Także popieram
Wersja do druku
Także popieram
Wrzucam nową wersję rekrutacji. Proszę wrzucić do fofderu z modem -BellumCrucis6\data i nadpisa. Potem skasować plik map.rwm z kampani Full i Light.Cytat:
Zamieszczone przez Mietek77
Pozdrawiam
http://www.sendspace.pl/file/c44acde63f2f2f395e89efd
Mietek77 ten plik to to samo co mnie wysłałeś na PW? Ale to wersja bez free_upkeep tak? Jak dajesz plik to rób tak jak ja i z Free_upkeep i bez niego, analogicznie jak w megasubmodzie ok?. Dzięki za plik.
Podoba wam się zasięg jednostek kupcy, dyplomaci, agenci w porządku ale wojsko a zwłaszcza kawaleria trochę jest przesadzona.
Z kawalerią Ci chodzi o jej zasięg na mapie strategicznej, czy o szybkość z jaką dokonuje szarży w bitwie?
Tak na strategicznej
Wygląda na to, że podejdę do Bellum po raz 4-ty w tym miesiącu, zapowiada się świetnie.
Zastanawialiście się nad sprawdzeniem AI z MOS-u w Waszym submodzie? Póki co w MOS jest jedno z najlepszych w jakie grałem choć nie ma w nim kupców, duchownych i księżniczek (przynajmniej na razie nie spotkałem). Żałuję trochę, żę nadal nie wdrożyliście do gry jednostki pieszej Braci Dobrzyńskich, może kolejna poprawka jednak to zmieni...?
Polecam do Megasubmoda i czystego Bellum nowe ai Pitera wersja 3.4 z 24.03.2013 z tego linku, post nr 1 do pobrania. viewtopic.php?f=367&t=9822
Ai z MOS sprawdzałem w Bellum szału nie było, kiedyś może sprawdzę je ponownie na megasubmodzie, tam znaczy w MOS dużo działań kompa jest w skryptach w campaign script zakodowanych. Pisza wersja braci dobrzyńskich nie jest przewidziana, jak na razie. Może za jakiś czas Aramegil ją dorzuci, ale nie wiem bo Polska jest i tak mocna teraz.
Mam takie pytanie:Anglia w tym modzie posiada dobrych łuczników dobrą piechotę i dobrą kawalerie.Od kiedy polscy rycerze są najsłabszą odmianą konnego rycerstwa (polska konnica ma staty 12-23 a angielska 12-27! niemcy,francja wenecja piza i wiele innych też mają lepszą. )Bracia dobrzyńscy są ledwo w stanie pokonać rycerzy feudalnych.Piastowska chorągiew przyboczna nawet z rycerzami nie są w stanie wygrać... I jak tu mówić że polska jest silna.
To chyba mamy inne pliki unit. Feudalnych rycerzy należy porównywać z Polskimi pocztowymi, a Rycerze angielscy to elita ich należy porównywać z Polskimi Pancernymi, tymi co tylko w Krakowie co są na początku dostępni. A nasi polscy rycerze Ci prawdziwi rekrutowani od 1270 roku zjadają Feudalnych rycerzy zachodu z butami. Podanie przez Ciebie jedego czy dwóch wyrwanych z kontekstu parametrów nie decyduje, o rzeczywistej sile danej jednostki. Atak, szarża, pancerz, obrona, morale to suma najważniejszych elementów, ale są i inne. Ja Polską jazdą rozjeżdżam sąsiadów, nie wiem o co Ci chodzi z jej rzekomą słabością? Gram na megasubmodzie. Robiłem juz porównania jakiś czas temu w temacie, herezje waćpan wypisujesz.