Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
nie powiem otoczenie w grze śliczne ale żołnierze itp. to u mnie kiepsko :lol:
w shogun 2 pięknie wyglądały oddziały np w deszcz, woda na zbrojach itp.
tutaj takiego dopracowania już nie widzę, muszę jednak zmienić grafikę i tu prosił bym o podpowiedź jakiej grafiki koledzy/koleżanki używają oczywiście do ustawień full.
Ta informacja pewnie gdzieś na forum już istnieje i z góry przepraszam, ja jestem nowy na forum i jeszcze tej informacji nie znalazłem 8-)
@up to w shogunie były tarzcze??? :o :shock: :roll:
sorki o czym innym myślałem a co innego napisałem już poprawiłem :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez CINEK1021
nie powiem otoczenie w grze śliczne ale żołnierze itp. to u mnie kiepsko :lol:
w shogun 2 pięknie wyglądały oddziały np w deszcz, woda na zbrojach itp.
tutaj takiego dopracowania już nie widzę, muszę jednak zmienić grafikę i tu prosił bym o podpowiedź jakiej grafiki koledzy/koleżanki używają oczywiście do ustawień full.
Ta informacja pewnie gdzieś na forum już istnieje i z góry przepraszam, ja jestem nowy na forum i jeszcze tej informacji nie znalazłem 8-)
Słabo szukałeś: viewtopic.php?f=574&t=13817&start=460
Kartą graficzną należy się przejmować w drugiej kolejności, najważniejszy jest procesor. Ja mam Radeona HD 7970 Ghz który jeszcze do niedawna był drugim najwydajniejszym Radeonem porównywalnym do GF GTX680 i kupa, na max detalach nie gram a problemy z płynnością i tak mam.
Grafika jest piękna, ale optymalizacja leży :/
Czy da się w tym trybie filmowym przesuwać swobodnie ? Bardzo fajna opcja, np. zbliżenie na oddział w zwolnionym tempie. Tylko mogę to obserwować tylko z zaznaczonego oddziału, jest opcja poruszać się swobodnie ?
Optymalizacja jest specjalnie położona żeby kupować karty graficzne w końcu NVidia też chce sprzedawać nieustannie produkty. Jeden maleńki patch - Radiousa ważący nieco ponad 1MB poprawia optymalizację o jakieś 50%. Nie mogę go niestety nigdzie już znaleźć ale kto ma wątpliwośći niech zobaczy sobie na YouTube wpisująć Rome 2 mody pl.
Jeżeli macie działający link do Radiousa na grafkę ale tylko grafikę to wklejcie proszę w temat bo ja nie mogę już nigdzie go znaleźć.
Cytat:
Zamieszczone przez Gnejusz
Optymalizacja jest specjalnie położona żeby kupować karty graficzne w końcu NVidia też chce sprzedawać nieustannie produkty. Jeden maleńki patch - Radiousa ważący nieco ponad 1MB poprawia optymalizację o jakieś 50%. Nie mogę go niestety nigdzie już znaleźć ale kto ma wątpliwośći niech zobaczy sobie na YouTube wpisująć Rome 2 mody pl.
Jeżeli macie działający link do Radiousa na grafkę ale tylko grafikę to wklejcie proszę w temat bo ja nie mogę już nigdzie go znaleźć.
chodzi Ci o "4gb_patch" tak to się nazywa i posiadam ten Patch jak komuś potrzeba to piszcie do mnie na priw to podeśle
Ten patch pomaga bo kulałem z Medieval 2 Total War za nic nie można było grać na full i to pomogło, a czy z Rome 2 coś pomoże to nie wiem
Kartą graficzną radzę się nie przejmować. Wymieniłem Radeona HD 6670 na HD 7850 i w każdej testowanej przeze mnie grze wzrost wydajności wynosił mniej iwięcej 75-100%. Niestety w Rome II nie zanotowalem kompletnie zadnej poprawu.
Cytat:
Zamieszczone przez smooqu
Kartą graficzną radzę się nie przejmować. Wymieniłem Radeona HD 6670 na HD 7850 i w każdej testowanej przeze mnie grze wzrost wydajności wynosił mniej iwięcej 75-100%. Niestety w Rome II nie zanotowalem kompletnie zadnej poprawu.
Równiez mialem podobna sytuacje wymienilem radka hd 4850 na 7850 w nadzieji ze bitwy beda plynniejsze, przykladowo detale w shogunie moglem zwiekszyc z wysokich na ultra ale w duzych bitwach przy starciu sie wrogich armi, gra chodzi tak samo jak na starej karcie, o zwiekszeniu rozmiaru jednostek moglem zapomniec.
ok czaje jednak macie racje poczytałem troszkę i wyszło na to że procek jest do bani i teraz żałuje że nie wziąłem Intel Core i5