jest informacja kiedy będzie wersja finalna patcha?
Wersja do druku
jest informacja kiedy będzie wersja finalna patcha?
Powiadacie ze już jest kolejna ver. patcha hm wiec czas pomęczyć mojego PC’złoma ;)
Znaczna poprawa na mapie kampanii,jest prawie idealnie.W bitwach też nieźle,ale to jeszcze nie koniec.Zakończenie tury trwa u mnie 30 sekund.Zmniejszona prędkość jednostek.Niewątpliwie jest lepiej.
To ja poczekam jeszcze do kolejnego patcha i dopiero zacznę kampanię na serio. :d
Ja wciąż jestem na siebie zły że nie poczekałem na świąteczną wyprzedaż Steam. Co z tego że mam chwilowo wolny czas na grę skoro i tak nie mogę grać, bo gra jest obecnie niegrywalna...
Wcześniej grałem Arwernami na bardzo trudnym. Około 50 tur. Teraz po załadowaniu bety 2.0 porównałem początek rozgrywki. Jakbym w inną grę grał. Wcześniej komputer właściwie nic nie robił. W pewnym momencie byłem tak zniechęcony, że rozpuściłem swoje wojska, pozostali sami generałowie w zdobytych osadach. Komputer nadal nic nie robił poza zabijaniem szpiegami moich generałów. Teraz już w 7 turze Eduowie zaatakowali mnie z północy a 2 tury potem od południa armia bodajże wiwisków. Chciałem aż krzyknąć niczym dr Frankenstein "to żyje" odnośnie komputera. Nie wiem jak będzie dalej ale dobrze to wróży. Na razie krótko grałem więc cięzko wiecej oceniać. Z płynnością akurat nie miałem problemów więc bez róznicy dla mnie.
Jak dla mnie gra ma tyle dziwacznych bugów że widać że raczej żadnych testów nie było. Bo jak wytłumaczyć głupie rozwiazanie gdy mam bitwe że wróg leci na łeb na szyje zająć punkt zwycięstwa podczas gdy ja stoje tuż obok i mimo ze nie przegrałem wystarczy moment nieuwagi i już napis porażka.......... przecież to się grać odechciewa. Na jakim polu bitwy tak było..
Można instalować, jeśli wgrało się Radiousa na zmianę szybkości i morale oddziałów?
P.S Po krótkim namyśle powiem tak: poczekam jeszcze 3,4 dni na wersję finalną. Jeśli od daty wydania patcha dzieli nas kilka dni to nie będę instalować bety ;)
W najnowszym betapatchu wywalili ze niektórych bitew capture the flag, zmniejszyli tempo walki, przyspieszyli znacząco przewijanie tur i poprawili AI. Ponoć, bo jeszcze nie grałem, ale skoro na TWCenter sporo ludzi pieje z zachwytu, to może warto spróbować. ;)
Czyli mówisz, że nie wszystko stracone :)?
Na 100% zrobię jeszcze drugie podejście. Czasu na granie niestety nie mam tyle co kiedyś, więc spokojnie zostanę na chwilę przy EU IV, a na Romka przyjdzie jeszcze czas.
Tak sobie myślałem, że jeśli Sega chce wybrnąć jakoś z tego bałaganu, powinna postawić mocniej na społeczność modderów - wypuścić jakieś narzędzie, jakieś ułatwienia (jestem zielony w tym temacie ;)). W ten sposób, mogli by później sprzedać jako "świetną" historię - gracze ratują grę. Na razie jest koncertowy przykład, co chciwość robi z ludźmi. Na ryku gier kryzys, firmy padają, a oni mając taki skarb - wierną i budowaną przez ponad 10 lat bazę klientów, którzy i tak ich produkt kupią (nawet trochę niedorobiony), stwierdzili, że to dobry moment żeby znaleźć sobie nowych. Jak już tak bardzo chcieli, to mogli wprowadzić jakiś tryb arcade,czy coś w tym stylu. Ale jak to się mówi, głupi ( w tym przypadku jeszcze pazerny) ma zawsze szczęści i nas zniechęcić tak łatwo nie jest, więc liczę że się zrehabilitują - toną patchy i jakimś dużym konkretnym dodatkiem.