Re: Frakcje - 16 frakcji grywalnych (SELEUCYDZI i NOMADZI)
Ze stema za opłatą pakiet grecki i nomadów.
Pont (?) i Seleucydów pobierze ci sam po zainstalowaniu gry.
Pojawiła się może już informacja jaka ma być ten trzeci darmowy (1 frakcyjny) dlc? Cz najprawdopodobniej będzie razem następnym pakietem kulturowym?
Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
W takim przypadku pozostaje tylko znów poprosić o pomoc znajomego. Z tym że ja na Twoim miejscu zaczekał bym do obniżki, bo około 30 zł za 3 frakcje z okrojonymi jednostkami na multi to dość dużo. Żeby nie przegapić okazji, dodaj sobie to dlc do listy życzeń na steam - w momencie jej wprowadzenia otrzymasz mail.
Jak mogę dodać to dlc do listy zyczeń na steam???
Klikasz na stronę główną tego dlc - http://store.steampowered.com/app/258270/ - i po prawo i nieco w górę od "dodaj do koszyka" powinien być napis "add to your wishlist" w angielskojęzycznym steamie. Jak to przetłumaczyli na język polski, nie wiem i nie jestem ciekaw.
http://store.steampowered.com/app/258270/
mam to wszystko po polsku a do tego jestem ślepy? nie widzę nic takiego pod tym linkiem
Cytat:
Zaloguj się, aby dodać tę grę do swojej listy życzeń.
Udostępnianie Widget
Ja znalazłem takie coś. Ctrl+F wpisanie lista i coś wyszukało. :)
Cytat:
Zamieszczone przez Vlad
http://store.steampowered.com/app/258270/
mam to wszystko po polsku a do tego jestem ślepy? nie widzę nic takiego pod tym linkiem
Dokładnie w miejscu "zaloguj się by dodać do listy życzeń", który zmienia się w "dodaj do swojej listy życzeń" jak już się zalogujesz na steam.
Baktria nadciąga jako kolejna frakcja. Nie jest źle - to już będzie trzecia darmowa frakcja. Trochę lipa za to, że cały czas dodajemy opcje na wschodzie mapy. Chciałbym aby następna paczka kultur skupiła się na półwyspie Iberyjskim. Od ostatniego czasu wypowiedzi w tym temacie pograłem trochę i trochę zmienił się mój wishlist dodanych frakcji:
- Kimmeria, Galacja i jeszcze jakaś frakcja w ramach paczki "Obcy na obcych ziemiach" - ten pomysł jednego z użytkowników na oficjalnym forum bardzo mi się spodobał ponieważ te frakcje naprawdę wyróżniają się ze względu na swoje usytuowanie geograficzne w porównaniu z ich kulturą,
- Dacja, Illyria, Tracja - wszystkie te frakcje posiadają interesujące dla mnie roostery jednostek i naprawdę liczę na ich pojawienie się w ramach DLC,
- Persja - to chyba jedyna frakcja, na którą jeszcze czekam ze wschodnich.
- Pustynni Nomadzi (3 frakcje z afryki i półwyspu arabskiego) - znowu ciekawa opcja, szczególnie urozmaicająca dla mnie replayability w pewnych obszarach,
- Półwysep Iberyjski - i tamtejsi barbarzyńcy,
- Pakiety barbarzyńców (Nori i ich Krótkie Miecze; może Etruskowie) - bo im dłużej Grekami tym ciekawsi wydają się barbarzyńcy,
Fajnie by było gdyby wraz z tymi pakietami dochodziły nie tylko nowe jednostki dla poszczególnych frakcji ale także najemnicy. Bo pomijając sprawność samego systemu najemników to poza paroma obszarami świata jest istna bieda jeżeli chodzi o najemników.
Pozdrawiam
Gdzie znalazłeś info o Baktrii?
jak zaczynasz gre to przy wybieraniu frakcji na liście jest baktria na szaro. tak samo było z selucydami i państwami stepu
Chyba jestem ślepy, bo nigdzie nie widzę tej Baktrii. A grę specjalnie 2 razy odpalałem.