Oki rozumiem Dziękuje:)
Wersja do druku
Oki rozumiem Dziękuje:)
Żeby dowiedzieć się czy dany obcy król ma męskiego następcę zawsze sprawdzałem to swoim szpiegiem w jego cechach, jak nie miał cechy "nie ma prawowitego następcy" to wiedziałem, że jego syn gdzieś znajduję się na mapie lub jeszcze nie jest pełnoletni. Ostatnio mam na oku króla Anglii w zasadzie od moment przejęcia przez niego tronu i niby powinien mieć następce ale pilnuję go cały czas i sprawdzam szpiegami inne terytoria i nie widzę żadnego jego syna a wybijam zabójcami wszystkich innych generałów i książąt. Czy może być tak że jak ma córki, a ma, to wtedy też one zaliczają się jako dziedziczki?
Córki raczej nie. Może syn króla w mieście gdzieś się ukrywa.
A adoptowani też się liczą, bo wychodzi na to że gościu chyba nie może :D i ciągle adoptuje nowych gienków, a ja ich likwiduję. Samego króla nie mogę zabić bo jest za dobrze chroniony i na dodatek jest dość młody. Jest możliwość sprawdzić czy ma dzieci w plikach?
Adoptowani się liczą jako członkowie rodziny, ja nie potrafię sprawdzić w plikach. Grasz na Megasubmodzie czy na Bellum z jakimiś submodami?
Ja gram na tym Megasubmodzie co się jeszcze ręcznie wgrywało czyli chyba tym pierwszym.
Niestety mam kolejnego crasha (poprzedniego nie udało mi się rozwiązać).
PS. Przy okazji wyszło że w spolszczeniu w pliku "export_anciliares" brakuje linijek odpowiedzialnych za dynastię "acongunale" oraz:Cytat:
21:02:22.816 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
21:02:22.832 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Feb 25 2008 version development ===
21:02:22.832 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
21:02:22.832 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
21:02:22.832 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
21:02:22.832 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
21:02:22.832 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
21:02:22.832 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
21:02:26.714 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_character_traits.txt, at line 15379, column 11
Could'n find level name description string for trait(Disciplinarian) level(Harsh_Taskmaster).
21:02:26.744 [game.script] [error] Condition parsing error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_character_traits.txt, at line 31888, column 49
trigger not found
21:03:12.772 [game.script] [error] Trigger processing error in <Kingmaker1>
: FactionwideAncillaryExists needs a living character.
when testing <FactionwideAncillaryExists> condition
21:03:12.772 [game.script] [error] Trigger processing error in <Kingmaker2>
: FactionwideAncillaryExists needs a living character.
when testing <FactionwideAncillaryExists> condition
21:03:44.868 [system.rpt] [error] Medieval 2: Total War napotka
1. Brak m (1 linijka,1 słowo).
"{dancer}Tancerka
{dancerm_desc}Nic tak nie odwraca uwagi mężczyzn, jak kołyszące się zmysłowo biodra kobiety.
{dancerm_effects_desc}+2 Umiejętności agenta"
2. Brak m (2 linijka, 3 słowo).
"{ZH_fall_guym}Człowiek przynoszący pecha
{ZH_fall_guy_desc}załogi, przesądny i podejrzanych, nazwał młodego porucznika jako "pech"i oskarżają go o każdym wypadku (nawet niewielkie), które odbywa się na pokładzie. Morale jest niskie, czarne nastrój.
{ZH_fall_guym_effects_desc}-10% Punkty ruchu"
PS2. W pliku "export_vnvs" brak linijki
"{Harsh_Taskmaster}Addestratore impietoso".
Dzięki, rzucę okiem na mój anicillaries, czy to mam, ale jak nie ma tych wpisów co podałeś, to ctd mogą być z tego powodu. Brak wpisu o dynastii to murowany ctd, jak ona się gdzieś pojawia.
Edit: Uzupełnienie tych braków w plikach tekstowych powinno umożliwić granie dalej w Twej kampanii, jutro spróbuję je połatać. Fakt nie ma tej dynastii nie wiem czy ją zastąpił Mietek Piastami Śląskimi, czy wyleciała przez nieuwagę w kopiowaniu.
Nie no ja przywracałem już włoski text oraz grałem na ręcznie poprawionym polskim i błąd wyskakuje nadal. Nieważne czy wczytuje tą 134 turę i kończę czy cofam się do 110, każdorazowo (jak mniemam) w chwili rozpoczęcia się mojej 135 tury wywala błąd.
Tylko co ciekawe od czasu do czasu błąd jest inny i zamiast Kingmaker wyskakuje że jest błąd w skryptach (podajże przy oblężeniach). Ten drugi "stały błąd" (w linii 31888) z tego co kiedyś czytałem jest czymś normalnym ale niemal nigdy nie powoduje wywalenia do pulpitu. Z tym Kingmaker z tego co przeglądałem były błędy ale w SS, tylko że propozycja rozwiązania błędu sprawia że zapis w ogóle się nie wczytuje.
Połatam te pliki, ale jak to bugi innego rodzaju to to niewiele da. Ale i ja i inni grali po ponad 300 tur na czystym Bellum i Megasubmodach i ok jest. Ty grasz na czystym Bellum czy na Megasubmodzie, jak tak to na którym?