Na czystym BC 6.3 z bugfixerem. Jedyne zmiany jakie robiłem to wywalenie skryptu newking oraz buntu baronów i emirów. Więc może błąd dotyczy któregoś z nich, tyle że wówczas nie powinien raczej wyskakiwać zawsze w określonej turze.
Wersja do druku
Na czystym BC 6.3 z bugfixerem. Jedyne zmiany jakie robiłem to wywalenie skryptu newking oraz buntu baronów i emirów. Więc może błąd dotyczy któregoś z nich, tyle że wówczas nie powinien raczej wyskakiwać zawsze w określonej turze.
To jak to jakiś błąd przy ręcznym usuwaniu skryptów to nic nie pomogę. Przywróć bunt baronów może. Bardziej bym stawiał na niego, on jest chyba nawet w Light, to może być konieczny, jak jest jakiś event a skryptu nie ma to wywala.Chyba.
Żadnego z tych skryptów nie ma w light. Przywrócenie ich a nawet odpalenie savea na czystym BC 6.3 nic nie daje. Przejrzałem je oba i żaden nie jest powiązany z jakąś konkretną turą. Tak czy siak dzięki za próbę pomocy.
Jak wyciąłeś skrypty jakieś to save nie pójdzie na czystym Bellum.
By spróbować uratować save, wrzuć też export_character_descr_traits z data bellum ponownie i usuń map.rwm. To ten sam plik co masz teraz. Napisz czy pomogło na ten ctd w 135 turze, oby.
Niestety nadal nic z tego, odpuszczę sobie raczej próbę rozwiązania problemu i zagram Gruzją w Broken Crescent.
PS. To dziwne ale w tych plikach które podesłałeś nadal wyświetla mi się brak tych "m".
Fakt, nie dopisałem tych m (na szybko i rano to robiłem :oops: ), zaraz poprawię, może wtedy zadziała. Ja Gruzją do 400 tury w Full dogrywałem na czystym Bellum. Też pykam czasem w Broken z submodem Jyzia coś tam.
Edit. Zrób tak uruchom jakąkolwiek nową kampanię, wtedy wczyta moje zmiany w plikach tekstowych i dopiero wtedy odpal starego sava, co nie działa. Bo może trzyma ci stary zapis także w plikach tekstowych, pamiętaj o usunięciu binrnych tych białych o nazwach jak te 2 tekstowe.
Edit II Poprawione pliki wg tego co wynalazł Dagorad: http://www.sendspace.pl/file/753eba241afe5a3be2257dd
Poprawiłem. Ale jest i dancer i dancerm, tak samo ten drugi ZH_fall_guym ma dwie wersje, jedną z m na końcu, a drugą bez. Ale fakt w tej z m, było źle.
Mam problem z BC. Zainstalowałem oba party 6.3 i potem patcha i mod się nie uruchamia. Grę kupiłem parę dni temu na wyprzedaży steam. Czy mod działa ze steam? ( nawet nie zauważyłem,że na steam jest angielska wersja gry :/ ). Wyłączyłem UAC i nadal to samo. Ze SS nie ma problemu, sam nie wiem co trzeba zrobić żeby BC zadziałało...
Wpisz w wyszukiwarkę na Forum, np. steam Bellum i szukaj zwłaszcza postów Asuryana w tej kwestii.
Znalazłem.Dzięki - działa.
Jak możesz przypomnij to tutaj. Co zrobić by działało na steam.