-
Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
Mam nadzieję, że nie schodzę z tematu homoseksualizmu (Gospodarka Podkarpacia!?), bo się trochę zaczynam gubić. Wybaczcie, że nie odpisuje na wszystko... po prostu mi się nie chce. Prawdopodobnie mogą się w moich słowach pojawić objawy niezrozumienia i te pe, nie mam siły wracać do zamierzchłych słów
Eutyches mnie zaintrygował stosownym spojlerem.
"Po jednej z pijatyk Hefajstion zachorował. Wysoka gorączka wykluczyła go z dalszej zabawy. Przywołany lekarz zarządził ścisłą dietę. (...) Wkrótce Hefajstion poczuł się lepiej. Skorzystał z chwilowej nieobecności medyka i kazał sobie podać gotowaną kurę. Zjadł bardzo dużo i popił dwoma litrami chłodzonego wina. Skutek był natychmiastowy. (...) Kiedy doniesiono (Aleksandrowi) o ponownym zasłabnięciu Hefestiona zerwał się natychmiast i ruszył w stronę pałacu, najszybciej jak to było możliwe. Kiedy dotarł na miejsce, przyjaciel już nie żył.
Trudno opisać rozpacz, w jaką wpadł Aleksander. Dzień i noc czuwał przy zwłokach i płakał bez przerwy. Kazał ogłosić powszechną żałobę na całym Wschodzie. Zakazał gry na wszelkich instrumentach, obciąć włosy, naśladując żałobę Achillesa po śmierci Patrokla. Nawet swoim koniom kazał skrócić ogon i grzywy. Pechowy lekarz został natychmiast ukrzyżowany. Aleksander ufundował przyjacielowi wspaniały grobowiec. Ustanowił też kult herosa na jego cześć."
Jak już było pisane (przynajmniej w momencie gdy mi się film urwał) to mógł być równie dobrze gest... miłość braterska (sporo z nim przeszedł)? Męska przyjaźń? Może jakaś chęć zadośćuczynienia, poczucie winny jak u Klejstosa? A być może nie powinniśmy tego szufladkować zgodnie z obecnie przyjętymi standardami.
Plutarch, rzymski historyk żyjący I/II n.e.
Pisał człek jedzący zmutowane, produkowane sposobem przodków pomidory i ogórki. Czyli degenerat.
Naród Litewski zaczyna mi się podobać.
A normalne... skoro pomidory zmutowane stały się naturalne i normalne (i na odwrót) poprzez większość... khe khe...
Widzisz - podałeś przykład z popędem. Większość ludzi ma popęd, naturalne, ale pan gwałcący kobiety nie jest normalny... bo czy inni mężczyźni rzucają się na kobiety, aby się rozmnażać? Czy to generują?
Jeżeli to co pisałem jest off-topem (naprawdę się pogubiłem) - kładę swoją szyję na pień...
__________________________________________________ ___
Pozwoliłem sobie podbić stary, dobry temat o orientacji seksualnej.
-
dziwnie się czuję w towarzystwie homoseksualistów, ale jeśli tak chcą, tak im się podoba...ich życie ich sprawa, byleby tylko nie przesadzali w miejscach publicznych,
jednakże jestem całkowicie przeciw adoptowaniu przez nich dzieci, bo raz jakież miałoby wtedy życie? Dwa, dziecko otrzymuje wzorce homoseksualne od swoich "rodziców"(?) i nie wie, że tak na prawdę powinno ono się wiązać z osobnikiem przeciwnej płci w celu zapewnienia ciągłości gatunku.
-
http://fakty.interia.pl/polska/news/uwa ... st53070926
Czy tylko ja mam dość tej nagonki "tolerancji" na siłę? W naszym kraju takie kampanie odniosą skutek odwrotny od zamierzonego. Polacy nie lubią, gdy ktoś z zewnątrz poucza ich jak należy żyć i co jest dobre a co złe. Prawdziwym polskim homosiom (nie wliczam tu tfu- gejów) taki szajs robi więcej złego niż dobrego bo ci nie obnoszą się na ulicach ze swoją seksualnością.
Cytat:
Koncern planuje przeprowadzić zakrojoną na szeroką skalę kampanię przeciwko homofobii. I zamierza zacząć od krajów, które uznał za wyjątkowo nieprzyjazne związkom jednopłciowym. Na pierwszy ogień idą więc... Polska i Singapur.
Takie plany przedstawił "przewodniczący ds. różnorodności" firmy Google Mark Palmer-Edgecumbe na światowym szczycie społeczności homoseksualnej. Poinformował tam, że nowa inicjatywa pt. "Legalizacja Miłości" zadebiutuje w Polsce. Dlatego, że nasz kraj nie uznaje układów homoseksualnych. Akcja ma się odbyć też w Singapurze, gdzie sodomia (w rozumieniu jęz. angielskiego - red.) jest przestępstwem.
Czy w Polsce homoseksualizm jest karany? Czy w Polsce homoseksualizm jest zabroniony? Czy w Polsce homoseksualizm stanowi barierę prawną w jakichś czynnościach? Więc o co chodzi z tą homofobią w Polsce? Czy tolerancja ma polegac na propagowaniu homoseksualizmu? Homoseksualizm jest zjawiskiem społecznie niepożadanym i jako taki nie powinien być propagowany.
Swoją drogą co za Sodoma w tym Google, mają nawet takie śmieszne i bardzo potrzebne stanowiska pracy jak "przewodniczący ds. różnorodności". :shock: Ciekawe kto to sponsoruje...
-
Cytat:
Czy w Polsce homoseksualizm stanowi barierę prawną w jakichś czynnościach?
no chyba, że tak.
czy para homoseksualna ma takie sama prawa jak para hetero? NIE.
Cytat:
Czy tolerancja ma polegac na propagowaniu homoseksualizmu?
ma polegać na uświadomieniu ludziom, że bycie homo jest jak najbardziej normalne i nieszkodliwe dla otoczenia.
Cytat:
Homoseksualizm jest zjawiskiem społecznie niepożadanym i jako taki nie powinien być propagowany.
wtf? niepożądanym ponieważ..?
i gdzie Zakapior znika cała ta kons-liberalna gadka o wolności tak typowa prawaków? w czym przeszkadza ci, że twoj sąsiad może być gejem? nie ogranicza on tym twojej wolności więc nie powinienes i ty żądać ograniczeń dla jego wolności.
Cytat:
Ciekawe kto to sponsoruje...
no jak to kto ;)
Żydzi :lol:
ehh i tu też nie widzę jakoś konsekwencji. Prywatna firma, nie utrzymywana z podatków a z zysków na wolnym rynku może zajmować się czym chce i tworzyć takie stanowiska jakie chce, nieprawdaż?
-
Cytat:
czy para homoseksualna ma takie sama prawa jak para hetero? NIE
We wszystkim mają takie same prawa oprócz kwestii zarezerwowanych dla (że się posłużę Twoją terminologią) "par hetero" czyli kwestii dotyczących prokreacji. I co w tym dziwnego? Przecież homoś nie może zapłodnić homosia.
Cytat:
ma polegać na uświadomieniu ludziom, że bycie homo jest jak najbardziej normalne i nieszkodliwe dla otoczenia.
Skąd masz taką socjalistyczną naleciałość "uświadamiania" ciemnemu ludowi tego co jest "normalne"? Jeśli coś jest pożyteczne lub co najmniej nieszkodliwe to lud sam do tego dojdzie prędzej czy później. Przepisami prawa czy nagonką medialną nie zmnieni się myślenia ludzi. Wynik będzie wręcz odwrotny- postawy się zradykalizują. Z homosiami jest tak jak ostatnio z rowerzystami- jak się o tym nie mówi to nie ma problemu. Gdzieś zawsze byli, są i będą tak jak inne mniejszości wszelakiego typu.
Cytat:
wtf? niepożądanym ponieważ..?
Ponieważ promowanie homosiów to cios w podstawową komórkę społeczną warunkującą harmonijny rozwój człowieka i państwa. Tak ogólnie bo wszystkie inne argumenty znasz (nie wiem po co wogóle pytasz).
Cytat:
i gdzie Zakapior znika cała ta kons-liberalna gadka o wolności tak typowa prawaków? w czym przeszkadza ci, że twoj sąsiad może być gejem? nie ogranicza on tym twojej wolności więc nie powinienes i ty żądać ograniczeń dla jego wolności.
Może się powtórzę ale... homosie mi nie przeszkadzają, zawsze byli, są i będą. Przeszkadzają mi tzw. geje. Wiesz gdzie różnica więc się nie bedę rozpisywał.
Cytat:
ehh i tu też nie widzę jakoś konsekwencji. Prywatna firma, nie utrzymywana z podatków a z zysków na wolnym rynku może zajmować się czym chce i tworzyć takie stanowiska jakie chce, nieprawdaż?
Ależ może, może... Tylko co łączy przeglądarkę internetową z prawami (tfu) gejów? To jest paranoja, zgodna z prawem, wolnością słowa itd ale wciąż paranoja.
-
Cytat:
We wszystkim mają takie same prawa oprócz kwestii zarezerwowanych dla (że się posłużę Twoją terminologią) "par hetero" czyli kwestii dotyczących prokreacji. I co w tym dziwnego? Przecież homoś nie może zapłodnić homosia.
chora logika. zgodnie z nią odbierzmy prawa bezpłodnym parom hetero lub kobietom po menopauzie. ''homoś'' (kuuuwa jkm krul tfurca neologizmów- korwinowa nowomowa) nie musi nikogo zapładniać aby mieć dziecko...
Cytat:
Skąd masz taką socjalistyczną naleciałość "uświadamiania" ciemnemu ludowi tego co jest "normalne"? Jeśli coś jest pożyteczne lub co najmniej nieszkodliwe to lud sam do tego dojdzie prędzej czy później. Przepisami prawa czy nagonką medialną nie zmnieni się myślenia ludzi. Wynik będzie wręcz odwrotny- postawy się zradykalizują. Z homosiami jest tak jak ostatnio z rowerzystami- jak się o tym nie mówi to nie ma problemu. Gdzieś zawsze byli, są i będą tak jak inne mniejszości wszelakiego typu.
tak samo nie mają sensu wszelkie akcje społeczne?
Cytat:
Ależ może, może... Tylko co łączy przeglądarkę internetową z prawami (tfu) gejów? To jest paranoja, zgodna z prawem, wolnością słowa itd ale wciąż paranoja.
bo nowoczesne internetowe społeczeństwo powinno być otwarte na odmienność..? a homofobia w internecie to niestety norma. oczywiście nie płakałbyś jakby np. promowali konserwatyzm czy szerszy dostęp do broni.
co się więc dziwić, że lewica ma monopol na walkę o prawa gejów, chociaż to właśnie liberałowie powinni domagać się równości wobec prawa.
Cytat:
Przeszkadzają mi tzw. geje. Wiesz gdzie różnica więc się nie bedę rozpisywał.
no tak. czyli ci, którzy przyznali się do swojej orientacji i głośno mówią o nierówności. rzeczywiście popełnili zbrodnię.
-
Niech mówią o nierówności,. Ale kurde, niech robioą to jak normalni ludzie. Gdyby nie chodzili w czasie parady w skórzanych gaciach, lateksie i innych takich, to ludzie prędzej by ich uszanowali. Póki co homoseksualizm jest często uważany za zboczenie. Przy wizytówce, którą robią gejom "pedały" to ja się temu nie dziwie...
-
Byłeś na paradzie w Polsce? Widziałeś takie rzeczy?
Poza tym- taki właśnie dobór strojów, muzyki, kolorów itd to normalna rzecz na paradzie, która jest świętem, manifestacją. Ale dla konserw najlepiej jakby maszerowali kanałami przebrani w worki...
I dlaczego względy estetyczne mają przeważyć czy ktoś ma rację czy nie?
-
Oczywiście że w worki i to pokutne.
http://torrenty.org/torrent/582792
Na innym serwerze nie znalazłem.
To jest uleczalne.
-
Cytat:
bo nowoczesne internetowe społeczeństwo powinno być otwarte na odmienność..?
Co to znaczy "powinno"? I skąd takie przeświadczenie?
-
Cytat:
Oczywiście że w worki i to pokutne.
A ludzi takich jak Ty do izolatki. Z definicji. Jak ktoś jest społecznie zboczony to go trzeba izolować.
Ta ankieta jest wogóle z deka idiotyczna. Co to za odpowiedź:
"Homoseksualizm jest zboczeniem podobnym do pedofilii więc powinien być karany" ?
Homoseksualizm nie jest zboczeniem podobnym do pedofilii, nie ma z pedofilią nic wspólnego, to dwa różne zjawiska, z tym że pedofilia jest uważana powszechnie za zboczenie i chorobę, którą można jak najbardziej leczyć. Orientacji seksualnej natomiast się nie zmienia, bo jest uwarunkowana genetycznie. Gdzie jest punkt wspólny? Nie ma go.
Powtarzam to od dawna i powtórzę jeszcze raz. Ktoś kto piętnuje innych za orientację seksualną jest zwykłym prostakiem, bo to dokładnie tak, jakby nie tolerować ludzi o rudych włosach, albo tych ze wzrostem powyżej metra osiemdziesiąt. To jest dyskryminacja ze względu na czynnik, którego człowiek nie jest w stanie zmienić. Odrzucenie człowieka za coś, nad czym tak naprawdę nie ma wpływu.
Tylko ludzie z kompleksami, niedowartościowani, głupi, dają sobie niepisane prawo do ustalania co jest normą i przyzwalają na potępianie innych za coś, co nie mieści się w ich prywatnym, prostackim postrzeganiu świata.
Po tym właśnie można rozróżnić człowieka rozsądnego, od prostaka. Ten pierwszy będzie w stanie przyjąć coś, co w jego mniemaniu jest dziwne, bo rozumie że świat jest dosyć złożony, żyją na nim różni ludzie, mają prawo do różnych poglądów, byleby nie zagrażały one innym. Prostak natomiast nie będzie miał oporu przed narzucaniem innym swojej prymitywnej wizji otoczenia, bo uznaje, nijak racjonalnie, że jego zdanie jest najistotniejsze, z reszta powinna się do niego dostosować.
-
Które geny w takim razie warunkują homoseksualizm?
-
Na takie coś nie mam zamiaru odpowiadać. Trzeba było uważać na biologii i poczytać coś poza pismem.
-
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,3774 Z tym wpływem genów to bym tak nie przesadzał.
-
Cytat:
Ta ankieta jest wogóle z deka idiotyczna.
z deka? Kompletnie bezsensowna i beznadziejna...można nazwać jak się komu podoba i tak pasuje. Poza tym homoseksualizm a pedofilia to dwie zupełnie oddzielne pary kaloszy. Nie trzeba chyba tłumaczyć dlaczego bo to oczywista oczywistość
Cytat:
Homoseksualizm jest zboczeniem podobnym do pedofilii więc powinien być karany.
karałbym to ja za wymyślanie tak beznadziejnych pytań :?
-
Ankieta jest dobra bo można wybrać opcję która człowiekowi odpowiada a jak wiadomo zdania są podzielone. Wam pasowałyby najlepiej dwie opcje do wyboru w tej ankiecie (oczywiście te dwie ostatnie).
-
Cytat:
Zamieszczone przez Gaius Julius
Cytat:
Homoseksualizm jest zboczeniem podobnym do pedofilii więc powinien być karany.
karałbym to ja za wymyślanie tak beznadziejnych pytań :?
Bardzo dobre pytanie i jak widać w ankiecie część użytkowników tak właśnie myśli!
-
i to jest właśnie zabawne z tą orientacją, bo np wg. konserw pokroju Gowina Polska nie powinna podpisywać tej całej konwencji przeciwko przemocy wobec kobiet, bo tam wlasnie płeć (a więc i w pewnym sensie orientacja seksualna) definiowana jest jako coś co nie jest wrodzoną biologiczną cechą ludzi, a jako coś co może być zmienne i oparte na roli społecznej.
czyli tak źle i tak niedobrze :D
Jakie by nie było- nikogo nie powinno to interesować i orientacja czy płeć nie powinna decydować o prawach jakie kto ma.
ale wbrew swym fundamentalnym zasadom to konserwatywnych liberałów najbardziej interesuje kto z kim sypia i jak wychowuje swoje dzieci. ale chyba hipokryzja jest kolejnym fundamentem tej śmiesznej ideologii...
-
Według was homoseksualizm jest ,,normalny"? :roll: Takie powinny być ,,naturalne" zachowania?
-
Polska to kraj katolicki , a fundamentem kościoła jest właśnie rodzina , a fundamentem rodziny jest mama +tata i dzieci a nie tata +tata i dzieci , Zadajcie sobie pytanie :czy Ty który masz dzieci , chciałbyś aby za kilka lat Twój syn powiedział "tato jetem gejem i jestem rypany w kakao!" ja z pewnością nie!
:lol:
-
Cytat:
Polska to kraj katolicki...
Może się zdziwisz, ale Polska to kraj świecki, a to że ileś tam procent to katolicy jeszcze o niczym nie świadczy. Zgodnie z ustawą zasadniczą państwo powinno być neutralne światopoglądowo.
-
Glaca nie wiem coś się tak czepił ideologii konserwatywno- liberalnej. Korwin będąc przedstawicielem tego nurtu wyraźnie mówi- "homoseksualiści tak, geje nie". Ja się z tym zgadzam. Poza tym mnie interesują kwestie gospodarcze, a to czy homosie bedą mogli brać śluby czy nie, nie jest moim priorytetem bo to ma niewiele jeśli nie nic do gospodarki. Ot temat drugorzędny, który często "nasi" czy europejscy politycy biorą na pierwszy plan żeby odwrócić uwagę od rzeczy ważniejszych. Poza tym mam własny rozum i własne zdanie, z Korwinem też nie zgadzam się w wielu kwestiach choćby w sprawie udziału kobiet w wyborach- jestem za a on przeciw.
Jeżeli wciąż nie rozumiesz mojego zdania w tej kwestii to się powtórzę- jestem przeciwny ślubom i adopcjom dzieci przez homosiów. Może jeszcze na te śluby cywilne zgodziłbym się światopoglądowo ale ze względu na manifesty organizacji LGBT nie wolno im tego przyznać. Damy im możliwość ślubów to będą walczyć o adopcje, wtedy podpierając się tym że skoro są małżeństwem to dlaczego nie mogą mieć dzieci... A na koniec tak jak w Anglii prędzej będzie się dawać dzieci do adopcji homosiom niż parom hetero bo urzędnicy będą szantażowani posądzeniem o dyskryminację. Daj palec to uje... całą rękę. To może i są związki ale z normalną rodziną nie mają nic wspólnego. Dlatego trzeba ich powstrzymać zdecydowanie już przy pierwszych postulatach.
-
buehahaha....
tu nie chodzi o dawanie czegokolwiek, ale o akceptację rzeczywistego stanu gdzie homoseksualiści już wychowują dzieci, gdzie już są w związkach i jedyne co robią nasi rządzący to nie przyjmują tego do wiadomości. Dla mnie to nawet lepiej- po co wlasciwie panstwo ma to regulować... ale nie każdy gej jest anarchistą i niektórzy chcą być uczciwi.
-
Taa... w tym kraju wszyscy są uczciwi tylko weź coś załatw w sensownych pieniądzach i czasie bez koneksji...
Cytat:
Dla mnie to nawet lepiej- po co wlasciwie panstwo ma to regulować...
Muszę się zgodzić. No bo po co państwo niby ma stwierdzać czy ktoś może czy nie może być małżeństwem? Kiedyś tego nie było i jakoś świat się nie zawalił. Tylko gdyby zarzucić wszelkie regulacje w tym temacie i pozostawić to samym ludziom to... najbardziej wkurzone byłoby właśnie lobby LGBT bo na "wolnym rynku" że tak to nazwę GINĄ. Stąd interesuje ich przymus tego czy tamtego, zakaz mowy nienawiści itede.
-
Państwo może i neutralne, ale społeczeństwo w WIĘKSZOŚCI tego nie zaakceptuje. Jeżeli już mamy demokrację to dlaczego mniejszość ma sterować większościa?
-
Cytat:
Państwo może i neutralne, ale społeczeństwo w WIĘKSZOŚCI tego nie zaakceptuje. Jeżeli już mamy demokrację to dlaczego mniejszość ma sterować większościa?
Właśnie o tym piszę. Bez państwowego bata czyli regulacji kwesti małżeństw geje będą musieli wrócić do tego gdzie byli od wieków czyli do podziemi. Społeczeństwo im moment japy pozamyka.
Regulacja małżeństw przez państwo oraz walka gejów i popierających ich czerwonych bastardów o prawa do tychże małżeństw doskonale wpisuje się w zasadę " socjalizm to ustrój który bohatersko zwalcza problemy które sam wytwarza".
-
co..? :D
to znaczy, że skoro teraz nie ma żadnych regulacji to liczba związków homo czy dzieci wychowywanych w nich się zmniejsza..? :D
chyba zależność nie tak przebiega...
-
Cytat:
Zamieszczone przez fenr1r
Może się zdziwisz, ale Polska to kraj świecki, a to że ileś tam procent to katolicy jeszcze o niczym nie świadczy. Zgodnie z ustawą zasadniczą państwo powinno być neutralne światopoglądowo.
Owszem, tylko to akurat oznacza neutralność, a nie opowiadanie się po którejkolwiek stronie. Tolerancja zaś nie musi oznaczać akceptacji, ani tym bardziej promowania. Nie mam nic przeciwko formalizowaniu przez państwo związków homoseksualnych, ale nie zgadzam się na to by były one traktowane na równi z małżeństwami. Przede wszystkim jestem przeciwny prawu do adopcji przez związki jednopłciowe.
-
Cytat:
Ankieta jest dobra bo można wybrać opcję która człowiekowi odpowiada a jak wiadomo zdania są podzielone. Wam pasowałyby najlepiej dwie opcje do wyboru w tej ankiecie (oczywiście te dwie ostatnie).
Hihi ;) No jasne, 'co komu najbardziej odpowiada'. Jak będzie ankieta na temat krążenia Ziemi wokół Słońca to też będziesz postulował aby umieścić odpowiedź 'to Słońce krąży wokół Ziemi', bo taka opcja Ci odpowiada?
To oczywiście przykład, ale chyba dobrze obrazujący absurd Twojej argumentacji. Udowadnianie że orientacją seksualną można sterować to takie szukanie faktów pod tezę, stronnicze wybieranie paplaniny pewnej wąskiej grupy naukowców, najczęściej mocno skrajnych światopoglądowo. Światowe towarzystwa psychologiczne nie uznają homoseksualizmu za chorobę, bo nie ma do tego żadnych podstaw.
Cytat:
Polska to kraj katolicki , a fundamentem kościoła jest właśnie rodzina , a fundamentem rodziny jest mama +tata i dzieci a nie tata +tata i dzieci , Zadajcie sobie pytanie :czy Ty który masz dzieci , chciałbyś aby za kilka lat Twój syn powiedział "tato jetem gejem i jestem rypany w kakao!" ja z pewnością nie!
Witaj Scooter ;)
Po pierwsze. Polska to kraj świecki, w którym przeważa religia katolicka. Jeżeli masz papier mówiący inaczej to chętnie się z nim zapoznam.
Fundamentem kościoła, owszem, jest rodzina. Problem polega na tym, że nie wszyscy muszą wierzyć w to co Ty.
Zadałem sobie pytanie o 'rypaniu w kakao' i faktycznie, przyznam Ci rację, że nie chciałbym usłyszeć czegoś takiego od swojego dziecka, ale po pierwsze rozumiem że świat nie kończy się na moich ambicjach i chętkach, a po drugie jako rodzic powinienem wspierać dziecko.
Dałeś Scooter, niestety, dobry przykład tego o czym pisałem wcześniej. Cały problem polega na tym, że nikt nie dał nikomu prawa do narzucania swoich poglądów siłą. Ja dla przykładu jestem ateistą. Powiedz mi, czy wchodzę Ci do domu i zdejmuje krzyże ze ścian? Zabraniam Ci chodzić na msze? Nie, a wiesz dlaczego? Dlatego, że nie to nie jest moja sprawa. Zastanawia mnie jaki typ ludzi daje sobie prawo do stwierdzenia, że jednak czyjaś prywatność jest sprawą publiczną i oni jaki ci światli i rozumiejący wszystko mają obowiązek narzucić na nią swoje ambicje. To jest żenujące.
Próba wmówienia komuś że jest zboczony, dziwny, głupi, bo postępuje inaczej niż ja, inaczej niż mieści się to w mojej głowie, jest czymś naprawdę tragicznym i świadczy tylko o jednej ze stron.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Zastanawia mnie jaki typ ludzi daje sobie prawo do stwierdzenia, że jednak czyjaś prywatność jest sprawą publiczną i oni jaki ci światli i rozumiejący wszystko mają obowiązek narzucić na nią swoje ambicje. To jest żenujące.
Tak samo żenujące jest to, że część środowiska homoseksualnego swoją prywatność upublicznia. Skoro zaś sami ją upubliczniają, to skąd później pretensje że jest traktowana jak sprawa publiczna, a nie prywatna?
-
Cytat:
Tak samo żenujące jest to, że część środowiska homoseksualnego swoją prywatność upublicznia. Skoro zaś sami ją upubliczniają, to skąd później pretensje że jest traktowana jak sprawa publiczna, a nie prywatna?
Owszem, ale to jest efekt reakcji na dane zjawisko. Zauważyłeś, że heteroseksualiści nie zajmują się marszami równości? Nie organizują wieców których celem jest namawianie społeczeństwa do akceptacji ich zachowań? Nie usprawiedliwiam tzw. 'nachalnego pedalstwa', ale Twój komentarz nie jest argumentem przeciw podstawowej tezie, iż nie powinno się narzucać innym swojego światopoglądu siłą. Każda ze stron która chce postępować w taki sposób, wykazuje się arogancją i prostactwem.
Tylko o to mi chodzi.
-
Owszem, ale dotyczy to niestety obydwu stron. Bo takie postawy występują zarówno wśród homoseksualistów, jak i ich przeciwników. I choć pewno ani u jednej, ani u drugiej strony nie stanowią większości, to są najgłośniejsze i przez to najbardziej widoczne.
-
Akceptacja tych zboczeń dla normalnego społeczeństwa jest nie do zaakceptowania bo to wbrew naturze, i proszę mi nie wyjeżdżać że nie jestm wielce oświeconym człowiekiem, który lubi jak dwóch panów się przytula na ulicy albo wychowuje sobie dzieci...przecież to zupełnie normane :roll:
-
wbrew naturze? w naturze wśród zwierząt homoseksualizm jest właśnie powszechny! :D
-
-
skoro ktoś powołuje się na 'Naturę' to po prostu błądzi. Czyli brakuje mu argumentów poza tym estetycznym, że kogoś obrzydza jakiś widok, co nie ma jako argument żadnej wartości...
Musisz poszukać innego usprawiedliwienia dla zamordyzmu ;)
-
Cytat:
Owszem, ale dotyczy to niestety obydwu stron.
A zobacz co napisałem wyżej ;) Cytuję: "Każda ze stron która chce postępować w taki sposób, wykazuje się arogancją i prostactwem."
Czyli się zgadzamy?
Cytat:
Akceptacja tych zboczeń dla normalnego społeczeństwa jest nie do zaakceptowania bo to wbrew naturze, i proszę mi nie wyjeżdżać że nie jestm wielce oświeconym człowiekiem, który lubi jak dwóch panów się przytula na ulicy albo wychowuje sobie dzieci...przecież to zupełnie normane :roll:
To nie jest zboczenie. Nie masz na to papieru.
Wiele rzeczy jest sprzeczne z naturą, zakopywanie plastikowych puszek w ziemi jest sprzeczne z naturą, itd. To jest idiotyczna argumentacja. To że homosie nie mogą spłodzić potomstwa nie jest podstawą do ich szkalowania, izolowania, traktowania jak dziwolągów. Tak jak pisałem. Orientacji się nie wybiera, psychiki się nie wybiera. Można mieć na nią wpływ, ale nie jesteś w stanie podjąć decyzji na temat jej rozwoju. To jest wiedza którą powinieneś wynieść chociażby z gimnazjum.
-
Cytat:
Hihi No jasne, 'co komu najbardziej odpowiada'. Jak będzie ankieta na temat krążenia Ziemi wokół Słońca to też będziesz postulował aby umieścić odpowiedź 'to Słońce krąży wokół Ziemi', bo taka opcja Ci odpowiada?
To oczywiście przykład, ale chyba dobrze obrazujący absurd Twojej argumentacji. Udowadnianie że orientacją seksualną można sterować to takie szukanie faktów pod tezę, stronnicze wybieranie paplaniny pewnej wąskiej grupy naukowców, najczęściej mocno skrajnych światopoglądowo. Światowe towarzystwa psychologiczne nie uznają homoseksualizmu za chorobę, bo nie ma do tego żadnych podstaw.
Co za bełkot. Ta ankieta nie jest dla psychologów czy encyklopedystów układających regułki ale zwykłych ludzi na forum o gierkach. :roll:
Cytat:
Zastanawia mnie jaki typ ludzi daje sobie prawo do stwierdzenia, że jednak czyjaś prywatność jest sprawą publiczną i oni jaki ci światli i rozumiejący wszystko mają obowiązek narzucić na nią swoje ambicje. To jest żenujące.
Tylko że to właśnie geje robią sprawę publiczną z tego co nie powinno opuszczać sypialni. :roll: Cytat jak ulał pasuje do ich środowiska.
Cytat:
wbrew naturze? w naturze wśród zwierząt homoseksualizm jest właśnie powszechny!
Tak jak uśmiercanie własnego potomstwa, zjadanie partnerów po kopulacji i inne fajne rzeczy. :roll:
-
Cytat:
Tylko że to właśnie geje robią sprawę publiczną z tego co nie powinno opuszczać sypialni.
wszyscy geje?
tak samo jest zresztą z każdym co można określic jako poglady- niektórzy lubią je manifestowac. Maja do tego prawo.
Cytat:
Tak jak uśmiercanie własnego potomstwa, zjadanie partnerów po kopulacji i inne fajne rzeczy. :roll:
ale to przeciwnicy homoseksualizmu posługują się argumentem ad natura i im zwróc na to uwagę ;)
fajnie jakbys sie odniosl jeszcze raz do tego wątku z regulacjami i mojego pytania...
-
Cytat:
to znaczy, że skoro teraz nie ma żadnych regulacji to liczba związków homo czy dzieci wychowywanych w nich się zmniejsza..?
chyba zależność nie tak przebiega...
O to chodzi?
Tutaj nie zrozumiałeś co miałem na myśli. Regulacje właśnie są i tu jest pies pogrzebany. Cały problem z gejostwem polega na tym że chcą zmiany przepisów- chcą mieć możliwość zawierania małżeństw oraz prawa do adopcji. W normalnym kraju przepisy regulujące takie kwestie nie powinny wogóle istnieć i nie byłoby problemu. Byłyby małżeństwa kościelne i siedzenie na kocią łapę jak komu pasuje i z kim pasuje czyli równość- geje nie czuliby się dyskryminowani z powodu niemożności zawarcia ślubu cywilnego, a co do kościelnego to zawsze mogliby sobie utworzyć sektę która im takowego udzieli skoro to im do życia potrzebne jak tlen. Pomijam tu inne kwestie których czepiają się geje czyli prawny zakaz "mowy nienawiści " i tym podobne bzdety.