prawdopodobieństwem możemy przypuścić, iż w kulturze islamskiej wskaźnik takiej przmocy będzie oscylować wokół 90%. I to nie tylko dla kobiet ale i mężczyzn. Taki model wychowawczy, gdzie o życiu młodych w znacznej mierze decyduje starszyzna a próba sprzeciwu to jedna z najgorszych rzeczy jaką może zrobić młoda muzułmanka/nin.
Widziałem filmiki z pikiety przed meczetem (m.in. na euroislamie, skądinąd świetnej stronie) i nic z tych rzeczy nie zaobserwowałem. Komentarze bywają tam sporadycznie ostre, ale to też specyficzny profil strony nastawionej na informowanie o niegodziwościach muzułmanów i ich zwolenników. Tym niemniej bywają tam też ostre komentarze pochodzące od osobników podajacych się za reprezentantów religii pokoju. Ogólnie jednak nie zauważyłem, żeby ktoś tam nawoływał do zabijania muzułmanów, jak również nikt muzułmanów w Polsce nie zabija. A takie rzeczy to chleb powszedni w krajach islamskich, jak również istotna sprawa wśród społeczności imigrantów muzułmańskich. A sprzeciw wobec budowy meczetów to rzecz sama w sobie godna pochwały. Znak, że społeczeństwo jeszcze całkiem nie zdurniało. Beżowych, żółtych i czarnych i białych to biją niezależnie od ich wyznania, więc nie rozumiem tego wtrętu.Cytat:
Osobiście nie. Ale z widzenia i słyszenia już tak. Wystarczyło popatrzeć na niektóre osoby protestujące przeciw budowie centrum na Woli, albo osoby piszące na http://www.euroislam albo jakimś innym eurodzihadzie..
W Polsce ten problem fizycznie nie istnieje, mimo, iż wielu z tzw "beżowych" i "czarnych" nie raz i nie dwa znaleźli pobitych pod płotem przez nieznanych sprawców..ale to ich wina, po co łażą sami po osiedlu po zmroku;) .
To są tylko twoje konfabulacje odwołujące się do dalszej historii, szkalujące Polaków. Ja nie muszę konfabulować żeby przypuścić, że nawet znacznie mniejsza grupa muzułmanów, o ile pojawi sie w tym kraju, podejmie działania godzące w szeroko rozumiany kontytucyjny ustrój państwa. Bo tak jest wszędzie, gdzie się pojawią. Całkiem współcześnie.Cytat:
A na poważnie - popatrz na pogromy Żydów przed, co gorsza w trakcie, a nawet po II WŚ. Jeżeli w Polsce było by tylu muzułmanów co swego czasu Żydów - to na bank mógłbym Ci przedstawić liste osób nawołujących albo i nawet realizujących czystki....i to grubości ksiązki telefonicznej
Zwracam honor i respekt for You. Po prostu nie spodziewałem się aż takiego debilizmu POstępowców. Domyślam się dlaczego tematu w mediach nie rozgłaszano. Tusk gra tolerancyjnego w brukseli ale chce też władzy nad Polską. Jednak naród wie czym takie pomysły z imigrantami się kończą (zachód przykładem) więc trzeba takie fakty ukryć przed wyborami a zająć się męczonymi psami, krzyżami, haraczami itd.Cytat:
@ Zakapior-san
To raczej nie był nius, którym się chwalono i bez szczegółów niestety.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... caid=1ba6a
Na razie jest to tylko program pilotażowy, współfinansowany przez Unię. Nasz rząd planuje jednak przyjmować więcej imigrantów. Pieniądze na to mają pochodzić z rezerwy budżetowej.
No super. Przyjeżdzają sobie czeczeni i murzyni, dostają mieszkania oraz inny socjalny stuff i 2000 zł na rękę za FREE. A Polacy w kraju muszą tyrać pół życia żeby się mieszkania dorobić, do tego płacą coraz wyższe podatki, z których zamiast na obywateli i rozwój państwa pójdzie kasa na socjal dla przyjezdnych. Najgorsze, że mamy takich, którzy powiedzą jeszcze, że to wola narodu LOL bo sobie takich przedstawicieli wybrał. Poje...e z popier...m. Rozumiem, że długu publicznego już też nie ma więc z kasą można szaleć?
Ps: Argumenty, że Polacy też jeżdzą za granicę są prymitywne i nieadekwatne do rzeczywistości. Z tego co wiem, Polacy wyjeżdzają za granicę żeby PRACOWAĆ a nie hulać na socjalu.
alfabet łaciński to "etruski alfabet zlatynizowany" a cyrylica "bizantyjski zrusyfikowany"?? :lol:Cytat:
Zamieszczone przez CBA
Alez macie problem z tymi cyframi :lol: Majowie na dlugo przed Hindusami znali pojecie zera ale czy to jest wyznacznik wyzszosci jednej religii nad inna :?: Zalozcie temat o osiagnieciach cywilizacyjnych Arabow to pogadamy :lol: ;)Cytat:
Zamieszczone przez Kubilay
A teraz brutalna prawda o pedofilii powszechnej wsrod muslimow:
http://www.youtube.com/watch?v=0DD280OTE7I
Brutalna prawda o krwiożerczości Polaków
http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.d ... /969976142
;)
glaca z calym szacunkiem lecz ten link to czysty debilzm z Twojej strony ;) Malzenstwa zawierane z dziewczynkami sa zjawiskiem "normalnym" i powszechnym w swiecie islamu.Zas ty wyjezdzasz z przykladem zwyrodnienia ktore jest marginalne choc przyznam ze szokujace :!:
Pedofilja jest tolerowana w swiecie muzulmanskim zas zabicie noworodka w naszym swiecie zostanie odpowiednio pociagniete do odpowiedzialnosci karnej.W swiecie chrzescijanskim nie toleruje sie zarowno zboczen natury seksualnych(pedofile) oraz zwyrodnien ludzkich ;)
Zapamietaj ze dla kazdego muslima jestes nie-muslimem co czyni Ciebie autumatycznie wroga i potencjalna ofiare.Zadne hasla o rownosci niestety Tobie nie pomoga gdy Ahmed wysadzi sie w powietrze w Warszawie lub na Teneryfie ;)