Fakt, Kam2150 pisał, że to działa.
Wersja do druku
Fakt, Kam2150 pisał, że to działa.
Nie działa mi kampania feudalna tzn kiedy włączam pełna feudalna lub ta light wyskakuje "Medieval napotkał". Mam BC 6.3 razem z bugfixerem i megasubmoda. (Bez muzyki)
Edit: Wie ktoś może jak ustawić skalę jednostek aby ciągle była ustawiona na olbrzymią. Z każdym wyłączniem gry przestawia sie na normalna. Tak samo jak z opcją ogranicz kamerę.
To temat o czystym Bellum, Megasubmod ma osobny temat do dyskusji. Cos Kolega nie doczytał, bo w Megasubmodzie nie działają obie kampanie feudalne, co przy opisie instalacji jest napisane.
Wejdź do pliku cfg i ustaw sobie to co pogrubiłem to będziesz miał olbrzymią skalę jednostek.
[game]
auto_save = 0
advisor_verbosity = 0
# ai_factions = skip
# campaign_map_game_speed = 99
# campaign_map_speed_up = 1
# label_characters = 0
# label_settlements = 1
# micromanage_all_settlements = 1
no_campaign_battle_time_limit = 0
unlimited_men_on_battlefield = 1
# unit_size = huge
disable_arrow_markers = 0
disable_events = 0
english = 0
# allusers = 1
Najwyraźniej nie doczytałem :). Co do skali, wchodzę w cfg i tam mam ustawiony unit size na huge jednak jak wchodzę do gry nadal mam normalną skalę jednostek.
Czy wiadomo już kiedy pojawi się BC 7.0 i czy będą jakieś istotne zmiany w stosunku do BC 6.3? Mi trudno sobie wyobrazić coś lepszego niż MEGASUBMOD III i IV do BC 6.3, więc jestem ciekaw, czy 7.0 ma szanse go przebić?
Niestety jak zwykle nie wiadomo. Włosi nie podają żadnych dat zwykle. Ja przynajmniej na takie nie natrafiłem, poza spekulacjami na TWC. Będzie jak będzie.
Witam, mam mały problem: gram Francją, na Polskim Megasubmodzie, jest tura 212 i podczas przewijania tury, najwięcej czasu zajmuje to Norwegii, która jest jednym z największych państw i które ma jedną z największych armi, a także mongołom. Kiedy przychodzi moja kolej, gra strasznie się zacina, co nie zdarza się mojemu bratu, który gra Polską. Jakieś sugestie?
Usuwaj czasem map.rwm. Dziwne nie jest jak Norwegia największa to i najdłużej ruchy wykonuje. Jak są dłużyzny, wczytaj poprzedni save.
Oby nie wydali 7.0 jako osobnej wersji nie wymagającej poprzednich bo ściągania będzie tyle że ja nie mogę.
Ja właśnie wolę, żeby było osobno. Nakładki generują błędy.