W tym najnowszym filmiku o pladze zombi, najciekawszy moment to 0,51 minuta, kiedy widzimy lordów i bohaterów imperium.
Wersja do druku
W tym najnowszym filmiku o pladze zombi, najciekawszy moment to 0,51 minuta, kiedy widzimy lordów i bohaterów imperium.
Poprawilem swojego posta-sa tam linki do screenow z lordami i bohaterami.
W zwiazku z tym mam male pytanie-skoro CA potwierdzilo ze nie bedzie limitu armi tak jak w Rome II czy Attylli ,ale jednak kazda armie musi prowadzic lord/bohater to bardzo kiepsko to narazie wyglad.Dla Impeirum jest tylko 9 /lorodowie plus bohaterowie/ a dla Wampirow tylko 8 miejsc na armie.A co jesli ktorys lord zginie?Genialny pomysl CA-chcesz miec wiecej armi na mapie w single-kup sobie DLC z lordami...No chyba ze to ja cos zle zrozumialem i bedzie to troche wygladac inaczej.
Bohater to generał ze starych total warów nazwali tak bo to fajnie brzmi.
Źle zrozumiałeś, chyba.
Oprócz LL mają być jeszcze zwykli randomowi lordowie, w przypadku imperium to:
Legendarni Lordowie:
- Cesarz Karl Franz
Bonus frakcyjny: "Dziedzic Sigmara" – Łatwiejsza i tańsza rekrutacja i budowa wielkich armii.
- Balthasar Gelt (Kolegium Metalu)
Bonus frakcyjny: "Koło Magii" – Tańsza budowa magicznych szkół i rekrutacja magów.
Lordowie:
- Generał Imperium
To jego mieliśmy w tym filmiku i on będzie nie limitowany.
A dla wampirów:
Legendarni Lordowie:
-Mannfred von Carstein - wojownik/mag (Lider Rasy)(Magia Wampirów/Magia Śmierci) - starożytna przebiegłość: Armia dowodzona przez Mannfreda zużywa mniej ruchu na mapie kampanii, a Grobowa Straż i Czarni Rycerze są tańsi w utrzymaniu.
-Heinrich Kemmler - mag (Magia Wampirów) - Liszmistrz: Koszt pozyskania martwych przez Kemmlera jest mniejszy (mniej Mrocznej Magii wymaganej do wskrzeszenia jednostek) i nekromanci są tańsi w utrzymaniu.
Lordowie:
-Mistrz Nekromanta
-Lord Wampirów
Więc się zgadza.
Generałów możesz mieć na pęczki.
Fajnie, że pokazali te ekrany z przed bitwą. Można wyciągnąć parę wniosków:Ekrany jak w Atylli po lekkim liftingu, armia ustawiona na 10000 i 40 jednostek tak jak w Atylli, generalnie wszystkie opcje wyglądają jak w Atylli, zresztą tak jak zapowiadal, choć to i tak trochę zawód, że nie ma żadnych dodatkowych możliwości dopasowanych do nowej odsłony gry. Nigdzie nie widać opcji dodania wierzchowca lordom czy bohaterom, mam nadzieję, że będzie taka przy upgradzie jednostek, jak nie to dla mnie to duży minus. Osobiście podejrzewam, że będzie to z góry narzucone czy dany lord bohater biega na piechotę czy dosiada wierzchowca. Na oko jest jakieś 12-16 map do multi to bardzo dobry wynik, te dwie, te 2 które widzieliśmy fajne i klimatyczne.Mnie osobiście intryguje czy będą jakieś limity na bohaterów. Widzę, że kosztują tyle co lepsza jednostka. Złożenie całej armii z bohaterów wydaje mi się jakieś takie dziwne.....
Mi się wydaje że wierzchowce będą na samym dole w osobnej kategorii, coś jak przeszkody terenowe. Tylko przy takim rozwiązaniu jeszcze bardziej wzrosła by cena takiego bohatera/lorda.
Karl Franz kosztuje, aż 1500, pewnie dlatego, że siedzi na gryfie :) W kampanii będzie wszytko jak należy, tu pewnie poszli na skróty. A mogli dodać bohaterów w kilku wersjach i też by było dobrze. Oczywiście, że koszt byłby większy, ale możliwości taktyczne także :)
Karl Franz kosztuje 1500 bo jest przywódcą frakcji i jest OP. Mounta będzie można pewnie dodać w zakładce Equipment, nie zdziwiłbym się gdyby była tam jeszcze opcja dodania artefaktów. Nie po to narobili tyle tych mountów żeby blokować możliwość ich wyboru w normalnej bitwie.