Submod jest na twcenter, jeszcze nie sprawdzilem balansu, ale powinno byc ok.
Wersja do druku
Submod jest na twcenter, jeszcze nie sprawdzilem balansu, ale powinno byc ok.
Szulikowski, powinieneś i tak zmienić wersję na angielską bo po wgraniu moda, nie będziesz miał opisów nowych jednostek oraz ich nazw.
Witam !
Gram Icenami , podbiłem całą Brytanię i ruszam na południe. Moim jedynym sojusznikom , Namnetom , wojnę wypowiedzieli Arwernowie. Dołączyłem do wojny. Potem wojnę moim sojusznikom wypowiedzieli Atrebartowie wraz z sojusznikiem (Nerwowie). Za 4000 złota wmieszałem w tą wojnę Fryzów. Moim planem jest podbić wioskę na wschód od Namnetum ( Nerwowie) i z stolicy Camulodunum zaatakować stolicę Atrebartów i zniszczyć Nerwiów. Potem pokój z Arwenami i dołączenie do wojny po stronie Fryzów z Cheruskami lub na odwrót. Jestem w 80 turze.
Jak myślicie , ma to szansę się udać ?
Moja srebrna kula twierdzi, że tak
Hej wszystkim
Jako fan serii Total War mam takie wrażenie że Rome II graficznie jest brzydkie natomiast shogun 2 ślicznie wygląda. A pytanie brzmi jak to jest u Was drodzy koledzy i koleżanki.
Nie powiem że to nie wina mojej grafiki więc się pytam :?:
Pozdrawiam
U mnie to zdecydowanie najładniejsza część serii.
Ja gram w Rome II na najniższych detalach (no, niektóre elementy mam na najwyższych) i uważam że jeśli chodzi o grafikę to jest to bardzo ładna gra.
To zależy od klimatów w jakich się odnajdujesz, Shogun 2 miał trochę cukierkową lecz piękną grafikę, do tego optymalizacja była na najwyższym poziomie.
Natomiast Rome z GEM oczywiście potrafi dostosować grę do wyglądu niemal rzeczywistego. Oprócz krwi :D
A mi się Rome 2 podoba o wile bardziej od Shoguna, mimo, że mam Rome na wysokich a Shoguna na ekstremalnych. Rome 2 jest o wiele ładniejszy i nie rozumiem ludzi którzy piszą, że ma gorszą oprawę graficzną od Shoguna 2
Mam DEI ściągnięte tego sub moda pobrałem, ale nie rozwiązało to problemu Numidyjczyków (kaw. oszczepników, i piechoty z oszczepami). Ten sub mod dodaje ciężką jazdę numidyjską ale nie rusza tych lekkich jednostek! Trochę dziwnie te jednostki wyglądają i nie pasują do reszty. Szkoda że nikt kto zajmuje się poprawą jednostek tego nie zauważył.