Re: Pytania początkujących graczy
Wojsko uzupełnia się samo, tak jak w poprzedniej odsłonie serii, natomiast jeśli chcesz by Twoje oddziały dołączyły do innego wodza to musisz się z nim spotkać na mapie i je przekazać. Nie ma w tej części czegoś takiego, jak chodzące samopas pojedyncze oddziały.....Bogu dzięki :)
Cytat:
Zamieszczone przez Tom4shCK
Cytat:
Zamieszczone przez badolf4
Mam dokładnie to samo,czy kolega rozwiązał problem?
Tak, ściągnąłem mod na zmniejszenie brudu o połowę, przez co gra stała się dużo bardziej wyważona. Miasta nie wpadają w furię z powodu samego brudu, ale wszelkie niestabilności prowincji czy inne podatki już obniżają ład społeczny. Wrzucałem reupload tego modu w temacie o dyskusji o Rome 2. Jest chyba na przedostatniej stronie, poszukaj.
Ten Mod wymaga zaczynania kampanii od nowa czy będzie działać z save?
Czy na wyższych poziomach niż normal komp ma jakieś bonusy jak w S2?
Cytat:
Zamieszczone przez tomcio.123
Cytat:
Zamieszczone przez bachuxd
Normalnie... o.O Po prostu klikasz na ląd.
Ja nie mogę wyładować, jak klikam na ląd to pojawia się taki symbol nóg ale armia nie wychodzi na ląd, nawet po kilku turach...
Zapewne próbujesz wyładować załogę twojej floty - tak się nie da na mapie kampanii. Załoga ta służy tylko do abordażu, obrony przed abordażem, ostrzeliwania wroga w przypadku załogi strzeleckiej oraz desantu na mapie bitewnej.
i moje pytanka:
1. Czy budynki dają premię tylko do regionu, czy do całej prowincji? Jeżeli do całej prowincji to, czy premię z dwóch takich samych budynków postawione w dwóch różnych regionach się kumulują? Chodzi i premię procentowe do zysków z handlu, rolnictwa itp.
2. Szerzenie kultury (poprzez budynki i dygnitarzy) odbywa się tylko w obrębie regionu, prowincji (nawet jak jej część jest pod panowaniem innego narodu), czy również jest ona rozprzestrzeniania na sąsiednie regiony?
ad 1 - do całej prowincji, ale nie wiem czy z dwóch identycznych się sumują.
ad 2 - w obrębie całej prowincji... ale bardzo rzadko także dodatkowo sąsiednich regionów z regionem w którym znajduje się postać.
Wiem na pewno, że bonus do researchu się sumuje z każdego budynku, nawet, jak ma się dwie takie same świątynie w jednej prowincji.
Cytat:
Zamieszczone przez Morthond
Cytat:
Zamieszczone przez Tom4shCK
Cytat:
Zamieszczone przez badolf4
Mam dokładnie to samo,czy kolega rozwiązał problem?
Tak, ściągnąłem mod na zmniejszenie brudu o połowę, przez co gra stała się dużo bardziej wyważona. Miasta nie wpadają w furię z powodu samego brudu, ale wszelkie niestabilności prowincji czy inne podatki już obniżają ład społeczny. Wrzucałem reupload tego modu w temacie o dyskusji o Rome 2. Jest chyba na przedostatniej stronie, poszukaj.
Ten Mod wymaga zaczynania kampanii od nowa czy będzie działać z save?
Działa z save'ami.
1.Wiecie jak odkryć całą mapę, jest na to jakiś mod lub kody?
2. Jaki budynek wybudować w Rzymie aby zacząć rekrutować najlepsze jednostki i jakie to są?
1. Nic mi o takim nie wiadomo
2. Polecam zagłębić się w encyklopedię zawartą w grze.
Cytat:
Zamieszczone przez segate
Jak ręcznie ustawić kwotę do zapłaty w dyplomacji bo klikam, wpisuje w to i nic ?
Z tego co zauważyłem można operować kwotami wynoszącymi 10% naszego skarbca co jest strasznie denerwujące bo mając prawie 100 tys najmniejszą kwotą jaką mogę zaproponować za byle g****aną propozycję to 10 tys. Chyba że czegoś nie dostrzegam i można wpisać swoją kwotę?