-
Wielkie dzięki za jak najbardziej cenne rady. Co polecasz robić z jeńcami? Za każdym razem właśnie ich brałem do siebie co fakt jak piszesz kończyło się buntami, drugi sposób to ich uwalnianie a póżniej dobijanie w nastepnej turze. I Również dzięki za przypomnienie o generałach bo do tej pory szczerze, ładowałem wszystkie cechy generałów w kierunku podbojów typu +morale +pancerz i tym podobne.
Gubernatorzy czyli dygnitarze tak?
Wybrałem poziom trudny ponieważ podstawka RTWII rzeczywiście jest dosyć łatwa, no ale fakt DeI jak dla mnie "amatora" z total warami bo nigdy nie uważałem się za dobrego gracza zrobił na mnie nie małe wrażenie co do poziomu trudności... Jedno jeszcze pytanie widziałem gdzies podczas ekranu wczytywania ale nie doczytałem notke od twórców DeI mianowicie coś z niewolnikami? Jakas produkcja niewolników? Czy mogł by mi ktoś ten temat przybliżyć? Niewolnicy jako "surowiec" widzialem budynki do "produkcji" tych niewolników rozumiem ze mogę ich póżniej jakos sprzedawac? Tylko zapewne zbyt duża liczba niewolników pewnie znów będzie niszczyć mi ład publiczny? Mógł by ktoś przyblizyc mi kwestie z niewolnikami jak to wygląda?
Jeszcze jedna sprawa dosyć często moje miasta nawiedza ZARAZA tak samo wojsko... Wojsko zaraza juz raz mi dosłownie wybiła po brzegi... Jakieś sposoby na uniknięcie zarazy? Może jakieś specjalne cechy generałów? Czy raczej kwestia struktury miasta czyt. budynków.
Dzięki za odpowiedzi.
-
Niewolnicy są niestety surowcem, nie można ich sprzedawać osobno ale wchodzą z automatu w handel z nacjami z którymi masz wymianę handlową. Na mapce są badajże dwa regiony w którym niewolnicy występują jako surowiec, nie pamiętam teraz które. Można też ich produkować i pozyskiwać drogą podboju, są jednak kłopotliwi i wymagają doświadczenia w DeI.
Zaraza jest raczej kwestią losową, w grze są trzęsienia ziemi, susze, powodzie itp. Jeżeli któraś z Twoich prowincji cierpi na zarazę musisz zastosować kwarantannę, nie wprowadzaj tam armii ani nie rozwlecz armią już tam będącą zarazy na inne prowincje. Sam niebawem zakumasz o co w tym chodzi. Zapisuj co kilka tur savy, po jakimś korzystnym dla Twojej kampanii wydarzeniu zapisuj obowiązkowo pod koniec tury.
-
Znalazłem taki mod dodajacy wszystkie nacje do DeI
http://www.twcenter.net/forums/showt...ayable-for-DeI
Jedno pytanie co oznacza 2 4 12 i 24 TPY?
-
Jest to ilość tur przypadająca na rok. Niektóre submody wprowadzają większą ilość tur na rok niż standardowe 4 w Dei. Jeśli masz submoda na 24 tury na rok, ściągasz powyższy mod właśnie wybierając 24 TPY.
-
Czy mógłby ktoś wrzucić link do aktualnej wersji?
-
-
-
Dla zainteresowanych nadchodzącą wersja DeI 1.1 nowe animacje:
https://youtu.be/EwxMWARN3FA
Wygląda to bardzo efektownie.
-
Wydaje się, że mod DeI ma znacznie więcej jednostek w grze niż dostępne w Bitwa własna (Custom battle) - jest szansa, że to się zmieni?
-
Nie zmieni, bo gra nie obsługuje tylu jednostek bez wywalania do pulpitu ;) Wersja 1.1 już za niecałe 10 dni :)