-
Panowie pomocy mam duży problem z BC, mam Medievala 2 z królestwami ze Steam , zainstalowane na windows 7 początkowo po zainstalowaniu BC nie chciał mi odpalać, później zrobiłem sztuczkę z podmianą nazw (zmieniłem nazwe pliku BC na americas i otwierałem jako kampanie amerykańską. Ale po wgraniu megasubmoda wywala mnie zaraz jak tylko wejdę do kampanii, usunąłem plik map_..., i nadal nic wywala mnie, i na kampanii Full i na Light
-
Rozwiązałem problem z lunchem ze Steam, i wszytko elegancko działa na czystym BC ale jak tylko zainstaluje submoda to wywala mi do pulpitu przy rozpoczynaniu kampanii
-
Może musisz zrobić to samo ale z wgranymi już plikami z megasubmoda? Btw, kiedy zamierzacie przenieść Ms na Bellum Crucis 7.0? Wszak włożyliście w to masę roboty i szkoda by teraz przepadło to wszystko przez nową wersję.
-
Zamierzamy, jak czas pozwoli i stopniowo małymi krokami. Ja do końca września nie mam czasu. Nawet BC 7.0 nie pobrałem, o graniu w cokolwiek nie marząc nawet.
Na pewno zmiany nie będą tak wielkie jak w Megasubmodzie V.
-
W ktorym roku pojawia sie proch strzelniczy ?
-
XIII wiek II połowa pierwsze info, jednostki prochowe raczej później.
Zajrzyj do pliku export_descr_buildings są daty od których są nowe jednostki.
-
Jakie metody stosujecie zeby dowodcy byli lojalni ? Oprocz zenienia ich z ksiezniczkami i dawania im tytulow namiestnikow miast nie widze zadnej innej opcji a generalowie latwo dostaja cechy niedoceniony a potem buntownik, a wtedy dostaja minus do morale dla wojska podczas bitwy chyba nawet -3 i minus do porzadku spolecznego czyli nie nadaja sie do niczego.
-
Stawiaj ich w klasztorach na mapie kampanii na co najmniej 3 tury, wtedy dostają pozytywne cechy, buduj biblioteki.
-
Pilnuj autorytetu Króla, jak ma niski to negatywne cechy sypią się po generałach jak złoto. Wysoki autorytet, oraz czystość krwi startowych linii dynastycznych, to są moje metody, plus umieszczanie ich w klasztorach jaki pisze sadam86, aż dostaną cechę wulkan energii o końskim zdrowiu, nabywają wielu pozytywnych cech tam, i lojalność im rośnie. Ja każdego generała jaki ukończył edukację, co widać w cechach wysyłam do klasztoru. Bilblioteki i wyższe edukacyjne budowle tez dają pozytywne cechy.
-
Wysylanie generalow do klasztoru robie zawsze na poczatku kampanii i jak chlopak dojrzeje, czasami tez jak ksiezniczka nie jest za bardzo urodziwa.Jaka jest ilosc tur zeby general nabyl pozytywne cechy w bibliotece zamkowej ?