Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
A skoro temat zszedł na politykę to co sądzicie o marszu PiS-u 13 grudnia? Był potrzebny by pokazać, że w Polsce jest łamana wolność i że należy o nią walczyć czy wprost przeciwnie to kolejny klin wbity pomiędzy nas, czyli po prostu gra o władzę i wyborców. Wyniki sondaży pokazały, że słupek poparcia dla PiS-u wzrósł, ale czy to nie jest tylko chwilowe, tzw emocje po? I na kogo lub na jaką partię polityczną oddalibyście głos jeśli przeszedł by wniosek o wotum nieufności dla rządu. W komentarzach chciałbym przeczytać dlaczego akurat na tą partię - nie dla tego, że nie lubię obecnej władzy ale logiczne i uzasadnione powody.
Ja powiem szczerze, miałbym duży problem...
PiS - nie głosi według mnie niczego co zdolne było by uzdrowić polską gospodarkę, gra na religii i katastrofie smoleńskiej, do tego pomysł z więzieniem dla par, które użyją in vitro
PO - obecny rząd, pomimo fali nienawiści do niego jaka przelewa się przez kraj jakoś nic do niego nie czuję, anie złości ani miłości, jedynie za co go cenię to to, że z ekranu nie wali do mnie nienawiść do innych, miał według mnie wiele ustaw, które mi się nie spodobały - głównie vat na książki, ale kryzys który szalał na świecie nie dotknął Polski jakoś bardzo co według mnie jest dużym plusem
PSL - partia stojąca z boku, mało wnosi sobą dla Polski, nie słyszałem o projekcie ustawy, który miałby coś poprawić
SLD - podobnie jak PSL, mam takie same odczucia, ale plus za podpisanie się pod projektem o języku politycznym
RP - jak wyżej ale podoba mi się ich inicjatywa antykościelna - czyli oddzielenie grubym murem religii od polityki, zmniejszenie kasy dla związków wyznaniowych
SP - ta partia to już nic nie wnosi, głosi hasła antypartyjne, zgadza się z PiS-em w większości kwestii a miała być nową partią na prawicy a tak według mnie nadal nikt nie odciął pępowiny z dawnymi kolegami
Kogo tu wybrać? Jak nie zagłosuję to jakim prawem mam narzekać a więc coś trzeba będzie wybrać ale co? Ciekawią mnie wasze wybory.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... SlotII3img
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Widze ze przedwyborcze banany oraz klepanie po plecach dostatecznie wypraly tobie resztki mozgu ;) Dalej ufaj swoim radnym a w przyszlym roku sam zaczniesz wcinac wlasne smieci zeby zaoszczedzic kase na neta :mrgreen: ...Nie ma znaczenia jak nalicza sie rachunek tylko jaka jest(moze byc) jego wysokosc bebenku ;)
"papież przyjedzie i pobłogosławi" http://www.sherv.net/cm/emoticons/jo...y-emoticon.gif
Chętnie dowiem się gdzie jest to zadupie, na którym mieszkasz. Z wycieczek odpalę tobie jakieś 3%, możesz robić za eksponat etnograficzny, taki wicie rozumicie, obywatelu, niepiśmienny, bezzębny plebs z czworaków. Skoroście takie mądre Zajacov to powiedzcie no nam jaka jest maksymalna wysokosc oplat za smieci i kiedy Rada Ministrów to ustaliła. A może Rada Miasta? Albo Rada Gminy?
Poza tym jaki jest sens uchwalania maksymalnej ceny skoro później nie można zrobić podwyżek? :lol:
Cytat:
jak usuwasz własne śmieci?
Płacę firmie, która je usuwa. Skądinąd też monopoliście, tyle że gminnemu :lol: Nie liczę odpadów sortowanych - szkło i plastik ludowa władza poleciła z jakichś tajemniczych powodów nosić do specjalnego kontenera, zamiast wyrzucać do własnego kubła, więc tak robię. Tylko po raz kolejny nie wiem co Twoje pytanie ma wspólnego z tematem...
Cytat:
Kogo tu wybrać? Jak nie zagłosuję to jakim prawem mam narzekać a więc coś trzeba będzie wybrać ale co? Ciekawią mnie wasze wybory.
Wręcz przeciwnie - jak sobie wybrałeś, to masz najmniejsze prawo do narzekania, bo legitymizowałeś to własnym głosem. Przy obecnej sytuacji najsensowniejsze rozwiązanie to pokazać establishmentowi III RP gest Kozakiewicza i na wybory zostać w domu, przynajmniej te "najważniejsze". Szansa, że jeden głos zmieni wynik wyborów ogólnokrajowych jest z reguły mniejsza, niż to że będziesz miał wypadek w drodze do urny ;)
Cytat:
Zamieszczone przez krwawa_rozprawa
Poza tym jaki jest sens uchwalania maksymalnej ceny skoro później nie można zrobić podwyżek? :lol:
To akurat zaden problem ;)
Widze ze po stosowanym slownictwie oraz sloganach z dawnej epoki mam do czynienia z odhibernowanym komuchem spoglodajacym na otaczajacy go swiat przez krasnyje okulary...Arindal ma godnego nastepce :lol:
Dlaczego juz nawet w Polsce podaje sie w tytule artykulu "nazistowscy" zamiast "niemieccy" :?
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/sprawdz ... -maly.html
Cytat:
Zamieszczone przez Elrond
Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
Wręcz przeciwnie - jak sobie wybrałeś, to masz najmniejsze prawo do narzekania, bo legitymizowałeś to własnym głosem. Przy obecnej sytuacji najsensowniejsze rozwiązanie to pokazać establishmentowi III RP gest Kozakiewicza i na wybory zostać w domu, przynajmniej te "najważniejsze". Szansa, że jeden głos zmieni wynik wyborów ogólnokrajowych jest z reguły mniejsza, niż to że będziesz miał wypadek w drodze do urny ;)
He,he taki defetyzm konserwuje obecny układ władzy, bo urzędasy chcąc zachować swoją uprzywilejowaną pozycje oraz swoje miejsca pracy pójdą na wybory i wybiorą tych samych lub im podobnych. W ten sposób Elrond sprzyja temu układowi. :mrgreen:
Odpowiada to jak najbardziej tematowi "Jeśli teraż jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej".
Wszak obecny blisko bilionowy dług publiczny zawdzięczamy głównie władztwu PO, PSL, SLD. Ta władzunia zadłużała nas tak skutecznie, że prawdopodobnie nasze wnuki będą miały kłopot ze spłatami tego długu. Podwyższanie podatków i wieku emerytalnego też wygląda tu interesująco.
Ktoś przecież musi zapewnić utrzymanie tej władzuni.
Koledzy Mira, Rycha i Zbycha oraz budowniczych najdroższych stadionów Europy mogą więc nadal liczyć na pławienie się w luksusach oraz dalsze profity.
Ale co tam kryzys, rosnące bezrobocie, emigracja młodych, dogorywanie służby zdrowia, bieda starych emerytów kiedy ciekawsza jest gra w golfa na Florydzie.
Czyż nie poto LOT kupił te Dreamlinery?
Ale widzisz exNowy tak naprawdę żadna partia polityczna nie robi nic by zmniejszyć ten dług publiczny - żadna nie przedstawiła sensownej ustawy w tej sprawie ani prawica ani lewica. Każda nowy rząd wychowa nowe grono urzędników, którzy zapewne staną murem za nim. My jako Polacy martwimy się naszym długiem publicznym, nasz kraj nie ukrywajmy nie jest jakiś nie wiadomo jak bogaty, a weźmy na przykład USA - gospodarka rozwinięta, drogi pobudowane jednym słowem raj a mają większy deficyt niż my. Do tego jeszcze rosnąca przestępczość. Rosnący dług to także wina związków wyznaniowych - przecież dostają od rządu kasę - choćby utrzymany fundusz kościelny.
Co mnie najbardziej wkurza na polskiej scenie politycznej - to, że żadna opcja polityczna nie może choć raz zamknąć się i zjednoczyć się z resztą by uzdrowić Polskę, każdy woli sobie rzepkę skrobać. Parafrazując słowa pewnego polskiego polityka, że w Polsce nie ma wolności i że jesteśmy krajem okupowanym, odpowiem tyle - siedzi w sejmie, dietkę ma, to znaczy jest takim samym kolaborantem jak Ci z rządu. AK w czasie okupacji brało od Niemców kasę za działalność? Chciałbym chociaż raz zobaczyć jak lewica i prawica wspólnie wypracowują jakiś projekt, który zapewni nam miejsca pracy.
Piszesz o kolegach różnych tam panów a zastanów się czy za koalicji PiS-Samoobrona-LPR nie było tak samo? Sztandarowy bohater tej kolacji agent Tomek okazał się jakimś bublem, a sama kolacji rozpadła się z hukiem.
Widzisz służba zdrowia dogorywa przez urzędników - rząd daje kasę a ona w magicznych okolicznościach ginie w kolejnych szczeblach NFZ.
Po co LOT kupił nowe samoloty? Sam się nad tym zastanawiam...
Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
Ale widzisz exNowy tak naprawdę żadna partia polityczna nie robi nic by zmniejszyć ten dług publiczny - żadna nie przedstawiła sensownej ustawy w tej sprawie ani prawica ani lewica. Każda nowy rząd wychowa nowe grono urzędników, którzy zapewne staną murem za nim. My jako Polacy martwimy się naszym długiem publicznym, nasz kraj nie ukrywajmy nie jest jakiś nie wiadomo jak bogaty, a weźmy na przykład USA - gospodarka rozwinięta, drogi pobudowane jednym słowem raj a mają większy deficyt niż my. Do tego jeszcze rosnąca przestępczość. Rosnący dług to także wina związków wyznaniowych - przecież dostają od rządu kasę - choćby utrzymany fundusz kościelny.
Co mnie najbardziej wkurza na polskiej scenie politycznej - to, że żadna opcja polityczna nie może choć raz zamknąć się i zjednoczyć się z resztą by uzdrowić Polskę, każdy woli sobie rzepkę skrobać. Parafrazując słowa pewnego polskiego polityka, że w Polsce nie ma wolności i że jesteśmy krajem okupowanym, odpowiem tyle - siedzi w sejmie, dietkę ma, to znaczy jest takim samym kolaborantem jak Ci z rządu. AK w czasie okupacji brało od Niemców kasę za działalność? Chciałbym chociaż raz zobaczyć jak lewica i prawica wspólnie wypracowują jakiś projekt, który zapewni nam miejsca pracy.
Piszesz o kolegach różnych tam panów a zastanów się czy za koalicji PiS-Samoobrona-LPR nie było tak samo? Sztandarowy bohater tej kolacji agent Tomek okazał się jakimś bublem, a sama kolacji rozpadła się z hukiem.
Widzisz służba zdrowia dogorywa przez urzędników - rząd daje kasę a ona w magicznych okolicznościach ginie w kolejnych szczeblach NFZ.
He, he ale poleciała tu Palikotowa propaganda.
Deficyt USA mało mnie obchodzi, bardziej obchodzi mnie deficyt w Polsce. Amerykanie dodrukują dolarów i dalej zrolują swoje długi. Dolar to waluta światowa.
Jak im ktoś za bardzo podskoczy to zostanie z tą makulaturą. My takiej strategii nie możemy zrealizować, dlatego będziemy spłacać długi własną biedą.
Przy bilionowym długu publicznym zawdzięczanym głównie PO, PSL, SLD, jakiś fundusz kościelny to mniej niż propagandowy palikotowy pikuś.
Służy wyłącznie do odwracania uwagi od problemów naprawdę istotnych. RP dołącza więc do grona przykrywaczy rosnącego zadłużenia, bezrobocia, spowolnienia gospodarczego, załamania w budownictwie, na koleji, służbie zdrowia itd.
Dziwnym trafem PIS, choć to też trochę tacy socjaliści, jakoś zmniejszał deficyt budżetowy, a pewne mógłby tego nie czynić.
Przecież mógł wzbogacać swoich kolegów i ich pociotków. Oczywiście oni też mieli swoje za uszami, ale kosztowało to Polaków dużo mniej.
W tym temacie PIS nigdy nie dorównał PO, PSL, SLD, które to swoich partyjnych fachowców wynagradzało i wynagradza nadal wielomilionowymi synekurami.
Daleko im do takich numerów zaprawionej w bojach władszuni, albo do takich oszałamiająco wysokich wydatków na autostradowo, stadionowe zamęty.
Agent Tomek to kolejna bajeczka, taka kosteczka do pobgryzania dla gawiedzi.W takiej konwencji to nawet skazana byla posłanka PO Sawicka znika z pamięci.
Za rządów PIS dużo niższe było bezrobocie, większe inwestycje, duży wzrost gospodarczy, weszło becikowe, a na emeryturę przechodziłoby się dużo wcześniej.
Po pięciu latach rządów PO, PSL, tego ciągłego pudrowania i ględzenia o zielonej wyspie jesteśmy gorzej zadłużeni niż po uszy.
Dlatego powinieneś głosować na PIS, bo choć to socjaliści to przynajmniej przyspieczyli by upadek nieudolnej postkomuny.
Byliby też zdecydowanie tańsi w utrzymaniu. :mrgreen:
Cytat:
Po co LOT kupił nowe samoloty? Sam się nad tym zastanawiam...
bo są tańsze w eksploatacji
Cytat:
Zamieszczone przez exNowy
Dlatego powinieneś głosować na PIS, bo choć to socjaliści to przynajmniej przyspieczyli by upadek nieudolnej postkomuny.Byliby też zdecydowanie tańsi w utrzymaniu. :mrgreen:
I proszę zwrócić uwagę na ten "szczegół", że ewentualne rządy PIS byłyby wręcz niebywale "pilnowane" przez wiodące media :lol: Każda decyzja byłaby rozkładana na czynniki pierwsze i poddawnana "konstruktywnej krytyce" :twisted: Taki np TVN z Tusk Vision Network stałby się telewizją dziennikarzy niepokornych :mrgreen: ( np. Lis, Olejnik, Kurkiewicz, itp.). Na necie tajfun krytyki od pierwszego dnia :D Taki rząd musiałby się bardzo pilnować przy podejmowaniu decyzji... Obecny ma fory w obecnych medach, a brak krytyki to pierwszy krok do upadku...
rządy pis już były:
Prezes NBP => http://www.youtube.com/watch?v=ro_rlphazH4
"roczne" Ministerstwo Gospodarki Morskiej => http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... caid=1fb99
3 miliony mieszkań pisu => http://www.youtube.com/watch?v=jVxiGXQ30lc
"tanie państwo" pis => http://www.pis.org.pl/dokumenty.php?s=rzad&iddoc=18
takie było tanie, ze dwór bizantyjski to przy tym przedszkole, zwiększenie wydatków, wzrost płac urzędników, więcej sekretarzy, podsekretarzy w ministerstwach, nowe ministerstwa, Kazio od Izabel musiał wprowadzić poprawki do budżetu bo było więcej urzędników, o 3 mln zł wzrosły wydatki na rozmowy telefoniczne i remonty w pałacu prezia i ministerstwach, nie sprzedano rządowych ośrodków wypoczynkowych, Lepper latał co tydzień Bryzą do Darłowa, sejm dał 40 mln na budowę świątyni opatrzności bożej, kancelaria prezydenta dostała 10 mln złotych więcej, Lechu latał samolotem do Sopotu co tydzień (albo mniej niż Lepper), nagrody dla pracowników ministerstw to kolejne 10-15 mln złotych, rządy ... tfu ... zabawy pisu to było 300 mln rocznie a syf w skali kraju jaki zrobili to chyba nie dało się policzyć, w urzędach skarbowych, kontroli itp. zatrudniono kilka tysięcy PISklaków, w 2007 roku przywrócono 13stki dla ministerstw, Lechu kupił sobie aparaty fotograficzne za 100 tys złotych, Dorn - minister bez teki - powiększył największą ilość ministrów wszech czasów, CBA kupiło sobie samochody za 10 mln złotych i tym bawił się agent "goła klata" Tomek , wspomniany minister gospodarski morskiej mieszkał w jakimś hotelu czy coś za 40 tys miesięcznie, w IPN wynagrodzenia rosły ok.20-30% rocznie, przybyło 100 aut służbowych, policyjne śmigłowce robiły za taksówki, pisowskie ministerstwo pracy Kalaty to 8 mln na nagrody, pisowcy dostawali nagrody za przepracowane mniej niz 6 miesiecy, kulczyk z sld ustalil cene za 1 km autostrady na 6 mln, rzad pis przez dwa lata wstrzymywal budowę, groził pozbawieniem koncesji a potem kulczyk budował za 10 mln za 1 km przy oklaskach ministra ... pomijam wannę wasermanna, peron włoszczowa itp.
pis, lpr i samoobrona cofnęły nas o 10 lat w rozwoju
... Leppera w sumie szkoda, bo jaki był taki był, ale wszedł szturmem do sejmu i rolnicy w nim widzieli coś więcej niż RPkolesiowską w stylu PSL, Giertych, swoją drogą bardzo dobry prawnik, spaprał się MW, ROPem i innymi ludzikami pokroju Rafała Ministra, Lechu w Katyniu a Jarek ma swój świat i kota, Dorn z psem chodził po sejmie, tematy "Irasiad jest bardzo zdenerwowany", "małpa w czerwonym", "spieprzaj dziadu" to już szkoda gadać ...