Uruchamiałeś "FILE_TASKS.bat"?
Wersja do druku
Uruchamiałeś "FILE_TASKS.bat"?
Cytat:
Zamieszczone przez Seban
Pewnie o to chodzi, ale na wszelki wypadek się rozpisze :idea:Cytat:
Zamieszczone przez Baal-Melkart
Zakładam, że coś poszło nie tak przy instalce (jeśli po odpaleniu FILE_TASKS.bat wciąż nie działa). Więc teraz raczej trza by całe SS od nowa zainstalować.
A te dwa foldery trzeba rozpakować nie kopiować (chyba że to pomyłka w tekście) do folderu Medievala 2 i uruchomić wspomniany FILE_TASKS.bat (lepiej nie patrzeć, co się pojawia w tym okienku), a potem trzeba by jeszcze zainstalować najnowszy hotfix. Też rozpakować do folderu Medievala 2. I tym razem uruchomić FILE_TASKS2.bat.
Choć z hotfix`em można poczekać niedługo powinien się pojawić nowy dodający m.in. garrison script, aż strach się bać :twisted:
ok juz wszystko dziala ale:
wlasnie uruchamialem ten plik , tak samo chodzi jak w inych modach wiec zeby nei bylo ze nei wiem do konca o co chodzi=p ale rzecz dziwna po uruchomieniu zwyklego pliku ss6.1 dziala wszystko.
gra bardzo przyjemna i strasznie mi sie podoba, jednak odrzuca ( i to bardzo) strasznie dlugi okres oczekiwania na ture. w 6.0 az tak wolno nie chodzilo...
Mam pytanie, czy w tej wersji działa spolszczenie do SS 6.1? Czy nie warto kombinować?
Nie.
Nie tylko dla tego, że RR/RC dodaje multum elementów (np. jednostek), których spolszczenie nie obejmuje, ale z uwagi na to, że spolszczenie podmienia sporo plików w modzie więc poprawnie działa jedynie pod konkretna wersją.
Poza tym coraz bliżej do wydania kolejnej wersji RR/RC. Była by już dawno gdyby nie to, że autor moda wydał najpierw nową wersje RR/RC pod TATW i teraz na niej się skupia :?
Poniżej wstępna lista zmian:
-no borders by romy - chodzi o granice na mini mapce.Cytat:
-Garrison script that fires for the original owner of the settlement only, gives faction- and era-appropriate units (based on Tsarsies's code)
-Stable siege code (finally)
-More mongol stacks
-Much increased Mongol and Timurid economy with reduced King's Purse as number of captured settlements increases (thanks to cedric37)
-cedric37's latest UI's
-new peasants and 'late' peasants (hopefully)
-no borders by romy
-some animation improvements to phalanx polearms
-slightly reduced mount masses
-some new mount types such as early eastern heavy horse
-some unit cost corrections
-rural levies have increased upkeep
-Improved Mongol Unit Cards by merlinuscdxx
-possibly reduced population growth
-Possibly Sicily removed from Late Campaign
-France has Dismounted French Archers
Witam. Odpaliłem mod niedawno, jestem na 60 turze i nie potrafię rekrutować generałów. Da się w SS 6.1?
Aby móc rekrutować generałów musisz mieć zbudowane do odpowiedniego poziomu stajnie w zamku(niestety nie pamiętam do jakiego). Inaczej nie będziesz mógł ich zwerbować. Zresztą od czasu zwerbowania jednego generała do następnego w tym samym zamku musi minąć kilkanaście tur.
Dzięki za odpowiedź. Czyli w w real recruitment odbywa sie to tak samo jak w wersji bez modu?
Sorki. W RR/RC nie da się rekrutować generałów. Gdy wszedłem w ten dział miałem nieprzeczytane posty w tym dziale i o SS 6.1. Jeszcze raz przeprasszam za pomyłkę. Generałów można rekrutować tylko w wersji SS 6.1
Ciekawa modyfikacja z pięknymi ikonkami jednostek, nie wiem jednak czy gram w Real Combat? Odpalając z pliku FILE_TASKS.bat jestem świadkiem migotania plików w ramce a potem: - "nie ma już nic". Odpalam ze skrótu do SS 6.1 ale mod który się wczytuje to Stainless Steel - Real Recruitment 1.3. Jeżeli jest to właśnie ta superprodukcja to napiszę kilka uwag. Totalnie zepsuli statystyki jednostek, ciężka jazda rycerska ma 4 do ataku (men art arms), żeby było jeszcze zabawniej niektóre oddziały milicji miejskiej mają po 6 do ataku. Lekka jazda turecka - łucznicy mają 8 do ataku w zwarciu, to nie wszystko, piechota rycerska również totalnie skopana, jest ponad dwukrotnie słabsza od Janczarów i atakiem dorównuje zwykłym pastuchom. bywają chlubne wyjątki i jedyną proporcjonalną pod katem jednostek frakcją jest Francja. Turcja przesadzona i przypakowali ją jak laicy, konna milicja kupiecka frakcji włoskich ma do ataku 1, słownie jeden. Tury wczytują się na tyle długo, że można znudzić się grą. Jedynie totalna modyfikacji statystyk jednostek może uratować tego moda, chłopaki odpowiedzialni za tą działkę chyba zrobili graczom kawał. Ogółem mod interesujący ale trzeba solidnie pogrzebać w plikach. Jeżeli odpalając tego moda pojawia Wam się inna czołówka niż Real Recruitment 1.3 to proszę napiszcie, może ktoś mi podpowie również, gdzie mogę zmienić staty jednostek?