[youtube:2zfzy6mp]http://www.youtube.com/watch?v=anwy2MPT5RE[/youtube:2zfzy6mp]
Wersja do druku
[youtube:2zfzy6mp]http://www.youtube.com/watch?v=anwy2MPT5RE[/youtube:2zfzy6mp]
to fajnoCytat:
Przez parę dni to ja na forum nie wchodziłem Kolego - konkretnie 8 i 9 marca nawet nie zajrzałem.
tylko czy ja pisałem o tych dniach i czy miałem na myśli ciebiena prawdę proszę nie rób z siebie jakiegoś nieświadomego o co chodzi bo ja nie będę się w to bawiłCytat:
Zamieszczone przez Domen
nie wiem czy podołam dyskusji z kimś kto mnie nazywa niedoszłym banitą a sam ma dość ciekawą rangę zatem uciekne od tej bezowocnej dyskusji i tak jak przypomina profesor już nie będę spamił
Zgłaszam się na ochotnika. Mógłbym zostać MG w jakiejś KO (oczywiście jeśli chcecie), jeśli nie ma nikt nic na przeciwko, zawsze musi być ten "pierwszy raz". Prosiłbym tylko o jakieś wskazówki od jakiegoś weterana odnośnie kar za ewentualne przewinienia.
To zapraszamy na MG do MKO 26, bo do WKO 31 i 33 już chyba zgłosił się Seba (ale pewien nie jestem).
EDIT. Przejmę MKO XXI (jeśli można), nie mają MG i prosili mnie, abym został ich nowym MG.
Hasełka są u Joopa, jeśli ktoś mógłby mi je załatwić byłbym zabowiązany (na dziś kończę, jutro do niego napiszę).
Jeśli w jakieś KO będzie brakło mg, to pisać mi na gg, nawet w nocy :D Chodź ostrzegam, że będę pilnować tego punktu regulaminu:
a)[...]W wielkich kampaniach obowiązuje limit 24 h na wykonanie ruchów, w pozostałych-36 h; w razie większych opóźnień mg ma obowiązek puszczenia tury dalej; mg może uczynić wyjątek, jeśli gracz powiadomi go o ewentualnych opóźnieniach wcześniej.
Więc jeśli jakaś KO wolniutko idzie, to mogę chętnie tam zostać mg :twisted:
@OskarX
Możesz wziąć MKO XXVI, rezygnuję, z tymi ludźmi nie da się rozmawiać, nie będę grał z nimi w żadnej KO, jeśli będzie tam więcej niż jeden z nich.
PS. To mogę zostać MG w tym XXI, czy jak ?
Jeśli Oskar zamierzasz zgodnie z regulaminem przyśpieszać turę to szczerze: BŁAGAM CIĘ, ZOSTAŃ MG W MKO 26. Szybciej sprowadzę paczkę ze Stanów do Polski niż ta tura dojdzie do mnie :cry:
Tam dwóch mg zrezygnowało w ciągu jednego dnia? To żeś mnie wkopał :P Dobra mogę zostać tym mg. Wyślij mi hasła na pwCytat:
Zamieszczone przez RemoPL
Remo coś słabe nerwy masz. Po prostu zignoruj takich ludzi.
'Cytat:
Zamieszczone przez OskarX
Zdążyłem zrezygnować zanim dostałem hasła.
Jeszcze po Arrimie została Hiszpania w wko32 wiec do tej listy Profesora można dopisać. Z tego co widziałem sytuacja dobra sojusz z maurem i Francuzem(senior). Nie jest źle. Hasło mam ja i MG(Amrod).
Mogę wziąć, poproszę o hasło na PW.Cytat:
Zamieszczone przez adi087
... sorry
Zabawne.
Brawo mistrzu :D
Mafię Pizzylii (Sycylia) w MKO 22 przejął niniejszym don padre ACN - nowy ojciec chrzestny, aka capo di tutti capi: :!:
viewtopic.php?f=415&t=10928&p=280537#p280537
Pozostaje jeszcze Dania w WKO 32 - mam już jednego chętnego do przejęcia. Ktoś jeszcze jest zainteresowany :?:
Ja oddaje Krucjate X bo się troche cykam i nie chce trafić do więzienia przez tą Ko. :|
A co, piracka wersja gry? Czy po prostu oddajesz, bo mg cię przeklikał i chciałeś mieć oryginalną gadkę?
Ja chciałem zauważyć, że MG przeklikał, ale napisał że jak zdążycie dać sejwa zanim Bizancjum zrobi turę, to żeby robiło z tego sejwa...
A zamiast się pospieszyć i dać swojego sejwa, to rezygnujesz z KO... Ciekawe rozwiązanie.
====================================
Co do WKO 32 - zdecydowałem, że jednak jeszcze przez kilka tur będę grał tą Danią. Ale jeśli są chętni do przejęcia jej później, to dajcie znać.
Za to Litwa jest wolna w trybie natychmiastowym w tej samej WKO 32 - po hasło i informacje do Zachara piszcie.
Litwa- to melodia kilku tur- ale jak ktoś zainteresowany to zapraszam do mnie
Mając na myśli więzienie miałem na myśli CL,bo mnie tam ciągaja za nierobienie tur.Cytat:
Zamieszczone przez OskarX
Skutki dalszego grania w tej Ko"
[spoiler:1p1rkt7q]http://img163.imageshack.us/img163/9584/wienzienie.jpg[/spoiler:1p1rkt7q]
Czyli zamiast zacząć robić tury, oddajesz KO? Nie no, teraz na pewno na CL nie trafisz... :lol:
Ostrzeżenie dotyczy wszystkich kampanii, a w odpowiedzi porzucanie kampanii bez powodu, być może doprowadzając w ten sposób do jej przedwczesnego końca nie jest za dobrze widziane.
Szkoda słów...
Ma ktoś (oprócz Joopa) hasełka do MKO XXI ?
Wezmę Litwę w WKO 32, już napisałem do Zachara
Z powodu czary hipokryzji ktora napedza caly swiat obecnych kampanii online (jaki i widzę presji ze strony niektorych osob), z obecnym zarzadem i pewną grupą graczy; podjalem decyzję (w sumie jak wielu przede mną "starych graczy") o rezygnacji z Kampanii, Szkoda mi na to zdrowia, bo zamiast zabawy, jak na poczatku mojej przygody z kampaniami, obecnie to udręka, spina, pretensja i olewka, a więc, frakcje do przejecia:
- WKO XXXIII: Sycylia
Sytuacja dobra, podobita juz prawie cala afryka zachodnia, sojusz z wenecją zaczyna sie wojna z biz i egiptem, pisać do haslo do MG lub do mnie.
- WKO XXXI: Bułgaria
Kampania dla kogos ktoremu kompletnie nie zalezy już na wyniku - grać aby grać, bez wiekszych celow, -||-
-WKO XXX: Węgry
Panstwo po wielu perypetiach obecnie neutralne, srednia sytuacja ekonomiczno - wojskowa, w kolo wojenna zawierucha, -||-
- MKO XXI: Egipt
Najpotężniejsze panstwo w grze, sojusz z biz, ktore wlasnie podbija Italie i Maurow, ogromna ekonomia i maksymalny juz prawie poziom jednostek, -||-
- MKO XXII: HRE
Najpotężniejsze panstwo w grze, podbita cala europa srodkowa, sakndynawia, wyspy, sojusz z francją, najwieksza armia w grze (faudalne jednostki), obecnie wojna z litwą i maurami, pochod na wschod, -||-
- MKO XXVI: Nowogród
Początkujace panstwo w sojuszu z wszystkimi niekatolickimi krajami, wojna z dania, -||-
- MKO XXVIII: Węgry
Ok 10 tury, sytuacja dobra, zabrane 2 zamki HRE i pokoj z nimi, umacnianie ekonomiczne, -||-
- MKO XXX: Polska
Dobra sytuacja poczatkowa, dobre sojusze, zajmowanie rebelii, sojusz z danią, wenecją, -||-
- MKO XXXI: Wenecja[/b]
Sam poczatek KO, Wojna z HRE, zdobyta bolonia, zajmowanie rebelii -||-
- MKO XXXII: Dania
pierwsza tura zrobiona, -||-
- MKO XXXIII: Bizancjum
pierwsza tura zrobiona, -||-
NARAZIE NIEAUKTUALNE
Mogę wziąć te kampanię.Cytat:
Zamieszczone przez Mnil
powoli, powoli.
:D :D :D
co się dziwisz te twoje Ko to jak szynka po wielkim poście :D :D :D
no tak, w koncu we wszystkich oszukuje, jade na kodach, wysylam sobie kase od papiestwa, przesuwam statki itp ;)
sorki za spam, pisać najlepiej na gg o te kampanie to pogadamy.
(hre juz jest zaklepane dla Marata, ale biz pewnie bedzie wolne niedlugo w mko22 ;) )
Chętnie mko 21 wezme :)
Dzięki! Zamierzam za pokój dla HRE od Turko-Egiptu oddać Bizancjum Mefistowi, niech tam jadą Zacharka, bo mnie nudzi chłopak ;)Cytat:
(hre juz jest zaklepane dla Marata, ale biz pewnie bedzie wolne niedlugo w mko22 ;) )
Jak nie chcesz MI dać tych frakcji to powiedz. Nie będę musiał ci na GG spamować, bo mnie jeszcze zablokujesz ;)Cytat:
Zamieszczone przez Mnil
Na pewno pomogłaby tutaj wizyta u psychologa - po takiej wizycie, znowu byłbyś zdolny czerpać radość z gry w KO i przestałbyś się tak denerwować.Cytat:
Zamieszczone przez Mnil
Spina, pretensja i olewka - to trzy przymiotniki, którymi bardzo trafnie określiłeś swoje własne zachowania w kilku spośród 20 KO jakie masz.
racja racja, tylko slowa "spina, pretensja i olewka" to nie przymiotniki ;)
mko26, nic sie nie stalo, jestem tylko ja w plecy, troche opoznila sie tura.
wko31, tez nic sie nie stalo, tura poszla omylkowo i tyle w temacie.
tyle tych wielkich zbrodni.
No tak. Racja. Szczegół.
Ogólnie było tak:Cytat:
Zamieszczone przez Mnil
Wysłałem do Papy prośbę o zapłatę kasy przyznanej przez MG w 4 ratach. Dałem w propozycji pierwszą ratę jako "pojedyncza zapłata", a 3 następne jako "trybut". Twierdziłeś, że zaakceptowałeś propozycję, ale zaraz potem anulowałeś trybut. Moim zdaniem odrzuciłeś propozycję, bo kasy miałem zdecydowanie mniej niż powinno być (sumowanie przewidywania z poprzedniej tury + pierwszej raty), gdybym dostał pierwszą ratę. Dlatego swoje wątpliwości zgłosiłem do MG, wymyśliłem też sposób, jak można sprawdzić, czy dostałem kasę czy nie. Kiedy tylko napisałem o tym sposobie i że chcę, żeby MG sprawdził, od razu wyzwałeś mnie od "psychola" czy coś w tym stylu i zablokowałeś na GG. Zareagowałeś strasznie agresywnie na to, że ja tylko chciałem po prostu się upewnić.
I teraz wiem dlaczego tak zareagowałeś - po prostu bałeś się wykrycia tego, że przesłałeś sobie z kasy Papieża 10 kawałków. :?
Jeśli nawet zaakceptowałeś pierwszą ratę dla mnie (Bizancjum), to i tak MG przy okazji sprawdzania tego, dowiedziałby się, że wysłałeś sobie (Bułgaria) z kasy Papieża te 10,000 florenów, co teraz wyszło na jaw kiedy Seba dostał od Sayeera hasło do Bułgarii, bo opóźniasz 8 dni i chciał przeklikać. :roll:
A w ogóle to nie wiem, dlaczego 8 dni opóźniasz skoro wiesz, że jak MG zajrzy do tury to zobaczy propozycję od Papieża...
Jeśli chciałeś po kryjomu sobie kasę wysłać, to powinieneś chyba szybko turę zrobić a nie opóźniać 8 dni aż MG do niej zajrzy...
To tak jakbyś sam się prosił o wpisanie na CL... Albo byłeś taki pewien, że Sebie nikt nie prześle hasła do Bułgarii... :roll:
Jeśli ktoś zamierza przejąć te frakcje, to proszę o info na gg/pw, jestem sojusznikiem tych państw i trzeba się dogadać ;)Cytat:
Zamieszczone przez Mnil
na razie wstrzyuje,uje sie z decyzja rezygnacji.