Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
5 MINUT TEMU TO PRZECZYTAŁEM, przepraszam że bez linka :oops:
Studio Creative Assembly ogłosiło, że pierwszy patch do strategii Total War: Rome 2 ukaże się w ten piątek, 6 września. Twórcy zamierzają naprawić szereg kwestii technicznych i skrypty sztucznej inteligencji.
„Jesteśmy zadowoleni z reakcji na Rome 2, z setek i tysięcy graczy cieszących się grą. Wiemy jednak, że tak jak w przypadku każdej innej premiery na PC, mnogość konfiguracji sprzętowych może powodować problemy i pracujemy już nad poprawkami” - napisano w oświadczeniu.
„Jak już ogłosiliśmy w ubiegłym miesiącu, planujemy także zmiany w balansie rozgrywki, skryptach sztucznej inteligencji i innych opcjach, bazując na statystykach spływających do nas w czasie rzeczywistym od tysięcy graczy.”
„Dokładną listę zmian opublikujemy jutro, ale aktualizacja rozwiąże szereg problemów ze sprzętem i wprowadzi usprawnienia w płynności gry.”
UWAŻAM ŻE COŚ SIĘ RUSZYŁO
Po jutrzejszej premierze poprawki, Creative Assembly planuje publikację kolejnych patchy co tydzień. Najnowsza odsłona serii Total War zadebiutowała 3 września, tylko na PC.
Total War: Rome 2 - Recenzja
Ameryki to nie odkryłeś, tylko tyle że w jeżyku polskim jest to napisane :P Wszyscy czekają od wczoraj :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez Pampalinex
Ameryki to nie odkryłeś, tylko tyle że w jeżyku polskim jest to napisane :P Wszyscy czekają od wczoraj :mrgreen:
Więc coś jednak wnosi nowego, nie wszyscy znają język ang,pozdrawiam
Może pójdą drogą Paradoxu w Europie Universalis i będą najlepsze mody (do kampanii głównej nie nowe kampanie) oficjalne wrzucać do gry w patchach ściąganych ze steama. Mają 100% takie prawo bo to w końcu dalej ich własność, a i reszta graczy będzie zadowolona, że gra jest modowalna :P.
Widać jaką drogą CA zamierza dalej iść - arcadowe bitwy + masa płatnych dlc. Wiedzą bardzo dobrze, że najwierniejsi fani poprawią sobie sami grę i dostosują pod siebie.
Wiedzą też, że cała masa graczy będzie te dlc kupowała. Mnie już dawno złapali na haczyk i z niecierpliwością czekam na BLOOD PACKa :D
Właśnie mi coś steam pobrał do romka 2 , czyżby oficjalny patch live?
Mi również coś pobiera. To raczej patch, bo co by innego miało to być? :)
Na to wygląda. Piszą na czacie właśnie. Zaraz obadam sprawę ale teraz w pracy więc i tak nie pogram...
Cytat:
Zamieszczone przez tomciopogromcio
Może pójdą drogą Paradoxu w Europie Universalis i będą najlepsze mody (do kampanii głównej nie nowe kampanie) oficjalne wrzucać do gry w patchach ściąganych ze steama. Mają 100% takie prawo bo to w końcu dalej ich własność, a i reszta graczy będzie zadowolona, że gra jest modowalna :P.
Wiesz to nie jest taki zły pomysł, uważam że wszystko co może tą grę naprawić jest mile widziane....
Cytat:
Zamieszczone przez Promulgacja
Widać jaką drogą CA zamierza dalej iść - arcadowe bitwy + masa płatnych dlc. Wiedzą bardzo dobrze, że najwierniejsi fani poprawią sobie sami grę i dostosują pod siebie.
Wiedzą też, że cała masa graczy będzie te dlc kupowała. Mnie już dawno złapali na haczyk i z niecierpliwością czekam na BLOOD PACKa :D
podpisuje się po tym postem,również na to czekam i niestety na DLC również dałem się złapać od czasów Empire i jego debiutu na Steam, potem Napoleon,Shogun2 i teraz Rome 2 , takie czasy.A tak poważne uważam że kolejne pathe naprawią to co wcześniej już napisałem,pozdrawiam
Ale w sumie nie wiem czy takie szybkie bitwy to nie są realistyczne bitwy? Często człowiek ginął pewnie po 1 pchnięciu mieczem, bardzo niewiele walk wygrywało się jakimiś genialnymi manewrami dowódców, głównie to liczebność, dyscyplina i uzbrojenie wojsk, a strasznie naciskali wszyscy na realizm gry przed premierą i może źle to zrozumieli :P.